Dimarts 26 de febrer: nou vehicle municipal i pla de desplegament de fibra òptica!

Dimarts 26 de febrer: arriba un nou vehicle municipal i aconseguim portar la fibra òptica a tot el municipi!

Aquest migdia ens arriba un dels dos vehicles nous per l’Ajuntament. L’últim trimestre del 2018 vam aprovar, per Junta de Govern, dos rèntings a través de la central de compres de l’ACM: un Dacia Duster pel servei d’informació i inspecció per 279,08€/mes; i una furgoneta Nissan per la brigada municipal per 426,81€/mes, que arribarà a finals d’aquesta setmana.
La idea inicial era que fossin de compra i no de rènting i té una explicació lògica: tenim un municipi molt extens i es fan molts quilòmetres cada any. Amb un rènting tens limitat el nombre màxim de quilòmetres any perquè no et varri el preu i aquest nombre és inferior al que es fa normalment. Però com que no es va aprovar aquesta opció per Ple, hem fet rènting que sí que hi havia partida i ara tocarà mesurar molt més per no passar-se.
Feia falta un vehicle, i més gran que els que hi havia, per donar el servei que es mereixen tots els bisbalencs i bisbalenques.

La setmana passada vam aprovar, per Junta de govern, el pla de desplegament de la fibra òptica al Priorat, Miralba, Can Gordei, Esplai, Masieta i Santa Cristina. Aquest pla l’ha presentat l’empresa Xta (Xarxa de comunicacions alternatives). Actualment la fibra òptica és un servei necessari a les llars del nostre municipi. Estar connectat és imprescindible per treballar des de casa i també per l’oci i, per aquest motiu, l’equip de govern hem estat treballant fins que s’ha aconseguit.
A començaments del 2018 es va aprovar el pla de desplegament de fibra òptica al nucli, presentat per l’empresa Adamo i durant l’estiu del 2018 els que vivim al nucli ja vam poder contractar-la.
No és fàcil que una empresa vulgui posar la fibra òptica a les urbanitzacions, ja que implica molt de cable per un nombre baix d’habitatges, però l’empresa Xta ens va presentar el pla de desplegament de fibra òptica que hem aprovat. Es farà soterrat on hi hagi la canalització adequada, on no hi sigui que és la majoria, serà per façana i aeri.
Aquesta fase inclou l’estesa de fibra òptica a la Miralba, el Priorat, Can Gordei, Esplai, la Masieta i Santa Cristina. El Papagai, que una part és del municipi de Sant Jaume, també s’hi instal·la fibra òptica però amb un pla de desplegament diferent, i l’Ortigós és el que queda fora de l’estesa de la fibra òptica. El servei que s’ofereix, per part de la mateixa empresa, és de connexió a través de wiffi.
La previsió és que aquest estiu ja estigui operativa.
Un nou servei que aporta millorarà el benestar a la majoria de famílies.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari