Dissabte 26 de gener: Instagramers a La Bisbal amb InstaBaixPenedès, dinar al Priorat, Contacontes, cinema Gaudí i concert i ball amb la Maravella

Dissabte 26 de gener: #InstaBaixPenedès a La Bisbal, dinar amb l’Associació de veïns del Priorat, contacontes, cicle de cinema Gaudí amb “El fotógrafo de MUauthaussen” i concert i ball amb la Maravella a la Societat.

Els caps de setmana els acostumo a fer en un sol post al bloc, però aquest cap de setmana hi ha tantes activitats a la Bisbal, que he decidit fer-ne un per dia.
Avui dissabte a 3 quarts d’1 del migdia ha arribat un autocar amb 50 instagramers apuntats a la proposta d’InsaBaixPenedès de la conselleria de turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès, amb en Jaume Casañas. Una gran proposta per donar a conèixer la comarca a través de l’enfoc d’una càmera o d’un mòbil. Moltes felicitats Jaume per la iniciativa!
Aquests instagramers aquest matí l’han començat a Sant Jaume, després al Montmell i l’última parada a la Bisbal. Avui han vingut quatre bisbalencs instagramers, l’Anna i la Montserrat i una parella del Priorat.
Arriben davant l’escola Ull de Vent i pugem caminant per l’avinguda Baix Penedès fins a les escolles velles, on hi fan moltes fotos. Després baixemm fins al CMC on el Jordi Ferran els fa una breu explicació del municipi i fem el vermut.
Comencem ruta i anem a la timba, baixem a les cases del torrent, caminem pel torrent i arribem als safaretjos. els safaretjos pugem per la Plaça Pau Casals, carrer Major, davant la Societat per veure les plaques castelleres i tornen a l’escola per anar a les oliveres del Jordi Pascual, Torclum, per ensenyar-los les oliveres i fer un tast de vins i de menjar de l’Ull de Llebre. Una gran iniciativa!

instagramInstagram1Instagram2Instagram3

Priorat1Just abans d’acabar marxem al Priorat la Judith, la Leo, el Feliu i jo, pel dinar que organitza cada mes l’Associació de veïns delPriorat2 Priorat. És la tercera vegada que hi anem i cal felicitar la Junta per la gran organització!
Taula parada, menjar a punt, beure i postres amb una molt bona companyia, que és el més important!
Després de dinar una mica de música per ballar, i després ja s’han anat formant grupets per jugar al dòmino, xerrar, … i acabar de passar la tarda de dissabte.

Contacontes1Del Priorat anem a la biblioteca pel Contacontes. Avui les contacontes són dues grans voluntàries i veteranes, que van iniciar elsContacontes3 contacontes a la Bisbal fa uns deu anys: la Teresa i la Felissa. Moltes gràcies a les dues per la vostra generositat i per regalar-nos el vostre temps!
Aquesta tarda la Felissa ens explica un conte de la dona del sol i després la Teresa ens explica una versió particular del llibre “Un conte pel Lluch i la Joana“.
Acabem amb un berenar, que els contes fan obrir la gana!

Baixo només un pis perquè a les sis de la tarda comença la pel·lícula d’aquest mes del cicle de Cinema Gaudí en català. Avui amb “El fotógrafo de Mathaussen“, explicant les vivències i penúries del fotògraf català Francesc Boix dins el camp de concentració nazi de Mathaussen. Una pel·lícula dura no per les imatges, sinó per saber que totes les aberracions que veus i suposes, van passar de veritat. Cal tenir sempre molt present el passat per aprendre’n i no oblidar per no tornar a repetir.
Amb aquesta pel·lícula l’entitat encarregada de vendre les entrades és l’Associació de la Gent Gran de la Bisbal, amb les Tereses i la Núria. Moltes gràcies per col·laborar!
GaudíCine1Cine2Cine3

El dissabte encara no s’acaba, perquè seguim amb les actes que organitza la Societat per la Festa Major d’hivern. Aquest vespre gaudim del concert i ball amb l’orquestra Maravella. Una tradició per mi i per molts bisbalencs i bisbalenques! Anem tota la família al concert però al ball no ens hi quedem, que demà toca matinar!
Un concert diferent cada any però amb algunes peces que es repeteixen any rere any, com el cant de la senyera al final i el brindis i de la Traviata. Hem gaudit molt!

MaravellaMaravella1Maravella2

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari