Dijous 24 de maig: III edició del Congrés Localtic a Cunit i presentació del llibre llibre “El paper moneda al Baix Penedès durant la Guerra Civil (1936-1939)” de l’IEP

Dijous 24 de maig: III edició del Congrés Localtic a Cunit i presentació del llibre llibre “El paper moneda al Baix Penedès durant la Guerra Civil (1936-1939)” de l’IEP (Institut d’Estudis Penedesencs) al CMC .
Cunit6Cunit3
A quarts de 9 del matí ja sóc a Cunit acreditant-me pel Localtic i, al cap d’una estona arriben l’Arantzazu, tècnica d’ocupació, i el Kta (Salvador Català), administratiu municipal que avui participa en una de les taules rodones.
Aquesta edició es centra en els canvis legislatius a nivell d’administració local des de la òptica de la transversalitat i la innovació, relacionant-les amb l’entrada en vigor de les lleis de procediment administratiu.
És sobre la importància de què els projectes que afecten a tota la organització siguin gestionats d’una manera transversal i innovadora.
Comencem amb l’actuació d’un mentalista que ens deixa a tots amb la boca ben oberta! Seguidament la  benvinguda institucional a càrrec de Xavier Salvadó (Regidor TIC de Cunit), Cunit4David Saldoni (President de l’ACM), Daniel Marco (Director SmartCatalonia – Generalitat de Catalunya), Miquel Estapé (Subdirector d’Estratègia i Innovació del Consorci AOC) i Xavier Furió (Director General de Localret).Cunit5
Tot seguit una ponència magistral a càrrec d’Elsa Punset, que ens fa un recorregut pel cervell humà, els nostres comportaments i emocions, realment magnífica!
Després d’aquesta ponència anem a fer un cafè i després tornem per la taula rodona de Transparència amb la Dolors Roo de la Diputació de Tarragona, Pol Puigdomènech de la Diputació de Girona, Ferran Farriol del Consorci AOC i en Jan Reñé de l’ACM.
Cunit1Quan acaba la taula rodona ja es posen a punt els de la següent amb el tema de l’Administració del futur: Reptes que ningú en parla i com superar-los, on hi participen en Daniel Cortés de Gestiona esPublico com a moderador, el Salvador Català de l’Ajuntament de La Bisbal, la Mar Medina de l’Ajuntament de Badia del Vallès i en Carles Folguera de l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell. Molt bé Kta!!
Localtic continua però jo he de marxar i em sap greu perquè tot és molt interessant i enriquidor. Felicitats a l’Ajuntament de Cunit, a l’alcaldessa Montse Carreras i totes les persones que ho han organitzat.

A les 8 del vespre l’IEP (l’Institut d’Estudis Penedesencs) presenta a l’auditori del CMC el llibre  “El paper moneda al Baix Penedès durant la Guerra Civil (1936-1939)” , llibre del Sr. Isidre Aymerich i presentació a càrrec de l’amic Joan Solé i Bordes.llibre Activitat des de la regidoria de cultura, com sempre molt activa!!
Una presentació molt interessant on ens explica com funcionaven els municipis del Penedès quan van retirar les monedes petites i els comerços se les enginyaven per fer  vals pel canvi. Després també hem vist els bitllets de cèntims de la Bisbal de l’any 1938.
Una presentació molt i molt interessant, moltes gràcies IEP, Joan Solé i Judith Vidal per organitzar-ho!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari