Primer cap de setmana de juny: tradicions, art, música i esport

Dissabte 2 de juny i diumenge 3 de juny, cap de setmana de tradicions, art, música i esport amb el Barri de la Plaça, Gralles Experience, II Concurs de Pintura ràpida, exhibició de taekwondo i hapkido del Gimnàs Olímpic del Vendrell, comunions i la catifa de corpus, lliurament dels premis de pintura ràpida i concert de músics bisbalencs.
Barri2
Barri3Dissabte  2 de juny comencen les festes del barri amb el Barri de la Plaça, una tradició centenària que seguim conservant i valorant.
A quarts de 6 de la tarda surten les coques acompanyades del Grup de Grallers i tabalers de la Societat, fent la cercavila pel barri fins arribar a l’església on el mossèn beneeix les coques.
Després de beneir, tothom a fer el vermut i gaudir de l’espectacle infantil que organitza la comissió de festes del Barri de la Plaça.
Un espectacle que fa gaudir grans i petits. A quarts de 8 del vespre actuen la Colla Castellera els Bous però he de marxar per un altre compromís. Després veig per les xarxes socials que han fet una bona actuació!

GrallesExpUna mica abans de les 8 del vespre arribem a Mas de les Gralles, a l’Ortigós, per gaudir del Gralles Experience: art, música i gastronomia amb enGrallesExp1 Joanjo Espina com amfitrió.
Pels jardins de Mas de les Gralles hi ha escultures de diferents estils i materials i pintures de diferents tècniques que et deixen bocabadat.
L’espai és únic, les obres d’art tant d’escultures com de pintures de primera línia amb artistes vinguts d’arreu. Després, mentre sopem amb menú elaborat per l’Obrador, gaudim de tres actuacions de música en directe: Sergi Blanch, Duo Essence i Quartet de corda. Tres estils diferents però tots tres espectaculars, que mentre escoltes en un entorn idíl·lic et transmet pau i serenor. Una vetllada inoblidable!

GrallesExp3GrallesExp2GrallesExp4GrallesExp5GrallesExp7

Diumenge 3 de juny a les 8 del matí la Judith, regidora de cultura, i jo ja som al CMC amb en Juanjo Espina, esperant que arribin els vint-i-un inscrits al II concurs de pintura ràpida que van arribant a quarts de 9 del matí. Tenen temps des que arriben fins a les 2 del migdia que han de lliurar el quadre.
Els i les artistes van arribant i es van escampant per tot el municipi, la majoria equipats per la pluja que comença a caure que desllueix una mica fent que no hi hagi massa gent pels carrers però que no afecta al nivell de qualitat de les pintures.

taekA 2 quarts de 10 marxem amb la Leo, regidora d’esports, al Vendrell convidades pel gimnàs Olímpic del Vendrell que fan l’exhibició de final de curs deTaek3 taekwondo i hapkido.
Convidades per part de la Maria, mare de la campiona de taekwondo Glòria Ruiz. En aquest gimnàs també hi fan taekwondo els bisbalencs David, Jordi, Lia, Ion i Leo, a part de l’entrenadora Irene Calvo.
M’ha sorprés moltíssim perquè mai ho havia vist en directe i és espectacular! Molt orgullosa dels bisbalencs i bisbalenques que hi participen, on avui han demostrat l’esforç i entrenament de tot aquest curs.
Un agraïment especial a la Maria Navarro i la seva família per convidar-nos, a la Irene Calvo!
Del Vendrell tornem cap a la Bisbal, amb el concurs de pintura ràpida. És impressionant veure en directe com evolucionen els quadres, cadascun amb una tècnica diferent. Va plovent iCorpus els artistes s’han anat aixoplugant o han estès un paraigües o para-sol per resguardar el quadre de la pluja.
Abans del migdia m’escapo a l’església, ja que avui cinc infants de la Bisbal fan la Primera Comunió. Quan arribo estan a punt de sortir i puc veure’ls! Aprofito també per veure la catifa de flors de l’altar que han preparat les dones de l’Associació de Dones la Roca Foradada, pel dia de Corpus. Felicitats, és molt i molt maca!

ConcursaTorno cap al CMC a les dues del migdia, i els artistes ja han exposat els quadres. És meravellós veure tots els quadres amb diferents imatges de la Bisbal, diferents estils, diferents racons, …i cadascun amb el seu encant.Concursd
Arriba el moment del jurat on tinc l’honor de formar part juntament amb quatre artistes i en surten els cinc quadres guanyadors, una decisió difícil amb tanta qualitat!
I baixem a l’auditori a fer el lliurament dels premis. Aquestes fotografies són dels cinc premiats, el primer premi se l’endú una noia de Moià, felicitats!

Concurs1Concurs2Concurs3Concurs4Concurs5

Anem a dinar mentre la gent que ve pot votar el quadre que li agradi més i és d’on en sortirà el premi del públic. El dinar el fem al gimnàs de l’escola de baix, preparat i servit pel Frankfurt.
Tot molt bo! Abans de marxar aprofitem per fer-nos una foto amb tots els guanyadors. De tornada al CMC comptem els vots i tenim el premi que donem l’Ajuntament per votació popular. L’autor és un senyor de Bilbao que aplica una tècnica de la crema amb el quadre, curiós i sorprenent!

ConcurscConcursbConcursPúblic

I el cap de setmana cultural encara no s’acaba, perquè assistim al concert de les 7 de la tarda a l’església organitzat per les Corals Antistiana i Santa Maria. Avui en el repertori d’artistes hi ha artistes bisbalencs, com el grup de Grallers i tabalers de la Societat, la Maria Ferré com a soprano i en Josep Rovira.
Unes actuacions de gran nivell que acaben un cap de setmana rodó!!

Concert0Concert1Concert3Concert4Concert5

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari