23 i 24 de juny: cap de setmana de revetlla de Sant Joan

23 i 24 de juny: arribada de la Flama del Canigó, revetlla de Sant Joan i Cicle de cinema Gaudí

FlamaCercavilaEl dissabte, com és tradició, arriba la Flama del Canigó a la Bisbal però aquest any és diferent: des d’Òmnium Cultural ens van proposar acollirFlama l’arribada de la Flama a nivell comarcal i que els pobles vinguessin a buscar la Flama per encendre les respectives fogueres de Sant Joan.
La Judith, des de cultura, de seguida va acceptar a col·laborar-hi.
Avui dissabte a les 6 de la tarda, gent de la comarca venen a la Bisbal per rebre la Flama del Canigó, que arriba de la mà del grup de muntanya de la Lira. A l’Avinguda Colom ja estan a punt el Grup de Geganters i Gallers de la Societat amb els gegantons i el gegant de Masllorenç. Arriba la Flama i comença la cercavila cap a l’Ajuntament.
Davant l’Ajuntament es llegeix el manifest de la Flama del Canigó d’aquest 2018, es fa el traspàs de la Flama i cantem els Segadors. El manifest el llegeix la bisbalenca Blanca Tutusaus, moltes gràcies Blanca!
D’aquí seguim en cercavila cap al C/ Francesc Macià. Quan arribem, mengem tortell i bevem cava mentre la Cobla Catània va afinant per començar a tocar les sardanes. Els Sardanistes ja estan a punt per ballar les sardanes, juntament amb els que ens hi anem afegint. Una festa molt lluïda! Ara ja tenim la flama per encendre la foguera!

FlamaGrallesFlamaParlamentsFlamaSardanesFlamaSardanes2

Quan s’acaba, pugem cap a la revetlla, sopant al Bar la Riba amb un grup d’amics. Un molt bon sopar i immillorable companyia! No em puc estar de transcriure unes estrofes de la cançó d’en Jaume Sisa del musical de Dagoll-Dagom “La Nit de Sant Joan”, un dels meus musicals preferits: “La Nit de Sant Joan, és nit d’alegria, l’estiu ens arriba. De mans d’un follet que li fa de guia, primavera mor, l’hivern es retira…De mans d’un follet que li fa de guia, qui és aquest follet? qui el coneixeria? …follet de la nit, rei de l’enganyifa, cada any per Sant Joan ens fa una visita: adormo als infants i faig que somiïn, enamoro els grans o faig que s’odiïn. Destapa secrets, escampa misteris, fa anar del revés els somnis eteris. Provoco adulteris, records i enyorances, petons i venjances, ensenyo encanteris. A les jovenetes els porta perfums dels altres planetes. Si mireu les flames del foc de Sant Joan, li veureu les banyes, el barret i els guants”

Cine1Diumenge, dia de Sant Joan, tenim l’última sessió de cine del Cicle de Cinema Gaudí amb la pel·lícula “Una mujer fantástica“. AvuiCine2 la guixeta la porten l’Associació de Dones la Roca Foradada.
Està bé però és lenta i crec que no estem acostumats a aquest ritme, ja que veiem pel·lícules on passen moltes coses en poca estona. Però la pel·lícula és recomanable.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari