Dissabte 2 de març: inauguració del local social de la Miralba, assemblea extraordinària del PDeCAT del Baix Penedès i Carnaval al local social de Can Gordei, de l’Esplai i a la Societat

Dissabte 2 de març: inauguració del local social de la Miralba, assemblea extraordinària del PDeCAT i festa de Carnaval al local social de Can Gordei, de l’Esplai i a la Societat.

Dissabte al matí tenim un dels actes més importants d’aquesta legislatura: la inauguració del local social de la Miralba. La importància no és per la inauguració en sí, sinó per poder gaudir d’un gran projecte fet realitat començat i acabat en aquesta legislatura. La millor manera que tinc d’explicar-ho és amb el discurs d’inauguració:
Molt bon dia bisbalencs i bisbalenques,
Dono la benvinguda a l’Il·lustríssim Sr. Josep Poblet, President de la Diputació de Tarragona; A l’Il·lustríssim Sr. Quim Nin,vicepresident de la Diputació i alcalde d’Albinyana; l’Il·lustríssima Sra. Imma Costa, diputada de la Diputació de Tarragona i alcaldessa del Montmell; Sr. Diego Castellón, president de l’Associació de veïns de la Miralba i la junta que l’acompanyen; als presidents i presidentes d’associacions de veïns i entitats del municipi; benvinguts també als alcaldes de la comarca que avui sou aquí i als veïns de la Miralba i del municipi que ens acompanyeu.
Avui inaugurem aquest local, que és una realitat gràcies a tres actors:La voluntat de l’equip de govern i els recursos de l’Ajuntament; els recursos i suport de la Diputació de Tarragona i l’acompanyament constant de la Junta de veïns de la Miralba.
Ha estat clau l’acompanyament de l’Associació de veïns. Sempre m’heu sentit dir, perquè ho crec així igual que l’equip de govern, que la Bisbal som un municipi ric per la nostra vida cultural i associativa. I, a efectes pràctics, les associacions de veïns de les urbanitzacions són el millor enllaç entre els veïns i l’Ajuntament.
i ara us explicaré la història:
al inicio de esta legislatura, en el 2015, el equipo de gobierno empezamos a movernos para construir un local social en la Miralba.
La Miralba, pels que no en sou coneixedors, és una urbanització recepcionada des de fa 7 anys. Vol dir que fa 7 anys s’havien acabat fer les obres de posar clavegueram, xarxa d’aigua, xarxa de pluvials, enllumenat públic, voreres i carrers. Però no disposava d’un local social municipal on l’Ajuntament pogués oferir serveis ni on l’Associació de veïns pogués reunir-se i organitzar activitats.
A la voluntad del equipo de gobierno se añade, en enero de 2016, una parte muy importante con quien hemos trabajado juntos: la Asociación de vecinos de la Miralba, y en especial a su presidente Diego Castellón. Empezamos por buscar el mejor emplazamiento para el local, un espacio municipal de equipamientos y había dos, la parcela donde estamos ahora y la de aquí al lado. Haciendo las comprovaciones oportunas, la otra parcela no era municipal en ese momento, lo es desde hace unos meses y, en cambio, en la que estamos ahora sí que ya era municipal. Para no perder tiempo, iniciamos las tramitaciones para construirlo en este terreno.
Primero encargamos el proyecto y lo tenemos en el 2017, con un local de 230,3 m² construidos que cuenta con una sala polivalente, dos despachos, lavabos, bar y almacém. El presupuesto de construcción és de 239.376,15€ (IVA incluído). Aprovamos el proyecto y lo presentamos a la subvención del PAM de la Diputació de Tarragona del 2017 i nos conceden 215.438,54€.
Licitamos la ejecución de las obras y las adjudicamos a la empresa bisbalenca Excavacions i Transports Rovira SA, que empiezan las obras en junio de 2018 y hasta hoy. Solo falta poner la puerta de entrada a la parcela y una estructura movil que divide la sala polivalente en dos espacios.
Una obra per gaudir-ne tots, especialment vosaltres veïns i veïnes, hem d’estar-ne molt orgullosos. Esteu a casa vostra!

El president de la Miralba també té la paraula on ens explica com han viscut el projecte des que es va crear l’Associació. I el President de la Diputació, que és un gran orador, ens fa un gran discurs de territori. Gràcies President!
Tot seguit entrem per visitar el local i ens anem cap a la sala gran on tenim a punt un pica-pica per compartir amb tots els assistents. D’aquest gran matí em quedo amb la cara de felicitat de tots els veïns i veïnes de la Miralba que, ben aviat, podran gaudir d’aquest gran espai!

A les 5 de la tarda som al Vendrell per assistir a l’assemblea extraordinària del PDeCAT del Baix Penedès. El president de la vegueria Penedès del partit presideix aquesta assemblea, amb el tema de les eleccions generals de l’abril. Ens venen uns mesos amb tres eleccions i implica molta feina i coordinació. Aquí estem!

Quan arribem a casa ja toca canviar-se per començar el Carnaval del cap de setmana. Passo a a buscar a la Judith i anem cap al Carnaval de Can Gordei, que organitza la Comissió de festes al local social. Avui anem disfressades de “Wednesday Addams”, m’encanta disfressar-se per Carnaval!
A Can Gordei la Comissió de festes va molt ben disfressada dels personatges dolents i dolentes de les pel·lícules de Disney, s’ho han treballat molt! I també hi ha molta gent disfressada, grans i petits.
Quan arribem fan el concurs de disfresses dels petits i el jurat decideix els premiats, ho tenen difícil per escollir!

De Can Gordei anem a l‘Esplai on, al local social també celebren Carnaval. Quan arribem ja ha acabat el concurs infantil i el local està ple de gent mirant el partit de futbol. Aprofitem per saludar els amics de l’Esplai i els que porten el bar.

 

I encara no s’acaba, perquè a les 10 de la nit anem cap a la Societat per seguir amb el Carnaval. Primer sopar, amb menú de l’Ull de Llebre que implica qualitat! i després ball de disfresses. Amb el ball segueix la tradició del ball del fanalet i el ball del barret. bona companyia, bona música, bon menjar, paperets, .. Carnaval a tope!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari