Divendres 18 de maig: 3ra sessió de les Matinals Prat de la Riba, de l’ACM, sobre la protecció de dades

Divendres 18 de maig: 3ra sessió de les Matinals Prat de la Riba sobre la protecció de dades a l’Administració local, dins la VIII Edició del seminari d’actualització per a electes locals.

ACM1A les 7 del matí passo a buscar a la Judith per anar a buscar el tren a Calafell que ens porti a Barcelona. Baixem a Passeig de Gràcia i anem caminant fins a l’edifici on hi ha l’ACM (Associació Catalana de Municipis), per assistir a aquesta sessió sobre la protecció de dades.
Comencem amb el Sr. Francesc Xavier Urios, director general d’Assumptes Contenciosos i Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya, sobre l’actualització legislativa i jurisprudencial des de l’última sessió del 13 d’abril fins avui. Molt interessant i molt amè per la manera que té d’explicar-se.
Després continuem amb la Sra. Joana Martí, responsable del Registre de Protecció de Dades de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades de la Generalitat de Catalunya, que ens explica el nou marc normatiu: el Reglament de Protecció de Dades de la Unió Europea i el Projecte de nova llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal.ACM2
I acabem amb el Dr. Emilio Guichot, catedràtic de dret administratiu de la Universitat de Sevilla, sobre la transparència i l’accés a la informació en els governs locals, límits i possibilitats.
La llei de protecció de dades i la seva aplicació són molt espesses, i més pels que no som llicenciats en dret, però encara ho és més quan has de complir la protecció de dades i la llei de transparència, ja que són oposades en alguns casos. Sé que és molt important que l’administració local sigui transparent i també és molt important la protecció de les dades, però no és fàcil trobar el terme mig d’acompliment de les dues! Una sessió molt interessant! Ara no hi tornem fins al juliol que hi ha la 4a sessió sobre la municipalització dels serveis.
És molt important formar-se contínuament tant en normatives com en nous projectes, noves aplicacions, noves experiències, … És bàsic per créixer políticament i per poder servir millor a la població.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari