31 d’octubre i 1 de novembre: castanyada, Halloween, Tots Sants i teatre

31 d’octubre i 1 de novembre: castanyada, halloween, dia de Tots Sants i teatre.
Ajuntament1
El dimecres 31 d’octubre és l’últim dia que tenim el Sr. Manel com a secretari-interventor. Va entrar a l’Ajuntament de la Bisbal substituint el secretari (polític?) Sr. Riverola l’estiu de 2015, tot just començada la legislatura. El motiu del canvi era molt bàsic: que l’Ajuntament disposés d’un secretari-interventor sense cap vinculació política ni partidista en la seva tasca.
El Sr. Manel ha sigut un gran secretari aquests anys, molt professional i que ha hagut de passar per alguna circumstància gens agradable com són faltes de respecte per part de regidors de la oposició (ERC i regidora no adscrita). Ens va demanar marxar per motius personals i per aquest motiu hem iniciat una convocatòria d’interinatge. Moltes gràcies Manel per la teva professionalitat durant aquests 3 anys!

Per la tarda comencen a passar per les cases grups d’infants i joves disfressats terroríficament, pel “trick o treat” del Halloween que ens ve d’Estats Units. Però quins orígens té?
L’actual festa de Halloween amb disfresses i “trick or treat” ve d’Estats Units i està exportat a tot el món. Però l’origen de la festa no ve d’Estats Units sinó que és molt més antiga, és origen europeu i concretament una barreja de la festa celta pagana de Samhain i la festa religiosa del Dia de Tots Sants.
La part pagana ve dels pobles celtes d’Irlanda que la nit del 31 d’octubre celebraven el festival Samhain, per celebrar el final de l’època de les collites i l’inici d’un nou any celta coincidint amb el solstici de tardor. La festa religiosa representa la mort i el renaixement del seu Déu. Es creia que durant la nit del 31 d’octubre a 1 de novembre quedava oberta la porta entre el món dels vius i el món dels esperits i, per tant, els fantasmes dels difunts apareixien lliurement i els nens recollien de les cases regals per oferir als Déus.pizza

castanyadaA Catalunya celebrem la castanyada i, de fa uns anys, se celebra molt més el Halloween perquè és més espectacular i se’n fa més negoci! La castanyada se segueix celebrant més en família, menjant moniatos, castanyes i panellets vora el foc sobretot aquest any que fa fred, perquè alguns dels anys anteriors menjàvem castanyes sense jaqueta. Ara tots els nens i nenes volen disfressar-se de por i passar per les cases recollint caramels, no m’agrada massa però no podem anar en contra direcció i ens ho hem de mirar pel cantó positiu: no perdem una festa sinó que n’hi afegim una altra!
A casa els grans sopem de castanyada i els nens a la golfa disfressats amb amics sopen pizza de Halloween!

Dijous 1 de novembre, com és tradició, anem passejant cap al cementiri. Allà recordem els que ja no hi són i parlem amb amics i coneguts que ens anem trobant.
Dinem en família amb els panellets de postres i marxem aviat cap a Barcelona, que anem al teatre Coliseum per veure el musical “La família Adams”. Un musical molt divertit amb unes veus i un repartiment molt bo. Us el recomano!

Panelletscementiriteatre1teatre

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari