Dijous 15 de març: proves Cangur a l’institut, Junta de Govern i reunió al Consell Comarcal

Dijous 15 de març amb Junta de Govern i reunió al Consell Comarcal. I a l’institut IES Coster la Torre varis alumnes participen a les proves Cangur.

Aquest matí varis alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO de l’IES Coster la Torre han participat a les proves Cangur 2018, l’Aniol també. És un concurs de matemàtiques promogut per l’Associació Internacional “Le kangourou sans frontières”, per la promoció de les matemàtiques entre els joves. M’ha explicat que era una prova tipus test de diferents tipus de problemes. Una bona iniciativa el participar-hi!

A les 11 del matí hem celebrat Junta de Govern Local amb 25 punts a l’ordre del dia:
Aprovar l’acta de la Junta anterior
Caducitat d’un expedient de legalització d’un habitatgeBisbal
Obres majors d’ampliació d’una planta baixa
2 expedients de tinença de gossos potencialment perillosos
Pròrroga de 6 mesos en el pagament d’una plusvàlua
Donar de baixa un gual
Comunicat d’obres menors
4 canvis de titularitat del rebut de brosses per canvi de titular de la propietat
Pagament d’una subvenció de 44,40€ del servei de menjador escolar, que havia quedat pendent
Alta a la llar d’infants un nou alumne per començar a partir del mes d’abril
2 expedients d’altes i baixes d’inscripcions en diverses activitats municipals (esportives i culturals)
2 expedients de padrons del 1r trimestre d’activitats culturals i esportives
Aprovar 31 factures per un total de 22.142,88€, que s’aprovarà pagar-les a la següent junta de govern
Aprovar el pagament de 38 factures per total de 86.399,75€, factures que es van aprovar a l’anterior junta de govern
Acta de recepció definitiva parcial del pàrquing d’autocars de l’institut
El mes d’octubre vam aprovar per junta adjudicar la licitació de l’obra a Construcciones y Explanaciones Gras SA per 127.398,34€. El desembre comencen les obres i a començaments de març s’acaben. És recepció definitiva parcial perquè no està acabat el tràmit de legalització de la instal·lació de l’enllumenat públic, ni la plantació d’hidrosembra a l’espera del temps idoni. Aquests dos aspectes no són imprescindibles pel bon funcionament, i per això s’aprova aquesta acta. Demà divendres, que inaugurem el pàrquing, ja pot entrar en funcionament.
Aprovar el padró fiscal d’escombraries per aquest 2018
Aprovem el padró de les brosses per aquest 2018, que són 383.707,80€. És l’import que hauríem d’ingressar de tots els rebuts de brossa d’aquest any.
El servei de recollida no és barat, perquè la recollida i eliminació dels residus té un cost elevat. En el cas del nostre municipi tenim l’agravant que són molts quilòmetres a recórrer per passar per tots els contenidors.
Per aquest 2018 el pressupost de despeses d’aquest servei és de 603.528,80€ entre la recollida de residus, la gestió de residus sòlids urbans (el que es paga per les tones que portem als abocadors), el servei de contenidors de poda, el servei de recollida de trastos vells porta a porta,  els viatges de residus del Punt Verd i la recollida i gestió de residus a Santa Cristina (la recollida de residus a la urbanització de Santa Cristina ho fa Rodonyà, i aquest és l’import dels rebuts de les brosses dels habitatges de Santa Cristina que pertanyen a la Bisbal).
El dèficit del servei és de 219.821€ (603.528,80€-383.707,80€), que  ho paga l’Ajuntament directament, no en el rebut de brossa.
Convocatòria de subvencions per creació de llocs de treball el 2017
Al pressupost del 2018 hi ha 10.000€ per aquesta subvenció. A cada empresa el màxim de subvenció a atorgar és de 1.825€ per a treballador i any sencer treballant, que suposa 5€ al dia per treballador.
Un dels requisits que ha de complir l’empresa és que s’hagin creat llocs de treball respecte l’any anterior i que el número de treballadors totals sigui superior a finals del 2017 respecte el començaments del 2017. Per tant, si una empresa contracte i fa fora treballadors i en contracte d’altres però el número total de treballadors durant el 2017 és el mateix, no tindrà subvenció.
Té el mateix funcionament que l’any passat.Les empreses podran presentar les sol·licituds quan la convocatòria surti publicada al BOP de Tarragona (Butlletí Oficial de la Província), que serà d’aquí uns 10 dies.
Convocatòria de subvencions per nous autònoms
Hi ha una partida de 15.000€ al pressupost d’aquest 2018. És una subvenció individual de 2.800€ com a màxim per persona a l’atur, empadronada a la Bisbal, que inicia una activitat econòmica com autònom/a o que s’incorpori a una activitat econòmica, preexistent o de nova creació, com a socis d’una societat civil o mercantil que els obliga a estar donats d’alta al règim d’autònoms.
Amb aquesta convocatòria seran subvencionables: els pagaments de les quotes d’autònoms del primer any; els despeses de tributs i preus públics locals, autonòmics i estatals relacionats amb l’inici de l’activitat i primer establiment; informes tècnics obligatoris per la legalització de la nova activitat; despeses de gestoria/assessoria per la posada en marxa de la nova activitat i les despeses d’arrendament del primer any dels locals destinats a realitzar l’activitat.
Poden presentar sol·licituds d’aquesta subvenció quan surti publicada al BOP.
Novetat per aquest 2018: una vegada acabat el termini de presentació de sol·licituds i que per Junta de govern s’aprovin els beneficiaris i no beneficiaris d’aquesta subvenció, els beneficiaris aniran presentant a l’Ajuntament les factures subvencionables, i l’Ajuntament les anirà pagant fins arribar al màxim atorgat.
És el tercer any que convoquem aquestes dues subvencions, i aquest any hi tornem per donar suport als nous autònoms i autònomes que són valents i aposten per tirar endavant un negoci, i també a les empreses que tenim ubicades a la Bisbal (comerços, empreses mitjanes i grans) perquè contractin a persones de la Bisbal. Dues mesures per fomentar la ocupació dels bisbalencs i bisbalenques!
Pressupost participatiu 2018 a l’Esplai. Tot el que es va decidir al pressupost participatiu s’està tramitant però el que ja tenim encarregat des d’avui és el que es va decidir a l’Esplai, que eren diverses actuacions a realitzar al local social. L’enginyer municipal ha redactat un document tècnic de les diverses actuacions, que són: climatització espai públic del local, amb dues bombes de calor i fred , instal·lació tendal plegable de 3,90X3m, safata per tapes fredes de vidre corbat, amb 6 safates, un cartell indicant que el dimarts el bar està tancat però que es poden accedir a les bústies. El pressupost total per l’Esplai era de 5.500€ i els veïns que van assistir a les sessions del pressupost participatiu, van decidir a què es destinaven.

Al migdia vaig al Consell Comarcal per una reunió a la que ens han convocat alcaldes i tècnics.ImatgeCCBP
Primer en Jaume Casañas, com a representant de la comarca a la Comissió del Pla Territorial Parcial del Penedès, promogut per la Conselleria de Territori de la Generalitat, ens ha presentat la possibilitat d’un estudi a fer. Un estudi sobre les urbanitzacions a la comarca: situació, tamany, serveis, …. per afegir-ho al Pla. Trobo que és molt bona iniciativa i que ens pot ajudar, en un futur, a solucionar algunes de les seves mancances de serveis.
Després el tècnic informàtic del Consell ens ha explicat els canvis de cara a l’any que ve, dels programes comptables que utilitzem així com la situació actual de l’aplicatiu. També ens ha parlat del gestor administratiu i les novetats.
A continuació, la gerent del Consell ens explica canvis i noves funcionalitats possibles en el sistema del servei d’enginyeria compartida pels ajuntaments que ho han sol·licitat, així com del servei d’arquitecte que s’hi han afegit més municipis.
Acabem la reunió amb un tema nou com és l’entrada en funcionament, durant el mes de maig, del Reglament General de protecció de dades, un tema complexe on ens han proposat opcions viables per complir amb aquest nou reglament.
Gràcies al Consell obtenim o mancomunem serveis que als Ajuntaments petits i mitjans ens resultaria més costós d’accedir-hi.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari