29 i 30 de març: Dijous i Divendres Sant

Dijous i Divendres Sant, comencem les celebracions de Setmana Santa a La Bisbal, però el dijous al matí a l’Ajuntament i al migdia a Idiada.
Idiada
Aquest migdia fem assemblea de la Mancomunitat de l’Albornar, on ens trobem tres membres dels Ajuntaments d’Albinyana, Santa Oliva, Banyeres i la Bisbal i ens reunim en una sala de les instal·lacions d’Idiada després de passar els corresponents controls d’accés. Tenim varis temes a l’ordre del dia i els anem comentant fins les 2 del migdia que ja acabem i anem cap a casa.
A les 8 del vespre anem a la missa de l’últim sopar iniciant així les celebracions de Setmana Santa.Passió

RotllosDivendres Sant al matí el Viacrucis i sortint anem al Forn de les Escales. Pel carrer ja fa la olor que et diu que és Setmana Santa: la olor dels rotllos!
Anem a buscar-ne uns quants dels que tenim encarregats i n’encetem un per les postres de dinar. És un gust únic!
A la tarda vaig a veure la pel·lícula “La Passió” dirigida per Mel Gibson. Es projecta al CMC i és amb entrada lliure però hi ha capsa per qui vulgui ajudar a pagar les noves portes de l’església.
No vaig veure la pel·lícula quan la van estrenar. És molt crua però se cenyeix als evangelis on parla de la passió. Crua perquè es veuen clarament els assots, la sang, … Però s’ha de reconèixer que està molt ben feta, amb pocs diàlegs i unes interpretacions excel·lents.

Processó2Just abans d’entrar a veure la pel·lícula comença a ploure, però quan sortim ja ha parat. A les 10 de la nit comença la tradicional processó (que a la Bisbal en diem “prumfessó”) del silenci, amb una nit perfecte sense aire. Anem amb els ciris en silenci total, només trencat pels cants de la Coral. Surt la Mare de Déu dels Dolors portada per mares dels infants que enguany fan la comunió i al final de tot la creu amb els portants de la creu.

Fe, tradició i fer poble, són els motius (tots o algun) pels que molts participem en aquestes celebracions de Setmana Santa.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari