Dimarts 24 d’abril: presentació de l’índex FEGP 2018 de competitivitat territorial

D’avui destaco la presentació de l’índex FEGP 2018 de Competitivitat de les Comarques Catalanes, a Vilanova.

índex1Un any més la FEGP (Federació Empresarial del Gran Penedès) presenta aquest índex de competitivitat que és fruit d’un estudi i moltíndex2 i molt interessant sobre el 2017. És la 14a edició d’aquest índex.
Volia anar a la presentació del Vendrell però l’horari no m’anava bé i per aquest motiu l’Arantzazu, tècnica municipal d’ocupació, i jo hem anat fins a Vilanova i la Geltrú per aquesta presentació. ÉS un estudi de totes les comarques catalanes però més extensiu per les tres comarques on té implantació la FEGP: Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf.
La presentació ha anat a càrrec d’Anna Cols, de la FEGP, i del cap de l’àrea d’empresa a l’Alt Penedès de CaixaBank, i després en David Moreno d’Activa Prospect que és qui ha elaborat aquest estudi.
L’índex FEGP és entenedor, fiable i útil. Analitza els principals canvis en els factors de competitivitat de le s comarques catalanes, analitzant deu factors, i a partir d’aquí s’elabora un rànquing comarcal de competitivitat.D’un total de 42 comarques, el Baix Penedès estem en el número 18 havent millorat posició respecte altres anys.

Llegint l’informe se’n desprèn un gran coneixement i, un dels fets més importants o que jo valoro més, és que no és un anàlisi tancat, només de la comarca, sinó que és un anàlisi obert amb els diferents factors relacionats. Moltes vegades pequem d’estudis on només ens mirem a nosaltres mateixos sense analitzar l’entorn, doncs en aquest estudi no passa i això el fa molt valuós.
Moltes felicitats a tota la gent de la FEGP que ho feu possible!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari