Últim cap de setmana de setembre: formació a Poblet amb l’ACM, Contacontes i taller de Contacontes, esmorzar popular per commemorar l’1-O i cicle de cinema Gaudí

Dissabte 29 de setembre: seguim amb la 4a escola de Governs locals al matí i a la tarda contacontes i taller de contacontes, acabem amb sopar de Sant Rafel.
Diumenge 30 de setembre: matí d’esmorzar popular per commemorar el primer aniversari de l’1 d’octubre i tarda de cinema amb el Cicle Gaudí de cinema en català.
acmDissabte1acmDissabte2
Dissabte 29 de setembre. A les 9 del matí passo a buscar a la Judith i la Leo per tornar a la 4a Edició de l’Escola de Governs Locals que va començar ahir: “Municipals 2019: a qui, quan, com i què comuniquem. Construint els governs del demà.”, organitzat per l’ACM (Associació Catalana de Municipis).
Comencem amb el taller “Com connectar les campanyes electorals on i off” amb en Xavier Peytibií, que és molt interessant i d’on en traiem vàries idees.
acmDissabte3Després fem una pausa per fer un cafè i xerrar i seguim amb el taller “Els ajuntaments com a canals de comunicació” amb l’Albert Sáez que també és una sessió molt profitosa.acmDissabte4
Ara sí que ja acabem amb la cloenda per part del president de l’ACM David Saldoni i el secretari d’Administracions Locals de la Generalitat, Miquel A. Escobar. I el punt i final és una taula rodona amb diversos periodistes: la Sara González de NacDigital.cat, la Neus Tomàs de ElDiario.es i el Jordi Barbeta de ElNacional.cat.
Marxem contentes pel que hem après i haver compartit amb companys i companyes del món local!

Per la tarda assisteixo a l’inici de temporada del contacontes amb novetats!
ContacontesQuan vam començar la legislatura, des de la regidoria de cultura es va tornar a engegar aquest projecte tant important com és el Contacontes. Amb voluntariat que, l’últim dissabte de mes, explica contes als nens i nenes a la biblioteca. Actualment hi ha cinc voluntàries però està obert a tothom!Taller
Avui, al ser el primer dia d’aquest curs 2018/19, després del Contacontes fem un taller d’explicar contes, avui és la primera de dues sessions que ens ofereix la Laura Relea qui avui també ha participat al contacontes.
Felicitats a tots les voluntàries, a la Laura i a les famílies que hi assistiu cada mes!

Al vespre celebrem Sant Rafel sopant al Vell Papiol de Calafell. Un sopar deliciós!

1O1Diumenge és 30 de setembre i la millor manera d’acabar el mes és començar amb l’esmorzar popular per commemorar l’1 d’octubre de l’any passat. Un dia on, a la Bisbal com a la resta del país, molta gent es va volcar per ajudar a què tothom pogués anar a votar el que volgués sobre si Catalunya ha de ser un estat independent. A La Bisbal més de 1.000 persones vam exercir el dret a vot, votant sí o no o en blanc o vot nul, i va guanyar el sí.1O8
La organització de l’esmorzar d’avui no hagués estat possible sense les incondicionals Teresines que, a part de l’esmorzar, han estat treballant tota la setmana per confeccionar uns davantals que avui han lluït. Sou les millors!!
Després de l’esmorzar hem anat fins al C/ Jacint Verdaguer on, en una casa particular, s’ha descobert una placa en record de l’1 d’octubre després que el Vene llegís un manifest molt emotiu. Hem cantat els segadors acompanyats de gralles, enmig d’un ambient alegre, festiu i de record de fa un any. Som un poble i un país molt gran on, per sobre de tot, seguim lluitant per la llibertat, la llibertat d’expressió i el respecte.
1O71O21O31O41O5

cineA les 7 de la tarda cap al cine! Avui també comencem la temporada del Cicle de Cinema Gaudí en català, a l’auditori del CMC, amb la pel·lícula “Jean-Françoiscine1 i el sentit de la vida“, del director Sergi Portabella. Avui la guixeta és a càrrec del Grup de Geganters i Grallers de la Societat. M’ha agradat! I segurament me l’he mirat avui amb una visió diferent que si l’hagués vist fa uns anys o la veiés d’aquí uns anys. El motiu és que el protagonista té la mateixa edat que el meu fill gran, que també l’ha vingut a veure, i això fa que la visió de la pel·lícula sigui com espectadora i mare. Us la recomano!
Hem quedo amb una de les frases de la pel·lícula: “l’estupidesa insisteix sempre”.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari