5 i 6 de gener: dinar d’inauguració al “DeBonGuss” i cap de setmana dels Reis d’Orient

5 i 6 de gener: cap de setmana de dinar d’inauguració al restaurant del Gus i de l’esperada arribada de SSMM els Reis d’Orient.

Dissabte 5 de gener al migdia, anem a dinar al restaurant del Gus “De bon Guss” a Llorenç, al que abans era el restaurant de la Marinada. Quan entres et quedes bocabadat pel canvi: decoració moderna i acollidora, un espai ampli amb menjador per grups, molta llum i molt bon gust en la decoració. El menjar com sempre, molt bé. Moltes felicitats Gus per l’emprenedoria i el treball que t’ha portat a obrir el nou DeBonGuss, que de segur serà un èxit!
Gus1Gus2Gus3Gus4

A quarts de cinc de la tarda vaig cap al CMC on els voluntaris i voluntàries ja fa estona que treballen perquè la cavalcada sigui un èxit. A 3 quarts de 5 de la tarda ja sóc al local social del Priorat, on l’Associació d’amics i veïns del Priorat han preparat la benvinguda als Reis Mags, amb els trons i un pica-pica per tothom. De seguida sentim música i, quan sortim a fora ja veiem el camió carregat de joguines i els Reis. Els donem la benvinguda i entrem al local. Quin goig veure la il·lusió als ulls de petits i grans amb els Reis d’Orient!
ReisPriorat1reisPriorat3ReisPriorat2ReisPriorat4

Del Priorat marxo cap a Can Gordei per veure el pessebre vivent que han organitzat aquesta tarda per la rebuda dels Reis. La comissió de festes ha mobilitzat tot Can Gordei! Em quedo sense paraules quan veig el muntatge, les hores que hi han passat i com en gaudeixen! Moltes felicitats a la comissió i a totes les persones que hi col·laboreu!
Pessebre1Pessebre2Pessebre3Pessebre5Pessebre6

Pessebre7Pessebre8Pessebre9Pessebre10

Marxo cap a l’Esplai on l’Associació de veïns de l’Esplai prepara l’arribada de SSMM els Reis al local social. Gràcies a l’Associació per preparar-ho!
ReisEsplai1ReisEsplai2ReisEsplai3

Els Reis marxen cap a Can Gordei però ells són màgics i jo no i, per tant, no puc ser a dos llocs alhora. Per això me’n vaig cap al nucli per l’inici de la cavalcada però li demano al Feliu una foto de l’arribada dels Reis a Can Gordei.
ReisCanGordei
Al nucli anem a la Plaça Catalunya on gaudim de l’espectacle mentre esperem la cavalcada. Al cap d’una estona ja se sent la banda de cornetes i tambors de la Societat. Una banda que té el seu orígen amb la Banda de cornetes i tambors i les majorettes de la Societat. El grup es va desfer al cap de molts anys, però la banda continua assajant les setmanes de Nadal per sortir a rebre els Reis (menys els anys en què tenien prohibit sortir sota pena de multa, i això en democràcia amb el govern d’ERC!). Quan sento la banda se’m posen els pèls de punta i augmenta l’emoció per la senyal que la cavalcada està a punt de començar.

Cavalcada1Cavalcada2Cavalcada3Banda1Banda2
Arriben tres carrosses amb els tres Reis i tot el seguici de patges. Acompanyem als Reis en el seu recorregut (que és el mateix des del 2016) pujant per l’Avinguda Colom, carrer Major, Plaça Major, carrer Balmes, carrer Àngel Guimerà, Plaça Major i carrer Major fins a l’església. A l’església el mossèn els repi els Reis adoren el nen Jesús, acompanyats per la Coral Antistiana i Santa Maria que els acompanyen amb nadales.

CavalcadaReiBlancCavalcadaReiRosCavalcadaReisNegreCavalcadaEsglésia1CavalcadaEsglésia2

De l’església anem cap a l’Ajuntament i sortim al balcó. Els Reis saluden totes les persones que els han vingut a rebre i els hi donem la clau màgica que els obrirà totes les cases del municipi aquesta nit.
Entrem al despatx i els cinc nens i nenes que van fer el dibuix pel Patge els esperen per lliurar-los el dibuix: el Jordi, la Paula, l’Íria, l’Ona i la Gal·la. Uns moments molt emocionants! Abans de marxar de l’Ajuntament, signen al llibre d’honor.
ReiaClauAjuntament0Ajuntament1

De l’Ajuntament marxen cap al local de la Societat, on la Junta de la Societat prepara la seva rebuda, i cap al poliesportiu municipal on el Club s.XX també en prepara la rebuda. Vaig a la Societat i el Feliu m’envia una foto del poliesportiu municipal.

ReisPoli

A la Societat la banda els rep dins la sala i els Reis comencen a cridar tots els nens i nenes perquè pugin a buscar un regal. Records de quan era petita i l’espera es feia interminable fins que sentia que ens cridaven, i molt contenta que els meus fills també ho puguin viure i emocionar-se.
ReisSocietat1ReisSocietat2ReisSocietat3ReisSocietat4

Anem a sopar a casa dels meus pares amb menú de l’Ull de Llebre, boníssim! I després de sopar descobrim que els Reis ja han passat per casa dels avis! Tantes emocions fan que després ens adormim de seguida!
TortellEscalesTortellPlaça
Diumenge 6 de gener és el dia de Reis i també han passat pel menjador a deixar-nos regals!
Dinem en família i de postres, seguint la tradició, tortell de Reis: un de massapà del forn de les escales i un de nata del forn Aresmar, tots dos boníssims!
A la tarda juguem al monopoli i anem assumint que s’acaben els dies de Nadal i que tornem a la rutina. Comencem l’any amb forces i il·lusió!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari