Dimarts 14 d’agost: comencem la Festa Major amb tota la Bisbal gaudint al carrer (menys el futur equip de govern ERC i Maguy)

Dimarts 14 d’agost: comença la Festa Major!
CercavilaGegants
Avui és la vigília de la Festa Major i comencem a totes! una agenda ben plena d’activitats gràcies a les entitats i al regidor de Festes, Feliu.
A les 6 de la tarda comença la Cercavila de Festa Major amb els Geganters i Grallers de la Societat, el Ball de Gitanes, els Bous, el Ball de diables (petits, mitjans i grans) i els bastoners de Sant Jaume. La cercavila comença al C/ Santa Cristina, baixa cap al C/ Jacint Verdaguer, segueix pel C/Major, arriba a la Plaça Catalunya i gira cap al C/ Llibertat, passa per la Plaça Sant Jordi i pel C/ Major fins arribar davant l’Ajuntament on es fan els balls finals i els versots del Ball de Gitanes. Molta gent a tot arreu i es respira ambient de Festa Major!

CercavilaDiablesCercavilaGitanesCercavilaBousCercavilaBastoners
Dalt el balcó ens acompanyen representants d’entitats i associacions de la Bisbal: la presidenta de l’Associació de Dones, el president de l’Associació de la Gent Gran, el president de la Pregó1secció d’escacs de la Societat, la secretària de la Societat i el tresorer de l’Associació de veïns de l’Esplai. També ens acompanya la presidenta del Consell Comarcal Eva Ma. Serramià, l’alcalde del Vendrell Martí Carnicer, l’alcalde d’Albinyana Quim Nin, l’alcaldessa del Montmell Imma Costa, l’alcalde de Sant Jaume Magí Pallarés, el regidor de Sant Jaume Ramon Bueso i l’alcalde de Bonastre David Godall. I com no, tot l’equip de govern!
Tenim uns pregoners molt especials: els Esventats i, abans de donar-los pas, faig la benvinguda a la Festa Major:
Bona tarda a tothom i benvinguts a la nostra Festa Major! Dono la benvinguda també a la presidenta del CCBP, als alcaldes i regidors de la comarca que ens acompanyen.
Comença la Festa Major però ja portem uns quants actes previs, com el 4rt torneig de les 14h de futbol sala el dissabte 11 d’agost, organitzat per joves de la Bisbal, el Tir al plat de diumenge 12 d’agost organitzat per la Societat de Caçadors, la inauguració d’ahir de les exposicions de les Puntaires de la Bisbal, els 30 anys de la piscina municipal i de cartells de Festes Majors, les inscripcions a la gimkana esventada de diumenge que ve i la presentació de la campanya “Oh my got!”.
Em sento molt orgullosa de la vila de la Bisbal, com alcaldessa i bisbalenca, per la riquesa que suposa el gran teixit cultural, esportiu i associatiu del municipi. Entitats que no només es mobilitzen per la Festa Major, sinó que és durant tot l’any. I això és molt important per qui governa o pugui governar la Bisbal. Avui comença la Festa Major i no és dia de parlar de política municipal però em permeto aquesta petit incís, per la situació que estem vivim i he d’aconsellar a qui ens pot governar d’aquí pocs dies: mimeu i doneu suport a TOTES les entitats i associacions, tractant-les amb el respecte que es mereixen. Demano un fort aplaudiment per totes les entitats!
Ara sí, anem pel pregó. Avui tenim uns pregoners molt especials: els Esventats. Són els pregoners perquè ho van demanar al Videobox de la Festa Major de l’any passat, i aquí els tenim!
L’Associació de joves Els Esventats és una associació que es constitueix el 2014. A començaments d’aquesta legislatura comencen a organitzar el Correbarris, la gimkana Esventada per la Festa Major, l’Assassí de la pastanaga per la Festa Major, Ràdio esventada per la Festa Major de la Bisbal i de municipis veïns i altres activitats per Carnaval, festa major d’hivern i activitats per la Marató de TV3. És una entitat molt activa i molt animada. Ara ens faran el pregó de Festa Major. Endavant!

Els Esventats ens fan un pregó fresc, emotiu i animat! Un gran pregó per començar la Festa Major! Quan acaba el pregó venen la Mar Vázquez i la Marifé Merchán, dues amigues i companyes del PDeCAT que venen al pregó i als versots. Gràcies per ser-hi!!

Pregó2Pregó3Pregó4Versots2

Versots1Acabant el pregó anem cap a la plaça de l’església per escoltar els versots del Ball de Diables, on no ens salvem cap dels membresCorrefoc del consistori! Moltes gràcies Diables per fer any rere any, i diria que ja en van 13, aquests versots i fer-nos riure una bona estona!

Anem a sopar ràpidament per veure el correfoc. Com cada any tota la colla anem a Cal Climent per veure’n l’inici i després ja seguim el correfoc per veure sobretot l’espectacular final.

VideoboxI el dia no s’acaba aquí, perquè anem cap a l’envelat per gaudir d’una estona de la nit jove. Anem a veure a l’Arantzazu i el Jordi alSeguirem Videobox, que ja és una tradició a les nits joves de Festa Major! Nosaltres només estem al començament de l’actuació de Seguirem i, tot i així, ja són les 2 de la matinada quan anem cap a casa. Demà comencem a les 8 amb les matinades el gran dia de Festa Major, i hem de dormir unes horetes!

Faig un apunt per acabar, i és que dimecres que ve hi ha Ple de moció de censura per 6 persones, ERC i la Maguy i d’aquestes  persones només 2 venen una estoneta al pregó i la resta no són a cap dels actes i la futura alcaldable Maguy no la veiem en tot l’inici de la Festa Major. Aquesta és l’estima que tenen per la Bisbal i les seves entitats i tradicions? No ens mereixem un equip de govern que no participi ni valori la Bisbal.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari