Dimecres 23 de gener: visita als Consellers Turull i Rull a la presó i projecció del documental “Play again”

Dimecres 23 de gener: matí de reunions, migdia al Centre Penitenciari de Lledoners per visitar els Consellers Jordi Turull i Josep Rull i tarda de reunió dels 3 tombs i projecció del documental “Play again. La violència en l’esport pot tenir greus conseqüències“.

Dimecres al matí vàries reunions dels projectes engegats i atenció a la ciutadania.
LledonersA 1 quart de 2 del migdia la Judith i jo hem marxat cap al Centre Penitenciari de Lledoners. Ens van avisar que teníem visita avui a les 3 del migdia amb el Conseller Jordi Turull, que havíem sol·licitat feia temps.
La Judith no ha entrat i s’ha esperat fora on ha estat molt distreta amb altres visites que venien a veure els consellers. A la sala on s’ha esperat hi posa a la paret: “Les penes privatives de llibertat i les mesures de seguretat restaran orientades vers la reeducació i la reinserció social. Art. 25.2 CE“, ja es veu que no haurien de ser a la presó! Jo tenia una barreja entre emoció i respecte, emoció de poder parlar i abraçar el Conseller i respecte pel fet d’entrar en una presó. A la porta ens hem trobat a la Maria Rossell, ex-alcaldessa i primera tinent alcalde de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia que venia a visitar el Conseller Josep Rull, i hem entrat juntes.
Després de passar passadissos i sales, acompanyades d’un funcionari molt atent, m’han portat a una sala de visites on m’he esperat uns 10 minuts. Passats aquests minuts, ha arribat en Jordi Turull i hem pogut conversar una bona estona.
L’he vist molt serè i molt tranquil sabent que no ha comés cap delicte perquè manifestar-se i permetre manifestar-se i votar i deixar votar no pot ser mai un delicte! En cap moment s’ha mostrat derrotista ni victimista, és una gran persona amb uns ideals i una fermesa admirables. Hem parlat de la Bisbal, de la comarca i hem quedat que, quan surti de la presó, vindrà a la Bisbal i menjarem coca de les Escales!
Just abans de marxar han entrat a la sala la Maria Rossell i el Conseller Josep Rull, a qui he pogut saludar i parlar.
S’acosten setmanes prèvies a l’inici del judici, amb trasllat a la presó de Madrid i amb un judici llarg on no és segur que tinguin garantit el dret a preparar-se un judici just. Moltes gràcies Jordi i Josep per regalar-me el vostre temps i permetre que us fes arribar l’escalf de tota la gent de la Bisbal que és al vostre costat!

Tornem a la Bisbal i a les 5 ens reunim amb alguns dels membres de l’antiga associació dels 3 tombs, on la regidora de cultura Judith Vidal ha explicat el que ha organitzat fins ara pels 3 tombs d’enguany, que seran el 24 de març. Sembla que quedi temps però no tant!
D’aquí anem cap al CMC on, des de la regidoria d’esports, està a punt de començar la projecció del documentalPlay again. La violència en l’esport pot tenir greus conseqüències” i seguidament el seu testimoni. Un documental obert a tothom però especialment dirigit a jugadors i jugadores, pares i entrenadors i entrenadores de Joventut Bisbalenca. L’auditori estava ple de gent per veure el documental, molt colpidor on es veu el dia a dia d’en Raúl que és tetraplègic per una puntada de peu en un partit de futbol fa 5 anys. La seva manera d’explicar-ho, tant a la projecció com en directe, la manera com ho afronta i com vol fer arribar el seu missatge a la gent, és impressionant!
CMC3CMC1CMC2
Avui ha estat un dia complert gràcies sobretot a les regidores Judith i Leo!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari