8, 9 i 10 de febrer: escapada a Bilbao

8, 9 i 10 de febrer: escapada a Bilbao.

RiberaDivendres 8 de febrer el Rafel i jo agafem un avió cap a Bilbao, per passar-hi un cap de setmana llar: turisme, relax, desconnexió i gaudir-ne!Ribera1
No hi hem estat mai a Bilbao i la visita no ens ha decebut gens, al contrari! És una ciutat neta, tranquil·la, endreçada, maca, ideal per passejar, amb moltes visites a fer!
Després de deixar la maleta a l’hotel, anem al “Casco viejo”, passejant per “las siete calles”, la Catedral de Santiago que visitem, el “Mercado de la Ribera” i l’església de “San Antón” que és molt estimada pels bilbaïns. Després anem cap a “Azkuna Zentroa, Alhóndiga Bilbao” que és sorprenent quan entres dins! i sortint d’aquí passegem per “Gran Vía”, “Plaza Moyúa” i els carrers del voltant. Aprofitem per sopar de “tapeo” com fa tothom aquí.

BilbaoArtxandaDissabtte 9 de febrer passegem per la Ribera i per davant l’Ajuntament de Bilbao, que és un edifici impressionant. Anem a agafar el funicular que ens portarà al “Mont Artxanda”, des d’on es tenen unes vistes espectaculars de la ciutat. Baixem i, després de dinar, visitem el Museu Guggenheim que és impressionant!Gugg1
L’edifici impacte i t’estàs molta estona mirant les parets, el material, les corbes impossibles, … i de cop em ve al cap el llibre “Origen” de Dan Brown que comença justament al Guggenheim a l’auditori i a les diferents sales.
Gugg2De les diverses exposicions que hi ha algunes estan bé, però he de reconèixer que no acabo d’entendre l’art contemporani no treballat, vull dir que un quadre pintat tot de negre menys un racó que està pintant de blanc o un racó de la sala ple de trossos de marcs de quadres, per mi no és significant ni admirable. Tot són gustos!
Ens estem una bona estona dins el museu, amb l’audioguia per seguir-lo bé i, quan sortim, passegem per la Ribera, pel “Parque República de Abando” i el “Parque de Doña Casilda Iturrizar”. D’aquí ja anem a sopar i descansar!

RiberaDiumenge 10 de febrer plou a estonetes, la típica pluja de Bilbao. Anem caminant cap al “Museo de las Bellas Artes” que val molt la pena! M’agrada la idea de dividir les sales per les lletres de l’alfabet i cada lletra és la primera lletra de la temàtica de la sala, on s’hi barregen pintors o escultors com Goya o Zurbarán amb d’altres com Monet o Tàpies. Totalment recomanable!
Tornem cap a “las siete calles” passant pel mercat de les flors de la Ribera i pel mercat d’antiguitats de la “Plaza Mayor”, on dinem i després cap a buscar les maletes a l’hotel per agafar el bus cap a l’aeroport.
A quarts de 9 del vespre ja som a casa després d’haver gaudit de tres magnífics dies a Bilbao!
Ribera2Avió
Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari