Dimecres 22 d’agost: Ple de la moció de censura, que no prospera, i torno a Londres

Dimecres 22 d’agost: Ple de la moció de censura, que no prospera, i torno a Londres.

A les 12 del migdia celebrem el Ple extraordinari sol·licitat pels 5 regidors d’ERC i la regidora no adscrita (ex-PSC). Un Ple que crea molta expectació, com és normal, i més en aquest cas perquè és una moció de censura presentada a menys d’un any d’eleccions municipals on ERC dóna l’alcaldia a la regidora que va obtenir menys vots.
Al demanar-lo ells 6, pensava que ho portarien presentat i amb totes les opcions possibles estudiades però no. Una vegada més m’han sorprès! No sabien què dir, posaven en dubte les sentències i la llei, … bastant vergonyós per la Bisbal que regidors escollits pel poble no coneguin o no preguntin als seus partits per les opcions i les lleis. És el que tenim…
Vull agrair l’assistència i el suport de molta gent, tant al Ple com els dies anteriors i posteriors en persona, per telèfon, per wasap o per les xarxes socials. No sabeu com s’agraeix aquest suport i aquest “fer costat” vagi com vagi el Ple, sou molt grans!!
I agrair molt especialment als amics i amigues del grup del PDeCAT de la Bisbal i als companys que ens han acompanyat al Ple: Quim Nin, Carles Campuzano, Montse Carreras, Jaume Casañas, Eva Ma Serramià, Magí Pallarés, Jordi Guasch, Ramon Riera, Rosa Huguet, Julio Ramon, Antonio, i Mar Vázquez. I per descomptat el suport rebut del president del PDeCAT David Bonvehí i de la vice-presidenta Miríam Noguera. I per part d’ERC? doncs hi ha donant-los suport el Sr. Ribé diputat a la Diputació de Tarragona per ERC.
Aquí teniu la meva intervenció:
Celebrem aquest Ple perquè el dilluns 6 d’agost, els 5 regidors d’ERC i la que en aquell moment era regidora del PSC, van presentar moció de censura al registre d’entrada de l’Ajuntament. A la moció diuen que la presenten per “Censurar la gestió de l’alcaldessa de la Bisbal Sra Agnès Ferré” i que, per arreglar-ho proposen “proclamar la Sra. Margarita Antolín com alcaldessa”.
Parlem de la Sra. Maguy, regidora no adscrita:
Ple2Durant la campanya electoral del 2015, la Sra. Maguy va escriure un blog fent referència a la mala gestió d’ERC durant les dues legislatures anteriors. Amb aquests escrits enganyava als ciutadans i la seva llista fent-los creure que no se sentia propera a l’equip de govern d’ERC.
En  les eleccions del 2015 el PSC va ser la tercera força més votada amb 189 vots. Aquestes persones van votar una llista encapçalada per una persona que els prometia un canvi, una persona que els hi deia que no estava d’acord amb la gestió de l’equip de govern d’ERC. I després d’enganyar-los, què els hi dirà a aquestes 189 persones?
Vostè recorda la regidora Dolors Andreu? Va encapçalar la llista d’ADMC el 2007, una llista on tots els seus membres volien evitar que governés ERC a la Bisbal pel comportament demostrat entre el 2003 i 2007. ADMC va treure, com vostè, una sola regidora i aquesta va pactar amb ERC formant equip de govern. Pactant amb ERC va enganyar els seus votants i la seva llista, com vostè. A les properes eleccions es va tornar a presentar però ja ningú se la creia i no va treure prou vots per ser regidora. Pensi que li pot passar el mateix.
Amb aquesta moció es presenta com alcaldessa amb el suport d’ERC, tenen projecte de govern per aquests 8 mesos? O només han pactat sous i càrrecs de confiança?
Es presenta com alcaldessa i no assisteix a cap acte ni activitat de les festes de Can Gordei, de les festes del Priorat ni a la Festa Major. I això és estimar-se el municipi i fer costat a les entitats i associacions?
Parlem dels regidors i regidores d’ERC:
ERC vol donar l’alcaldia a la regidora amb menys representació al consistori. A canvi de poder? De diners? De poder pagar paelles per la propera campanya electoral?
Els regidors d’ERC ens acusen de ser poc transparents i ocultar informació. Però en canvi, des del 2015 que estan a la oposició, tenen accés a tota la documentació i informació municipal permesa per normativa. Si quan els convoquem als Plens vinguessin a mirar els expedients, els hi donaríem accés, però no venen. Si quan hi ha comissió de comptes teniu 15 dies per venir a mirar tota la documentació i no veniu, això no és falta de transparència per part nostra sinó que són poques ganes de treballar per part vostra.
Hi ha un altra tema important que són la conseqüència de la mala gestió de l’equip de govern d’ERC en les dues legislatures anteriors: l’ex-alcalde d’ERC té un judici pendent per prevaricació i l’anterior equip de govern d’ERC, dels quals 4 són regidors actualment, tenen vàries denúncies a fiscalia i a l’oficina antifrau.
Vostè ho sap Sra. Maguy i està d’acord a compartir govern amb ells i seguir actuant igual?
Al juny de 2015 l’ex-alcalde Puigibet i la seva mare van renunciar a l’acta de regidors per no estar-se a la oposició. Això és menysprear els seus votants i demostrar que no els importa gens la Bisbal.
I no només això, sinó que de les 15 persones de la llista d’ERC, només han pogut cobrir 4 regidors. En 3 anys han anat renunciant 10 persones de la llista, demostrant el nul grau de compromís amb el municipi.
Durant aquestes dues legislatures la gestió d’ERC de la Bisbal ha arruïnat l’Ajuntament, si fos una empresa, s’hagués declarat en fallida. Ha incomplert normatives de contractació i de procediments i per tot això estan denunciats a diferents estaments.
Srs i Sres d’ERC de la comarca i del país: aquest és l’exemple de la gent d’ERC? És el que voleu? Doncs fins ara ens heu demostrat que sí amb el vostre silenci.
Parlem d’aquesta moció de censura:
La moció de censura la presenten el dilluns 6 d’agost, signada pels 5 regidors d’ERC i la regidora del PSC.
L’article 197.1.a) de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General (en endavant LOREG) diu que la moció de censura haurà de ser proposada almenys, per la majoria absoluta del nombre legal de membres de la Corporació i haurà d’incloure un candidat a l’Alcaldia, podent ser-ho qualsevol Regidor l’acceptació expressa del qual consti en l’escrit de proposició de la moció. (es compleix perquè la majoria absoluta són 6 regidors).
i es convoca el Ple extraordinari pel dimecres 22 d’agost a les 12 del migdia.
El divendres 17 d’agost, l’agrupació local del PSC de La Bisbal entra a registre de l’Ajuntament un document on posa en coneixement l’acord de la Comissió de Garanties del PSC. Aquest acord informa de la suspensió definitiva i conseqüent expulsió del PSC de la militant i regidora pel PSC Sra. Margarita Antolín Manso.
Aquí el PSC ha mostrat la seva coherència donant-la de baixa del partit per aquest incompliment intern, ha renunciat a tenir una alcaldia a qualsevol preu per haver incomplert una decisió a nivell local.
El divendres signo un decret designant com a regidora no adscrita a cap grup polític a la Sra. Margarita Antolín, per haver estat expulsada del partit.
Això fa canviar les coses perquè, al ser regidora no adscrita, fan falta 7 vots i no 6 perquè prosperi la moció de censura.
L’article 197.1.a) de la LOREG regula els requisits i les majories necessàries per a la moció de censura, i diu:
En el cas de què algun dels proponents de la moció de censura, hagi deixat de pertànyer al grup polític municipal al qual es va adscriure a l’inici del seu mandat, la majoria exigida es veurà incrementada en aquest nombre de regidors que es trobin en tals circumstàncies.  Per tant, com que la Sra. Maguy va entrar com a regidora pel PSC i ara és regidora no adscrita a cap partit, es necessiten 7 vots per tirar endavant aquesta moció de censura.
Aquest apartat de l’article de la LOREG és declarat inconstitucional per Sentència del Tribunal Constitucional a partir de la convocatòria de les eleccions municipals de l’any que ve però ara segueix vigent.
La LOREG parla de grups polítics i el juny del 2015 no vam constituir grups polítics, però l’article 197.1.a) de la LOREG és d’aplicació també en aquest cas segons el Dictamen 454/2008 del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i i dos acord de la Junta Electoral Central .
Per tant, com que una de les signants de la Moció ara és Regidora no adscrita, la majoria requerida hauria d’incrementar-se en un Regidor més, per la qual cosa amb 6 vots no s’aconsegueix la majoria necessària i la Moció de Censura no prospera.
Ara passa a ser regidora a la oposició, juntament amb els seus amics i amigues d’ERC. Segur que ERC ja sabia que això podia passar però no hi perden res perquè ja estaven a la oposició, però vostè Sra. Maguy no havia contemplat aquesta opció? La seva nova llista no l’ha informat d’aquesta possibilitat? No veu que els d’ERC també l’han enganyat amb això i que la única que hi surt perdent és vostè?
Parlem de l’equip de govern del PDeCAT:Ple1
A les eleccions del 2015 vam treure 726 vots, que són 5 regidors: 203 vots més que a les municipals del 2011.
En aquests 3 anys hem sanejat l’Ajuntament amb bona gestió, seny i molt de treball,rebaixant l’endeutament del 113% a menys del 40% i complint els requisits que marca la llei per poder fer inversió. Perquè des del 2014 que no es feia inversió a la Bisbal perquè estàvem sobreendeutats, amb un calaix ple de factures per pagar.
A l’estar sanejats ens ha permès fer inversió: pàrquing de bus per l’institut, adequació de la normativa d’accessibilitat a la piscina, iniciar el projecte de rehabilitació del poliesportiu municipal, construir un local social a la Miralba, destinar més de 200.000€ a inversió en la xarxa d’aigua del municipi, construir un pou a l’Esplai, llums solars a la Masieta i la Miralba, …
També hem recuperat serveis com el bus escolar, el contacontes, els contenidors de poda, les subvencions a les entitats i la recollida de trastos vells. S’han millorat serveis com la biblioteca, l’escola de música, el casal d’estiu, …
S’ha creat el servei d’ocupació SOM Bisbal, el servei bon dia, les tarifes de fuites i tarifa social de l’aigua, s’ha rebaixat un 30% les quotes fixes del rebut de l’aigua.
I una cosa de les més importants: tornar la normalitat a la Bisbal. És molt simple però molt important.
Si vostè Sra Maguy i Srs regidors i regidores d’ERC, han signat una moció de censura en contra de la meva gestió i de la gestió d’aquest equip de govern, deu ser que estan en contra de totes aquestes inversions, en contra de la normalitat i en contra de la transparència.
Parlem del projecte de govern, projecte de poble
L’equip de govern està format per 5 regidors: la Judith, la Leo, el Feliu, el Pere i jo. Ens vam presentar a les eleccions del 2015 amb un programa d’on hem acomplert més del 70% de les propostes.
La nostra llista i el nostre grup del PDeCAT de la Bisbal som els mateixos i anem creixent. No ens ha plegat ningú, ni se’ns ha enfadat ningú del grup perquè no hem enganyat sobre el projecte que presentàvem el 2015 i en el que estem treballant. Al contrari, l’hem anat fent gran amb totes les aportacions que els bisbalencs i bisbalenques ens feu arribar.
Considerem que governar no és aquest Ple d’avui, governar no és criticar, mentir i fer mal,
Governar és fer la Bisbal més gran conservant el que tenim i sobretot escoltar, donar suport , estar amb la gent i treballar el present i el futur amb il·lusió.
Després de les intervencions, el secretari crida a votació i és quan comença el xou patètic on els regidors d’ERC s’aixequen, tornen a seure, diuen que no voten, ara diuen que sí, … total que al final no voten i marxen. Sense comentaris…
AvióDimecres
D’aquí vaig a dinar amb tota la colla i per la tarda cap a l’aeroport per continuar les vacances! Torno al vespre i la família m’espera amb una ram de flors, què més es pot demanar?

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari