Divendres 23 de març: matí a les VIII Matinals Prat de la Riba de l’ACM, tarda a la Cova Jove però també tarda de rebuig a les grans injustícies!

Aquest matí la Judith i jo hem agafat el tren de quarts de 8 del matí a Calafell per anar a Barcelona.

Curs1Ens hem apuntat al Seminari d’actualització per a electes locals, la VIII Edició de les Matinals Prat de la Riba, organitzades per l’ACM (Associació Catalana de Municipis). Són unes matinals formades per 6 sessions bimensuals de 5 hores cadascuna (de 09:00h a 14:30h), on cada sessió està estructurada en tres blocs: actualització  normativa i jurisprudencial per informar-nos de les lleis i reglaments aprovats recentment i que afecten a l’àmbil local: conferències de temàtiques locals d’actualitat i un taller de treball vinculat al tema de la sessió.
La directora d’aquestes Matinals és la Dra. Judith Gifreu, qui també  dirigia el Màster en Govern Local que vaig fer fa uns anys i que ara estan fent la Judith i la Leo. Aquestes són unes sessions molt útils per estar al dia i aprendre contínuament!
La sessió d’avui, que és la primera, és sobre el medi ambient. Primer el Sr. Francesc Xavier Uriós, director general d’Assumptes Contenciosos, Gabinet Jurídic de la Generalitat, ens ha explicat l’actualitat legislativa i jurisprudencial. Molt interessant! A continuació hem anat a esmorzar.Curs4
Després la Sra. Maria Garcia, responsable de l’àrea de contaminació d’Ecologistes en Acció, ena ha explicat iniciatives municipals per minorar els efectes del canvi climàtic. La llàstima és que tot eren iniciatives per Barcelona i grans ciutats, que no són aplicables als municipis dels alcaldes i regidors que assistim a la sessió.
Seguim amb el Dr. Ángel Ruíz, professor de dret administratiu de la Universitat de Navarra, explicant-nos la gestió sostenible dels residus urbans, des de la generació fins a l’eliminació amb els diferents costos i també amb iniciatives a diferents territoris.
I acabem amb el Sr. Francesc Canalias, director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, que ens fa el taller pràctic de com garantir una gestió sostenible del cicle de l’aigua. Interessantíssim!

Un matí molt profitós amb el cor posat en els companys que són a Madrid.

Cova2Aquesta tarda inaugurem un nou servei per joves : la Cova Jove. Des de la Regidoria de Joventut la Leo fa temps que treballa en polítiques de joventut on, unaCova3 d’elles, és aquest espai. Fa uns mesos vam contractar, a través de Garantia Juvenil, la Gemma perquè preparés el projecte i adequació d’un espai per joves. No es tractar d’arreglar un local i que per les tardes hi vagin els nois i noies, sinó un espai tutelat per una dinamitzadora juvenil perquè els joves hi vagin i puguin jugar amb jocs de taula, amb jocs d’ordinador, fer tallers, … I tot dirigit a jove a partir dels 12 anys.
Avui hi havia preparats un taller de maquillatge, a càrrec de la Ruth, un campionat de Clash Royal i un de Fifa 2018. L’èxit ha superat les expectatives, ja que han passat més de 50 joves per la Cova Jove! On també hem comptat amb la dinamització per part de Jove Baix Penedès.
Una feina molt ben feta que va donant els seus fruits!

Manifest1Sortim que són quasi les 8 del vespre i anem davant l’Ajuntament per afegir-nos a la concentració per mostrat el rebuig a les decisions judicials queManifest2 distorsionen la voluntat del poble de Catalunya.
Aquesta tarda hem sabut que ingressen a presó sense fiança els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Mercè Bassa i Carme Forcadell.
No ingressen a presó per haver matat, robat, estafat o cremat arxius (com ha passat a altres llocs), sinó que ingressen a presó pel delicte de rebel·lió. La constitució diu molt clarament que la rebel·lió és amb acció violenta i en cap d’aquests casos n’hi ha hagut. Deu ser que pensar diferent i treballar pacíficament perquè puguem votar i després per poder aplicar el resultat de la votació, també es deu considerar rebel·lió.
Conseller Rull. 2016Quan alguns dels empresonats els coneixes, encara pesa més la pena i la impotència per aquest gran atac a la democràcia. És el cas d’en Joaquim Forn, que ja fa mesos que és a la presó. Un gran polític i sobretot una gran persona que, amb gran valentia es va posar al capdavant de la Conselleria d’interior.
En Josep Rull, amb qui hem coincidit en molts actes polítics i que, com a Conseller, hem treballat per aconseguir projectar la tant necessitada rotonda a la carretera de Valls, de la qual ja s’estan licitant les obres. Aquesta fotografia és de l’estiu del 2016, del dia de la signatura amb el Conseller Rull i el President de la Diputació de Tarragona, del conveni de cessió de carreteres on s’incorporava el projecte i construcció de la rotonda.2014
I el gran Jordi Turull, candidat a la presidència de Catalunya. En Jordi Turull el vam tractar i molt el grup de la Bisbal durant la campanya electoral municipal del 2015, ja que va presentar-me com a candidata a l’alcaldia, va venir a visitar els comerços i un altres dia a sopar al Forn de les escales. L’últim dia que hi he parlat va ser pel Sopar Groc a Vilafranca, on vam quedar que quan la situació estès normalitzada tornaria a la Bisbal a berenar l’exquisida coca de pa del forn. Jordi, t’esperem i farem aquest berenar! La foto de la dreta és del 2014, quan va venir a presentar-me com a candidata a les municipals del 20Les següents fotos són: de la campanya electoral de les municipals del 2015, quan vam visitar els comerços. Després del gener de 2016, quan vam sopar al Forn de les escales. I les dues últimes són les més recents, a la fira de Santa Llúcia de l’Arboç, quan feia poc que havia sortit de la presó i l’última la de fa unes setmanes al Sopar Groc a Vilafranca.

carrerMajorFornEscalesTurull2SoparGroc8
Estan a la presó com a presos polítics, persones honestes, treballadors, amb ideals i amb família i amics que no saben quan tornaran a  veure.És per democràcia, és per Catalunya que lluitarem pacíficament, com sabem fer els catalans, perquè us puguem tornar a abraçar ben aviat.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari