Divendres 16 de març: la pèrdua d’una gran persona, la inauguració del pàrquing d’autobusos de l’institut i el sopar del 10è aniversari de Dones d’Empresa

Avui em desperto amb una notícia trista: la mort del Fernando Garcia, pare del company i amic Ferran Garcia. Amb el Fernando hi havia parlat vàries vegades i, tant ell com la seva dona Maria, són d’aquelles persones que et transmeten energia, senzillesa, positivisme i molta força.

FernandoRecordo la vegada que el vaig conèixer, que va ser amb la presentació del seu llibre “Soledat Obradors VIlaplana. Petita història de moltes dones” el 2008 o 2009, no recordo exacte l’any que va venir a presentar el llibre al l’auditori Salbà del CMC. El seu fill Ferran Garcia va ser qui va presentar l’escriptor, el seu pare.
El Fernando va lluitar molt per aconseguir el SOVI, una pensió per a les vídues, una lluita que va néixer a l’associació de jubilats, vídues i mestresses de casa de Vilafranca del Penedès anomenada “El Pilar de Vuit”.
A casa tinc un exemplar del llibre dedicat. Després el vaig veure unes quantes vegades durant la campanya electoral del 2011, quan el Ferran Garcia encapçalà la llista de CiU a La Bisbal. Des d’aleshores l’he anat seguint a les xarxes socials, on era molt actiu al Facebook.
Ara la  Maria, el Ferran i la seva germana els toca passar el dol però amb la certesa que el Fernando sempre estarà amb ells, un home dels que deixen empremta.

bus1Aquest divendres a les 12:00h inaugurem una de les obres fruit d’un projecte iniciat a començaments de legislatura: el pàrquing d’autobusos per l’IES Coster la Torre.bus2
Fa 14 anys que l’Ajuntament, encapçalat per en Joan Poch, va cedir l’ús a la Generalitat dels terrenys on actualment hi ha l’institut. Fa 12 anys hi va començar 1r d’ESO i cada any s’afegia un curs més fins acabar amb la primera promoció de batxillerat. Des que a l’institut s’hi van fer tots els cursos de 1r d’ESO fins a 2n de batxillerat, que cada dia venen 6 autocars i 2 minibusos cada dia, al començar i a l’acabar classes, que porten els alumnes d’Albinyana (i Les Peces, Bonaterra, la Papiola), el Montmell (i el Mirador), Llorenç, Sant Jaume (i el Papagai, els Arquets, Lletger, Cornudella, Papiolet i la Torregassa) i el Pla de Manlleu.
Els que coneixeu l’accés a l’institut, sabeu que el camí de Gosch és un carrer no massa ample i que no es pot eixamplar, ja que a un costat i té les cases i l’institut i a l’altre el torrent.
bus3A començaments d’aquesta legislatura, des de la regidoria d’ensenyament amb l’equip de govern, es va buscar una solució per evitar els col·lapses diaris al carrer entre autocars i cotxes particulars, a part de garantir-ne la seguretat. En les dues legislatures anteriors l’equip de govern d’ERC no va fer res i en aquesta legislatura s’ha solucionat.
Vam començar les negociacions amb el propietari del terreny idoni per contruir-hi el pàrquing i, després de tot el procediment, es va signar la compra del terreny per començar la redacció del projecte.
Des de l’inici que s’ha treballat conjuntament amb la Conselleria d’ensenyament del Consell Comarcal i l’empresa de transports. El transport escolar de l’institut està gestionat pel Consell Comarcal.
El 2017 es van licitar les obres i a finals d’any es van començar, acabant-se fa tot just dues setmanes.Avui, finalment, hem inaugurat el pàrquing que dilluns ja entrarà en funcionament. Agrair la presència de la presidenta del Consell Comarcal Eva Ma Serramià, del director de l’institut Albert Vives i la secretària de l’institut Rosa Ma Benach. També agrair la presència de presidents i presidentes d’entitats i associacions de la Bisbal. Després dels parlaments es talla la cinta i anem a celebrar-ho amb una copa de cava.Dones1

Dones8Al vespre assisteixo al sopar de les Dones d’empresa, de la FEGP (Federació d’Empresaris del Gran Penedès), al Melià de Sitges. És un sopar que organitzen anualment però jo és el primer any que hi vaig, coincidint amb el 10è aniversaris de Dones d’empresa. Hi vaig acompanyada de l’Arantzazu, tècnica d’ocupació i de la Glòria Planas de l’Aloy del Vendrell. Som més de 100 persones entre les que em trobo la Maria Rosell, ex-alcaldessa de Sant Sadurní, amb qui converso una estona. I també amb la sorpresa que em ve a trobar la Irene de Cal Papiol, que fa anys que viu a Vilanova, filla de la Bisbal. Em sonava la seva cara però fins que no em diu qui és no hi caic!
Dones d’Empresa és un col·lectiu que va néixer el mes de març de 2008 dins la FEGP, amb més de 600 dones emprenedores, empresàries, directives i executives amb l’object iu de donar-se suport, compartir experiències i crear xarxa comercial entre les associades.L’objectiu de Dones d’empresa és col·laborar en el desenvolupament de la dona professional i guanyar presència i visibilitat en els òrgans de decisió i de representació.Dones5

Dones6Una vetllada molt ben organitzada, on no hi falta cap detall i amb una companyia immillorable, ja que comparteixo taula amb la Neus Llovera alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, la Gloria Garcia, en Miquel Forns alcalde de Sitges i la seva parella, en Martí Sistané president de la FEGP, la gran Magda Oranich i tres capdavanteres de les Dones d’Empresa amb la Marisol Garcia al capdavant.
Abans i després del sopar tenim parlaments. Abans ens dóna la benvinguda la Marisol, seguida de la ponent convidada Magda Oranich, gran persona, dona lluitadora pels drets de les dones  i gran oradora.Acabat el sopar, ens sorprenen amb un pastís d’aniversari pels 10 anys de Dones d’Empresa i l’actuació dels Obmud, un dels grups finalistes d’Oh Happy Day, que ens regalen cinc cançons.Dones7
Dones2Després l’alcalde de Sitges ens dirigeix unes paraules, seguit dels reconeixements a les don es de Dones d’Empresa amb gran recorregut i èxit.Moltes felicitats a totes per l’organització, el fantàstic sopar i la immillorable companyia!

I al marxar encara em trobo a una altra bisbalenca al Melià: la Judith Cañís, la futura metgessa que és al Melià per una ponència que presenta en un congrés de Diabetes. Endavant Judith!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari