Divendres: dia de la dona, Junta de Govern, RLT i començo llibre!

Divendres 8 de març: dia internacional de la dona, Junta de Govern, reunió de la RLT, tarda de dones i començo llibre!

Avui dia 8 de març celebrem el dia de la dona, un dia que esperem que d’aquí uns anys no s’hagi de celebrar. Per mi el dia de la dona és un dia per recordar que hem de seguir lluitant per la igualtat, perquè dones i homes tinguem els mateixos drets. Un fet que sembla senzill, és difícil en un món on encara cal canviar moltes coses i sobretot en països on les dones no són tractades com a persones.
He tingut la sort de néixer en una família, un poble i un país on puc viure la vida que vull: estudiar, treballar, formar una família i pensar per mi mateixa. Hem de treballar perquè tothom tingui els mateixos drets!

He anat a l’Ajuntament i per la tarda a participar de les activitats del dia de la dona organitzades per l’Associació de Dones, l’Associació de la Gent Gran i la regidoria de cultura.
Al matí celebrem Junta de Govern, amb 24 punts a l’ordre del dia:
– aprovar dues actes de Juntes de Govern anteriors
devolució de fiances d’obra
– comunicació d’activitat industrial
– tres declaracions responsables d’obres per reformes
renovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, l’escola i la Colla Castellera els Bous, perquè puguin utilitzar el gimnàs de l’escola per assajar
tres retirades de vehicles abandonats a la via pública
pròrroga d’una plusvàlua
baixa d’un gual
llicència urbanística per canviar uns guals de fusta per uns de formigó, per Telefónica
aprovar el segon pagament del conveni de Joventut Bisbalenca per aquesta temporada
tres altes al servei de gimnàstica
contracte menor per l’assessorament de la Relació de Llocs de Treball
– dues targetes d’aparcament per discapacitat
– dues propostes d’aprovacions de factures per 83.196,39€ i 69.674,84€
aprovar beneficiaris i pagament de les subvencions pels llibres escolars del curs 2018/19
Són les subvencions per l’escola de primària (P3 a 6è) i l’institut.
Sol·liciten subvenció pels llibres escolars de primària 105 famílies, de les quals 85 són beneficiàries per complir tots els requisits de la convocatòria de subvencions.
L’import total és de 8.089,03€ dels quals el 50% es paga ara (4.044,63€) i la resta el mes de juny quan les famílies retornin els llibres per la reutilització pel curs següent.
De l’Institut (1r d’ESO fins 2n batxillerat) sol·liciten subvenció pels llibres escolars 71 famílies, de les quals 51 són beneficiàries per complir tots els requisits de la convocatòria de subvencions.
L’import total és de 10.535,67€, que es paga ara.
De les 40 famílies que no són beneficiàries (escola i institut) per no complir els requisits: 1 família no és beneficiària per no estar empadronada i 39 famílies no són beneficiàries per no estar al corrent de pagament amb Hisenda, Seguretat Social i Ajuntament.
aprovar beneficiaris i pagament de les subvencions del menjador escolar per aquest curs 2018/19
Són 109 famílies que han presentat sol·licitud de subvenció de menjador escolar per aquest curs, inclosos escola de primària i llar d’infants. A la junta s’aprova el pagament de 5.467,62€, corresponent a la subvenció del menjador dels mesos de setembre 2018 a gener 2019, ambdós inclosos. De les famílies sol·licitants, 84 famílies són beneficiàries per complir tots els requisits de la convocatòria i 25 no són beneficiàries (1 per no estar empadronada a la Bisbal i 24 per no estar al corrent de pagament d’Hisenda, de Seguretat Social o de l’Ajuntament.
A finals de curs s’aprovaran i pagaran els mesos de febrer a juny.

Al migdia hem fet la primera reunió abans de constituir la mesa de negociació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) i del conveni. A l’Ajuntament no hi ha hagut mai conveni (que no és obligatori) ni RLT (que és obligat per llei). Una eina molt positiva i necessària pel bon funcionament de l’Ajuntament!!

Per la tarda comencem els actes del dia de la dona al Racó de la Gent Gran. Només entrar agafem un llacet lila fet per les usuàries del Racó de la Gent Gran per les tardes i llegim el manifest per avui. Després mirem un documental. Després, gràcies a l’Associació de Dones i a l’Associació de la Gent Gran, berenem coca enramada i ens preparem per l’audició espectacular de “Pinzellades de Roig” a càrrec d’en Jaume Calatayud i en Vicenç Monera. Un espectacle poètico-musical emotiu, de dones, de país i amb una posada en escena fantàstica. Una vetllada irrepetible!

A casa començo un dels dos llibres que ahir vaig agafar a la biblioteca, el de les filles i fill d’en Quim Forn, Jordi Turull i Jordi Sánchez “Abans ningú deia t’estimo“. Més emoció per un gran dia!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari