Dimecres 6 de juny: debat de governança local a la Vegueria Penedès, Ple al Consell Comarcal i gaudir de l’entrevista de La Factoria de TV El Vendrell

Dimecres 6 de juny: participació al debat sobre governança local a la Vegueria Penedès, Ple al Consell Comarcal i gaudeixo de l’entrevista que li va fer el Llorenç Avinyó al meu pare a La Factoria de TV Vendrell.

ACM1Aquest matí vaig a l’Estació Enològica de Vilafranca per participar al debat sobre governança local a la Vegueria Penedès,ACM2 organitzat per Localmed dins un projecte sobre les maneres de fer dels ajuntaments sobre finançament, serveis, transparència, democràcia participativa, disseny de ciutat i cooperació territorial.
Localmed és un projecte de l’Observatori de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani-EURAM, de l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa que és una institució que agrupa empresaris, professionals i institucions de Catalunya, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i de la Catalunya Nord amb la intenció de fomentar la cooperació entre les regions del Mediterrani nord-occidental, a partir d’unes coincidències històriques, lingüístiques, socials, i de mentalitat empresarial.
El projecte Localmed neix amb la voluntat de construir discurs de proximitat entorn als nous reptes de governança locals, han organitzat 16 debats territorials seguint criteris d’illa, vegueria o àmbit funcional: àrea metropolitana de Barcelona, Terres de l’Ebre, Valencià, Penedès, Catalunya Nord, Andorra, Alt Pirineu i Aran, regió metropolitana Alacant-Elx, Mallorca, Menorca, planes de Castelló, Ponent i Camp de Tarragona.
Hem participat 11 persones del Penedès, sobretot representants de les administracions locals i hem anat debatent sobre els temes proposats. Ha estat un debat ric i interessant!

CCBPA la tarda tenim Ple al Consell Comarcal del Baix Penedès. Un Ple amb 33 punts a l’ordre del dia, dels quals 18 són donar compte de decrets i acords de Junta de Govern.
En destaco l’aprovació de dues mocions, la moció per demanar l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat Espanyol, i la moció en defensa del model sanitari català i la universalització de l’atenció sanitària. També hem aprovat punts importants i interessants dins les ratificacions de decrets de presidència, com la licitació del servei de menjador escolar a diverses escoles de la comarca i l’inventari comarcal a 31/12/17.

plujaAvui ha estat un dia plujós, sobretot el matí, és el que diríem una “primavera de llibre”. A casa, després de sopar, miro per internet l’entrevista a La Factoria de TV El Vendrell que li va fer el Llorenç Avinyó al meu pare Josep Ferré. Una entrevista molt natural, que m’ha agradat molt! Segurament perquè el Llorenç i el meu pare fa anys que es coneixen i això fa que sigui una entrevista entre amics. Aquí teniu l’enllaç de l’entrevista.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari