28 de març: constitució de la Mesa de contractació pels serveis de Casal d’Estiu i de Nadal i Consell d’Alcaldes al Consell Comarcal

Avui dimecres amb constitució de la Mesa de contractació pel servei de Casal d’estiu i de Nadal i Consell d’Alcaldes al Consell Comarcal.

MesaAl migdia hem constituït la Mesa de contractació pel servei de Casal d’Estiu i de Nadal que oferim l’Ajuntament des de la Conselleria de Lleure, amb la Judith al capdavant.
Quan vam entrar a govern el 2015 era el 13 de juny i no hi havia res contractat per l’estiu. Vam haver de córrer per fer un contracte menor urgent per poder garantir aquest servei i que comencés al cap de 10 dies!
El vam contractar amb la Ballaruga, del Vendrell, i van ser molt eficients organitzant-ho tot en una setmana. Aquell estiu ja vam oferir el servei des de final de curs fins a l’inici de l’altra. Va ser tot un èxit d’inscrit! i comptant amb monitors bisbalencs. Pel 2016 vam fer un negociat on vam contractar el servei per aquell estiu i amb un any de pròrroga pel 2017.
Ara el servei de Casal d’Estiu ja està consolidat. És un servei que comença el dilluns següent a l’acabar el curs i acaba el divendres abans de començar el següent curs, amb agost inclòs menys la setmana de la Festa Major que no hi ha Casal. Permet apuntar-te per setmanes, compta amb monitors, amb un fil conductor i activitats, excursions, … També hem afegit el Casal de Nadal perquè fa dos anys que el fem. És un Casal de matins pels dies laborables de les vacances escolars de Nadal, i permet apuntar-te per dies.
Doncs bé, aquest any ja no podíem prorrogar i traiem aquest servei a concurs per 4 anys. Avui a les 12 del migdia hem constituït la Mesa de contractació per aquest servei, on la Mesa està formada per una presidenta (jo com alcaldessa), un secretari (el secretari de l’ajuntament) i 4 vocals (3 regidors del PDeCAT i la regidora del PSC). Després de constituir-la, hem obert el sobre número 1 que és el de la documentació administrativa.
S’han presentat quatre empreses i les quatre han aportat la documentació mínima requerida que és la declaració conforme estan al corrent de pagament, declaració conforme poden ser contractats, … El següent pas serà la setmana que ve, que obrirem el sobre número 2, on hi ha tota la documentació ofertada per cada empresa de judici de valor, que els membres de la Mesa haurem de valorar segons el que marquen les pliques d’aquesta licitació.

A les 7 de la tarda tinc Consell d’Alcaldes al Consell Comarcal del Baix Penedès. El primer punt és la visita del Sr. Josep Ma Tost, Director de l’Agència de Residus de Catalunya,CCBP que ens ha presentat la Campanya pilot de proximitat per al foment de la recollida selectiva a la nostra comarca. Hem d’implantar les mesures europees sobre la recollida de residus, que es basa en una economia circular que vol dir tendir al mínim residu. I la raó és molt clara: l’esgotament de recursos del planeta.
Ens hem de posar les piles ja mateix per acomplir-ho i, per sort, a la Bisbal la regidora de mediambient Leo Uceda, ja fa temps que hi treballa per implantar la recollida orgànica a urbanitzacions. Instaurar-ho ara tot i que l’obligatorietat és per d’aquí dos anys.
En els propers anys canviaran i molt les maneres de recollir, reciclar i eliminar residus i començarà en origen, o sigui, a les cases, als comerços i les empreses. A part que començarem a parlar i anar aplicant fòrmules de pagament per generació de residus, on paga més qui més residus genera.
Pas a pas i sempre endavant!
Després també hem parlat del Pla Territorial parcial del Penedès, amb el tema d’urbanitzacions però no ho hem tancat sinó que esperem a fer una reunió més extensa sobre aquest punt.
I l’últim punt ha estat una modificació del programa Trefo (Treball i formació) a comentar entre tots els municipis.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari