12 i 13 de maig: cap de setmana de Clean Up Day, placa del 5d9f de la Colla Vella i presentació de llibre, ViGralla i missa a l’ermita de Fàtima

Dissabte 12 de maig amb Clean Up Day al matí i descoberta de la placa i llibre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i diumenge 13 de maig amb ViGralla a Llorenç i missa a l’ermita de Fàtima.

CLEAN-DAY-2-2018Dissabte al matí tenim el Clean Up Day, organitzar per la Leo Regidora de mediambient. És el tercer any que s’organitza i enguany es neteja el torrent al pas pel nucli. Hi va la família però jo no els puc acompanyar, he d’anar al dentista! Però pel que m’expliquen després, han gaudit molt de l’activitat recollint deixalles i conscienciant-se més per no embrutar, que és el més important.Vella3

A les 6 de la tarda cap a la Societat! Ja hi trobem varis membres de la Colla Vella dels Xiquets de Valls on, juntament amb el president de la Societat descobrirem la placa del 5d9f descarregat inèdit de l’actuació del 15 d’agost de 2017. L’autora de la placa és la ceramista baixpenedesenca Roser Oter, és xulíssima!
Vella1En el parlament primer de tot excuso la Colla Castellera els Bous, que tenen diada a St. Joan de Mediona i no ens poden acompanyar, així com dos convidats: Albert Batet i Quim Nin que són al Parlament de Catalunya.
La façana de la Societat s’està convertint en una façana plena de tradició, cultura i país, amb plaques dels castells inèdits a plaça en les actuacions del 15 d’agost, i esperem poder-ne anar col·locant més els propers anys, tot i que cada any és més difícil anar superant el llistó.Vella2
D’aquí anem cap a l’auditori del Centre Municipal de Cultura (CMC), per la presentació del llibre “Els orígens del fet casteller: del Ball de Valencians als Xiquets de Valls” d’Àlex Cervelló. Una presentació molt interessant que ens introdueix a tot el que podem trobar dins el llibre. A l’acabar compro el llibre i el poso a la cua dels que tinc pendent de llegir. Acabem, com no pot ser d’una altra manera, amb una copa de cava!

FatimaDiumenge 13 de maig al matí anem al ViGralla a Llorenç, per estar a la paradeta de la Xivi i veure l’ambient, tastar vins, parlar, … Un bon matí!
Avui és la Mare de Déu de Fàtima i una colla de senyores de la Riba organitzen rosari i missa a l’ermita de Fàtima. Som una trentena de persones que, tot i el vent fred que fa, gaudim d’aquesta estona. Moltes gràcies a totes les que ho heu preparat amb tant de gust!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari