Dilluns 28 de maig: convocatòria de Junta de Govern extraordinària i inici de la 1ra Setmana de l’Empresa i Ocupació

Dilluns 28 de maig: convocatòria de Junta de Govern i inici de la 1ra setmana de l’empresa i ocupació.

Aquesta setmana no toca Junta de Govern però en convoquem una d’extraordinària pel dimecres perquè tenim ja varis plecs de clàusules a punt d’aprovar amb la nova llei de contractació, plecs de clàusules de serveis i obres que s’han de tirar endavant. Fa unes setmanes va entrar en vigor una modificació de la llei de contractació de les administracions públiques. Aquestes modificacions alenteixen i controlen més les contractacions públiques, que ja està bé però el problema és la manera. Dic la manera perquè, així com en alguns països europeus l’estat fa una llei base i després les províncies o les divisions territorials que tinguin  ho adapten a la realitat. A Espanya no, ja que som un país centralista i el resultat ha estat una nova llei amb molts i molts articles per tots els municipis. O sigui que hem de fer la mateixa tramitació per una contractació l’Ajuntament de Madrid o Barcelona i el de la Bisbal, quan els recursos humans i materials no són els mateixos!
Això suposa un estancament inicial i molta més burocràcia que abans. Doncs per tot això, avui tenim ja a punt tres plecs de clàusules que no volem esperar més i aprovar aquesta setmana.

Maria1Avui, a més, comencem els actes de la 1ra setmana de l’empresa i ocupació. L’any passat ens vam plantejar fer un dia dedicat a les empreses locals però el temps se’ns va tirar a sobre. Aquest any ens hi hem posat amb temps i volíem activitats i actes per tots els sectors econòmics de laMaria2 Bisbal: autònoms, emprenedors, desocupats, comerços, empreses, … i de molt treball i il·lusió en surt la programació d’aquesta setmana. Cal dir que tenim companys de viatge excepcionals: la FEGP (Federació Empresarial del Gran Penedès), Dones d’Empresa, la Cambra de Comerç de Tarragona, la Fundació Santa Teresa, Idiada, Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació de la Generalitat a Tarragona, Direcció General de Comerç i UGT. És tot un luxe!
Aquesta tarda comencem amb els autònoms i emprenedors, persones que sempre pensen com poden millorar, què poden fer per tirar endavant, … i, a través de la FEGP, hem aconseguit que avui vingués la Maria Batet amb “valors d’emprendre”. La Maria Batet es defineix, al seu web, amb una frase que m’agrada molt: “entrenadora d’habilitats emprenedores”. Una persona dinàmica, molt bona comunicadora i molt realista. Una classe magistral que és aplicable a tots els àmbits de la vida, no només a l’emprenedoria sinó a la vida en general.
Ha estat un plaer poder compartir aquesta sessió amb tots i totes les autònoms i emprenedors que ens han acompanyat.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari