Dissabte Sant i Diumenge i Dilluns de Pasqua: sopar de germanor a l’Esplai, vermut a Can Gordei, missa de Pasqua, mones, teatre a la Societat i Aplec a l’ermita de Santa Cristina amb missa, caramelles, sardanes i dinar

Dissabte Sant de sopar de germanor a l’Esplai amb l’Associació de veïns de l’Esplai. Diumenge de Pasqua amb vermut a Can Gordei, la missa de Pasqua, caramelles, mones i teatre a la Societat. I dilluns de Pasqua el tradicional Aplec a l’ermita de Santa Cristina amb missa, caramelles, sardanes i dinar de la colla. Tres dies fantàstics a la Bisbal!

Esplai1Dissabte Sant anem convidats al sopar de germanor que organitza l’Associació de veïns de l’Esplai. Un sopar al local social, preparatEsplai2 per la Merche i els seus ajudants, sopar boníssim! I amb companyia de part de la junta de l’Associació i més de 20 veïns i veïnes.
Després de sopar aprofitem per comentar varis temes de l’Esplai com el pou d’aigua, la depuradora i la rotonda a la carretera de Valls, que afecta a varis barris i entre ells a l’Esplai. Els veïns es mostren satisfets de saber que ben aviat aquesta rotonda serà una realitat i, per tant, es podrà anar de l’Esplai al nucli i del nucli a l’Esplai més fàcilment i amb molta més seguretat.

Diumenge de Pasqua al matí anem a Can Gordei, on s’ha suspès el torneig de futbol sala però hi anem a fer el vermut. Compartim estona i tertúlia amb la Comissió de Festes en un matí esplèndid!
Després cap a la missa de Pasqua on a l’acabar, com ja és tradicional, la Coral Santa Maria ens regala caramelles.
Anem tota la família a casa pel dinar però abans els padrins i padrines donen les mones després del vers dels fillols: “Pasqua avui, Pasqua demà, doneu-me la mona que us besaré la mà”. Dinem amb la mirada posada a les postres! I finalment encetem les mones de xocolata, la tradicional i les de pastisseria, totes boníssimes!
Tenim dues mones bisbalenques: la mona tradicional d’ous del Forn de les Escales i una mona de xocolata del forn de la plaça Aresmar, dues mones de dos estils diferents però molt i molt bones!

CaramellesMona2Mona1

Al vespre, després de pair el dinar, anem a teatre a la Societat on fa més de 40 anys que es fa teatre el dia de Pasqua. Un elenc teatral amateur que ha sabut continuar sempre amb relleu combinant diferents generacions d’actors i actrius.

Teatre2Teatre4Teatre5
Avui ens obsequien amb un vespre de riure, d’aquell riure que fa plorar! On tota la sala de la Societat és ben plena per gaudir de “L’estranya parella”, on els dos protagonistes són l’Otger i el Pau, els amics interpretats pel Marc, el Joan, el Ramon i el Josep, les dones per la Rat i l’Arlette i les veïnes angleses per la Nona i la Vinyet. I no em vull deixar la feina de la directora, la Sílvia, dels xispes, els Jordis i el Joanjo, les apuntadores l’Esther i l’Àngels, les pentinadores i maquilladores Roser, Neus i Yolanda i la cosidora Ma Montserrat. Felicitats a tot l’elenc per la vostra professionalitat i per la bona estona que ens heu fet passar!!

Teatre3Teatre6Teatre1

DillunsMissaI acabem aquests dies de festa amb el Dilluns de Pasqua, que és sinònim d’Aplec de Santa Cristina. Des de ben joveneta que hi hemDillunsCaramelles anat caminant amb tota la colla i ens hi hem quedat a dinar faci bo, plogui o troni. Avui, per sort, ha fet un dia esplèndid!
Hi vaig en cotxe per pujar taula i cadires mentre la família i bona part de la colla pugen caminant cap a l’ermita. Arribo una estona abans que comenci la missa de les 12 del migdia amb l’ermita ben plena de gent.
Una missa que acabem cantant els goigs de Santa Cristina que té la tornada “…siau la nostra advocada, gloriosa Santa Cristina“. I després la Coral ens ofereix Caramelles.
Al sortir de l’ermita el Jordi Ferran ja té l’equip a punt per les sardanes, i ens apleguem un grupet que ballem sardanes en un entorn idíl·lic veient una gran part del Baix Penedès.
DillunsSardanesAcabant les sardanes anem xerrant mentre el Santi i el Josep M, que li fa d’ajudant, preparen la paella de carn i carxofes per dinar. Avui ens apleguem 5 colles a dinar prop de l’ermita. La colla som una vintena que fem l’aperitiu i ens posem al dia mentre s’acaba de fer la paella.Després dinem a la placeta amb un temps ideal, sense fred ni calor, i acabem com no pot ser d’una altra manera: compartint les mones!
Fem sobretaula i després de recollir, una colla tornen caminant.

Que per molts anys puguem continuar celebrant-ho!

DillunsPaellaDillunsDinarDillunsCaminada

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari