Dilluns 24 de desembre: matí de Ple extraordinari, tarda al cine i nit de sopar, tió i Missa del Gall

Dilluns 24 de desembre, vigília de Nadal: matí de Ple extraordinari per pressupostos 2019, tarda de cine, nit de sopar, tió i Missa del Gall.

Avui a la 1 del migdia celebrem un Ple extraordinari amb dos punts a l’ordre del dia:

Proposta de complementar les retribucions a percebre del personal funcionari i laboral de l’Ajuntament, en casos d’incapacitat temporal derivades de contingències comunes i professionals des del 1r dia de baixa mèdica, a càrrec de l’Ajuntament, fins al 100% de les retribucions bàsiques i complementàries.
L’anterior equip de govern va a provar per la Junta de Govern Local de 10 de febrer de 2012, modificar les percepcions de les prestacions econòmiques dels funcionaris i personal laboral dels ens locals quan es troben en situació d’incapacitat temporal per malaltia comuna o accident no laboral, aplicant el 100% els tres primers mesos i a partir del 4rt mes segons la Llei de la Seguretat Social, el 75% de la base reguladora. El Ple de 18 de març de 2014 es va aprovar complementar les prestacions que percebrà el personal funcionari i laboral al seu servei, però sense especificar percentatges.
La Disposició addicional 54 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2018, possibilita determinar les complementacions de les retribucions a càrrec de cada Administració, a percebre pel personal al servei de cada Administració Pública en els supòsits d’incapacitat temporal, fins el màxim del 100% de les retribucions bàsiques i complementàries. Per aquest motiu proposem aquesta aprovació, que entraria en vigor de manera retroactiva des del 5 de juliol de 2018, que és la data de l’entrada en vigor de la Llei de pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2018.
Aquesta proposta s’aprova per unanimitatPle

Proposta de pressupostos 2019
Érem conscients que no s’aprovarien els pressupostos, perquè la finalitat dels regidors de la oposició (ERC i regidora no adscrita) és  pensar que votant en contra perjudica a l’equip de govern. I estan equivocats! Perquè votant en contra es perjudica tot el municipi perquè es vota en contra de fer qualsevol inversió: inversions en la xarxa d’aigua, inversions en arreglar una segona casa d’habitatge social, inversió en fer el pavelló del poliesportiu municipal, …
Dóna la impressió que s’ho han mirat avui mateix, per què ERC ha proposat deixar-ho sobre la taula sense més, sense fer cap proposta alternativa de pressupost i amb comentaris que deixaven en evidència que no s’ho havien mirat, ni llegit les bases del pressupost ni l’informe d’estabilitat econòmica. De la regidora no adscrita no cal parlar-ne, perquè no ha fet cap aportació només comentaris rancuniosos sobre tot menys el pressupost.
L’any passat, en els pressupostos 2018, els regidors i regidores d’ERC es van abstenir i la regidora no adscrita va votar a favor (estava a govern). Els pressupostos del 2019 són continuistes, no hi ha grans variacions respecte l’anterior i, si s’haguessin abstingut haguéssim pogut invertir més de 500.000€ el 2019.
Els pressupostos, que no s’han aprovat, tenen molt de contingut que aniré publicant.
A l’acabar el Ple ha estat curiós i penós, quan una regidora d’ERC ha anat a increpar a la cap de premsa amb unes maneres més pròpies d’una altra època que l’actual, segurament perquè està acostumada a aconseguir les coses d’aquesta manera…
Nadal
Tot i no tenir pressupost pel 2019, el pressupost del 2018 es prorroga i, per tant, es seguirà fent la despesa corrent necessària i les inversions començades el 2018. Cal tenir en compte que el maig de 2019 hi ha eleccions i que, en el moment en què es pugui tenir majoria al Ple (persones sensates amb les que s’hi pugui parlar i discutir) per aprovar pressuposts, s’aprovaran.
cine
Per la tarda vaig al cine amb el Magí per veure la pel·lícula “Spiderman un nuevo universo“, que van estrenar divendres passat. Una pel·lícula de dibuixos molt curiosa, perquè no és l’Spiderman clàssic sinó que és un Spiderman “raper” amb altres Spidermans d’altres dimensions, molt curiós! L’important és que el Magí ha gaudit d’allò més!

A quarts de 9 del vespre anem a sopar a casa de la Sílvia, ja fa uns anys que hi anem per anar després a la Missa del Gall. Després de sopar fem cagar el tió i, seguidament cap a Missa del Gall. Bon Nadal!!
24desembreTió24desembrePessebre24desembreMissa
Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari