Dimecres 15 d’agost: dia gran de la Festa Major per la patrona de La Bisbal

Dimecres 15 d’agost: Santa Maria, dia de l’assumpció de la Mare de Déu, patrona de La Bisbal del Penedès.
MatinadesEsmorzarMatinades
És el dia gran de la Festa Major! I comencem ben aviat sentint la xaranga a quarts de 7 del matí (jo des del llit, sabent que em queda poca estona per aixecar-me!). A les 8 del matí comencen les tradicionals matinades pels carrers de la Bisbal, a càrrec dels grallers i tabalers de la Societat.
Quan acaben les matinades anem a esmorzar, un esmorzar que ens prepara la Junta de la Societat, moltes gràcies! Agafem forces per avui!!

A quarts d’11 del matí cap a la missa solemne en honor a la patrona, missa cantada per la coral Santa Maria i Antistiana. Quan sortim ja ens esperem els Grup de geganters i grallers de la Societat i les Gitanes de la Bisbal, per la cercavila fins a la plaça castellera.
L’equip de govern anem al balcó de l’Ajuntament per veure passar la cercavila i esperar els castellers pels pilars de cortesia.

MissaCercavila15gegantsCercavila15GitanespilarsCortesia

Castells00Just abans que comencin els pilars, vaig cap a plaça per rebre l’amic, diputat al Parlament i alcalde de Valls Albert Batet, acompanyat pel President del Parlament en funcions Josep Costa i el regidor de Cunit i president de la Vegueria Penedès del PDeCAT Jaume Casañas.Castells0
Primer l’Albert i el Sr. Costa atenen els mitjans de comunicació i després pugem a la finestra de la Societat per gaudir de la Diada Castellera, gràcies a la junta de la Societat que ens cedeix l’espai, que compartim amb socis de la Societat i mitjans de comunicació.
Tot l’equip de govern acompanyat de l’Albert Batet, en Josep Costa, en Jaume Casañas, els alcaldes Quim Nin David Godall i Magí Pallarés, el regidor de St Jaume Ramon Bueso i les regidores de Llorenç Maria Farré i Neus camps.
Una diada espectacular:
Primer els Bous han fet el seu primer 3d6ps,, moltes felicitats colla!!
Els Castellers de Vilafranca: 2d9fm, 3d9f i 4d9f.
La Colla Joves Xiquets de Valls: 2d8, id5d9f, id3d9f i 3d9f.
La Colla Vella dels Xiquets de Valls: 5d9f, 4d9faC i 9d8.
I en la ronda de pilars els Castellers de Vilafranca un P8fm (carregat), la Colla Joves Xiquets de Valls un P6, la Colla Vella Xiquets de Valls P7f i els Bous un P5. A part de la gran actuació a plaça, tornarem a tenir nova placa per castell inèdit a la Bisbal, pel primer Dos de vuit net de la Cola Joves Xiquets de Valls!!
Una plaça plena de gent i amb retransmissió en directe per la Xarxa. Quan acaba la diada, estan convidats els caps de colla i presidents de les colles participants amb qui compartim una copa de cava. I a les quatre de la tarda cap a casa al dinar de Festa Major amb la millor vedella rostida preparada per la meva mare!
CastellsBousCastellsVilafrancaCastellsJovesCastellsVellaCastells

A les 6 de la tarda cap al futbol, pel torneig de futbol de Festa Major organitzat per Joventut Bisbalenca, 35è torneig Josep Rovira Andreu. Només entrar al camp em faig sòcia aprofitant la campanya que ha engegat Joventut Bisbalenca, amb la Cristina Roca i la Loly Huertas a la taula. També tenim el Ferran Garcia de presentador, acompanyat de l’Àngelo Cernadas. Un partit entre Joventut Bisbalenca i Can Parellada CD de Terrassa amb el resultat 1-2, i té molt de mèrit pels jugadors de Joventut Bisbalenca perquè la majoria han dormit molt poques hores. És el que té la Festa Major!
La Leo i jo tenim l’honor de fer el lliurament de copes del torneig, copes que cada any ens porta el Josep Rovira, el “ferreret”, a qui Joventut Bisbalenca li fa un reconeixement molt merescut entregant-li el carnet de soci número 1.

Futbol3Futbol1Futbol2

Del futbol anem cap a l’envelat pel ball de tarda amb l’orquestra Selvatana. Un envelat ple de gom a gom amb molta ent ballant, xerrant, .. ambient de Festa Major!Selvatana

Per la nit tenim concert i ball amb la Selvatana, i acabem el dia de la patrona, dia intens!

Nota: avui seguim sense senyals dels que es presenten com a futur equip de govern. Una altra demostració de la poca implicació al municipi.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari