Divendres 20 de juliol: 4rta sessió de les Matinals de l’ACM,convocatòria de Ple extraordinari a petició dels regidors d’ERC i sopar a Lo Mam

Divendres 20 de juliol: 4rta sessió de les Matinals Prat de la Riba, convocatòria de Ple extraordinari i sopar a Lo Mam a l’Hotel Ra.

Matinals1Divendres al matí la Judith i jo anem a la 4rta sessió de la VIII Edició de les Matinals Prat de la Riba, Seminari d’actualització per a electes locals, organitzat per l’ACM (Associació Catalana de Municipis).
Avui la sessió està dedicada a la remunicipalització dels serveis. Primer sessió d’actualització legislativa i jurisprudencial, a càrrec del Sr. Urios, del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya, que esns a un repàs de les novetats sorgides entre l’última sessó que va ser al maig i fins avui. Molt interessant, com a cada sessió.
Seguidament el Dr. Tornos, catedràtic de dret administratiu de la UB, ens parla de l’externalització o remunicipalització dels serveis, en funció de quina opció s’adapta més a cada municipi.Matinals2
Després el Dr. Rojo, catedràtic de dret laboral de la UAB, ens parla dels efectes laborals de la remunicipalització en el personal adscrit als serveis municipalitzats.
I acabem la sessió amb el Sr. Requejo, viceinterventor general de l’Ajuntament de Tarragona, amb l’impacte econòmic-financer de la remunicipalització, el rescat del servei i les indemnitzacions que comporta. Ha estat una sessió molt interessant perquè han explicat i posat sobre la taula aspectes molt importants sobre la recuperació de serveis que d’entrada no hi pensem i que són bàsics per fer l’anàlisi, i així poder saber el cost que comporta.

Durant el matí vaig signant, gràcies a les noves tecnologies, la convocatòria de Ple extraordinari que ens han sol·licitat els 4 regidors d’ERC amb un únic punt: la presa de possessió del nou regidor d’ERC. El Ple se celebrarà el dimecres que ve dia 25 de juliol a les 9 del matí.
Recordem que ERC té 5 regidors però actualment amb els 15 membres de la llista amb la que es va presentar a les eleccions el 2015, només ha pogut cobrir 4 regidors. La llei permet que, en aquests casos, el partit proposi una persona major de 18 anys perquè entri com a regidor. Una persona que no ha votat ningú!
El motiu del Ple? no ho sé, ho haurem de preguntar als regidors d’ERC, perquè en el proper Ple que haguéssim celebrat ja hagués pres possessió del càrrec.

Al vespre anem a sopar al restaurant Lo Mam, a Le Meridien Ra Beach Hotel & Spa, a Calafell. Pel meu aniversari em van regalar un menú degustació a Lo Mam, restaurant del Jordi Guillen, amb el menú “Els 20 passos”.
Lloc ideal, davant la platja, tranquil·litat, silenci, bona companyia i en menjar de luxe!
ÉS un menú de 20 plats degustació, començant amb un aperitiu i acabant amb postres. Per cada degustació deixen una peça de trencaclosques que, girant-la, pots llegir el nom i ingredients del plat. Un vespre únic!

Ra3Ra4Ra5Ra1Ra2

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari