Divendres 6 de juliol: casament, sorpresa musical i conferència del brillant Dr. Massagué i Solé

Divendres 6 de juliol: casament del José F. i l’Anna D, sorpresa musical d’en Sergi Blanc i visita i conferència del brillant Dr. Massagué i Solé.

casamentAquest matí tinc el goig de casar el José Francisco i l’Anna Dolores, veïns de Can Gordei, que ja fa anys que viuen junts i tenen un fill en comú, però que avui han volgut institucionalitzar la seva relació. Tots els casaments són emocionants i aquest, que podria semblar un mer tràmit, mirant-los als ulls veus la brillantor quan accepten el compromís d’un vers l’altre, i això és molt emocionant!
Moltes felicitats parella!música

 

Al migdia rebo una grata sorpresa: un CD dedicat d’en Sergi Blanch. En Sergi Blanch el vam escoltar en la seva actuació a “Gralles Experience”. Cançons i música que em van agradar molt aportant-me molta pau. Li vaig comentar a la Sònia Ferrer la setmana següent i em va dir que una vegada havia coincidit i li va fer saber. Avui rebem un CD per cadascuna amb una dedicatòria. M’ha fet molta il·lusió Sergi, moltes gràcies!

Dr4Per la tarda tinc l’honor de rebre el Dr. Massagué a la Bisbal, una persona tant brillant com senzilla. Al despatx de l’Ajuntament signa al llibre d’honor i li faig entrega a ell i als seus germans d’un lot de llibres de temàtica bisbalenca.Dr3
La mare del Dr. Massagué era filla de Cal Cintet i actualment segueixen tenint contacte els germans Massagué Solé i la família Solé Bundó de Cal Cintet.
Amb el Joan Solé havíem parlat més d’una vegada del que suposaria comptar amb una conferència del Dr. Massagué a la Bisbal i aquí va començar tot. M’hi vaig posar en contacte el mes de març i a partir d’aquçi i fins avui ens hem anat escrivint.

El Dr. Joan Massagué i Solé és doctor en bioquímica, investigador i director de l’Stoan Ketting Institute (Nova York, EUA) i president del comitè científic internacional de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona). Va ser nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat Ramon Llull l’any 2017 i ha rebut nombrosos premis a la serva trajectòria, en bona part dedicada a la recerca sobre la metàstasi del càncer i la regulació cel·lular. La seva investigació ha estat clau per arribar a conèixer els mecanismes que permeten detenir la proliferació cel·lular i, així, lluitar contra la formació de tumors.Dr1
Dr2Massagué és membre de l’Acadèmia Americana de les Arts i les Ciències, de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units, membre de l’Organització Europea de Biologia Molecular i membre de les Reials Acadèmies Espanyoles de Medicina i Farmàcia. Ha estat distingit, entre altres, amb el Premi Nacional d’Investigació “Rey Don Juan Carlos”, el Howard Taylor Ricketts Award”, el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica, el Premi Ciutat de Barcelona, la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Cultura, el Premi de la Societat Catalana de Biologia (per la seva trajectòria científica), el Premi Internacional de Catalunya i el Premi d’Honor Lluís Carulla.Dr5

El títol que em va proposar per la conferència és on ell considera casa seva: “La Bisbal Barcelona New York”. És una eminència en tots els sentits com a científic i com a persona. Tant ell com els seus germans, cunyada, dona i filla molt agradables, intel·ligents, humils i grans persones. Destaco l’orgull en què va explicar els orígens humils de la seva família i això diu molt de la persona.
A la conferència ens ha explicat perquè va decidir investigar sobre les cèl·lules del càncer i en quin punt està actualment, tot de manera entenedora pels que no coneixem tot aquest món.
Moltes gràcies Dr. Massagué i família per aquesta tarda inoblidable, la Bisbal és casa vostra!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari