Dimarts 18 de setembre: reflexió sobre els polítics bisbalencs a la oposició

Dimarts 18 de setembre: reflexió sobre el Ple d’ahir i els regidors i regidores d’ERC i la regidora no adscrita.

Fa unes setmanes la periodista Lourdes Meroño em va comentar si volia escriure l’editorial per la Ciutat del Baix Penedès que sortia a mitjans de setembre. Em va fer molta il·lusió i, com que em va dir que el tema era lliure, ho vaig aprofitar!
Després del Ple de moció de censura fallida, amb crits i soroll i la demostració del baix nivell polític, cultural i com a persona dels regidors de la oposició, em feia i fa vergonya que siguin regidors, un càrrec molt noble i responsable. No em ve de nou perquè fa 15 anys que vaig entrar en política i 15 anys que em demostren que ser com són té el seu públic i que ser com són i actuar com actuen agrada al seu partit, a ERC. De la regidora no adscrita només puc dir que fa 3 any que veig com és i com actua i que, pel que s’ha demostrat, ja no té suport.
Per ser regidor i regidora s’ha de ser honest, humil, respectuós, treballador i estimar-te molt el teu municipi i la gent que hi viu. M’agradaria estar en una legislatura normal amb regidors i regidores d’altres partits que es comportin de manera normal i que s’hi pugui parlar i discutir sense insults, ni faltes de respecte ni demagògia, i estic convençuda que aquest dia arribarà quan els partits posin seny i siguin coherents, quan no es moguin per aconseguir el poder a qualsevol preu, quan facin psicotècnics a les que porten en llistes i quan “obliguin” a fer formació sobre l’administració pública a aquestes persones per poder fer una bona gestió pública i política.
I tot això sense haver viscut encara el Ple ordinari d’ahir, que podreu mirar quan estigui penjat i…vosaltres veureu!

Agraeixo a la Lourdes la confiança per aquest encàrrec que he fet amb molt de gust. Aquí teniu el text que espero que llegiu, que reflexioneu i que actueu en conseqüència. Si no hi esteu d’acord, agrairia que m’ho diguéssiu i en poguéssiu parlar. I, per descomptat, agafeu i llegiu La Ciutat del Baix Penedès!!

El Baix Penedès hem de ser exigents en les properes eleccions municipals
D’aquí vuit mesos tenim eleccions municipals, les eleccions més properes als ciutadans i ciutadanes on escollim els representants municipals que ens governaran duran els següents quatre anys.
En les eleccions de la Generalitat, de l’estat o europees no acostumem a conèixer directament al candidat o candidata ni la seva llista, en canvi, en les municipals sí que els coneixem i ho hem de fer valdre.LaCiutatBaixPenedès
En les properes municipals hem d’exigir que els candidats i les seves llistes estiguin formades per persones que coneixen i s’estimem el poble i el Baix Penedès, que siguin honestos i treballadors en la seva vida personal i professional. Si un candidat no és honest ni treballador en el seu dia a dia, tampoc ho serà com a alcalde o regidor. Si un candidat no participa de la vida social, cultural i esportiva en el seu dia a dia, no ho valorarà com a regidor.
I això depèn dels candidats, els partits i els votants. Els candidats i candidates tenim un objectiu o varis objectius per presentar-nos-hi, per alguns i algunes l’objectiu és tenir la cadira, un sou i poder i la majoria de vegades es veu de seguida quan hi parles més de 5 minuts.
Els partits que presenten candidatures a la nostra comarca han de comptar amb candidatures formades per persones íntegres, amb comportament ètic i responsable, amb uns coneixements mínims del municipi i de la comarca, que entenguin i parlin el català i, fins i tot, que passin algun psicotècnic. La finalitat de qualsevol partit a la comarca no pot ser tenir una llista a cada municipi i sumar vots pel Consell Comarcal i la Diputació, sinó tenir llistes formades i encapçalades per persones honestes, implicades al territori i treballadores.
Els votants del Baix Penedès teniu la obligació de ser exigents i responsables amb la vostra decisió. Sou els que decidiu qui governarà al vostre municipi, qui gestionarà els vostres impostos i, en definitiva, qui en serà la cara visible.
En els propers mesos veurem les presentacions de candidatures per les properes municipals. Si els coneixem, valorem si són les persones adequades per governar el nostre municipi i, si no les coneixem, fem per conèixer-los, parlar-hi i tenir eines suficients per valorar després si són les persones més adequades.
Si som exigents, tindrem governants que tiraran endavant el poble i la comarca.”

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

2 Comments

  1. Marta 21 de setembre de 2018 8:23 am Respon

    Doncs amb el Sr Dani Caballero, candidat del PSC, en sembla que a La Bisbal serà con surtir del foc per caure a les bases. Només cal recordar com va gestionar la seva empresa familiar, si gestiona igual l’Ajuntament ja us podeu anar a confessar.

Deixa un comentari