Divendres 9 de març: preparant Junta i Ple i bona notícia per part de la Generalitat: la licitació del projecte de la rotonda a la Bisbal a la C-51!

Aquest divendres 9 de març, tot el matí preparant i signant propostes per la Junta de Govern de dijous que ve dia 15 de març, i pel Ple ordinari del dilluns 19 de març que convocarem el dimecres que ve.

La notícia del dia, i molt bona notícia, ha estat la licitació del projecte de la C-51 del tram de Vilardida, que inclou la rotonda a la C-51 a la Bisbal. En aquest enllaç arribareu a la nota de premsa de la Generalitat.
En aquest bloc he fet referència vàries vegades a aquesta carretera C-51 que està molt bé al seu pas per la Bisbal, però que gràcies a l’anterior equip de govern d’ERC va fer que separés el municipi dificultant l’entrada i sortida.
Amb voluntat política des de l’equip de govern, amb voluntat política des de la Generalitat i amb la feina feta des que es va obrir la carretera per part de ciutadans i ciutadanes de la Bisbal i el grup de CiU, aviat serà una realitat!

RotondaAquí hi ha la cronologia d’accions, encara que n’hi ha més del 2014 i d’anteriors anys:
El 08/07/14, estant a la oposició, acompanyem a les associacions de propietaris i veïns de Can Gordei, l’Esplai i Masarbonés, així com ADB, a una reunió amb el Director General d’ Infraestructures i mobilitat terrestre de la Generalitat Sr. Xavier Flores, acompanyat pel Subdirector del departament Sr. David Prat, per tractar sobre la problemàtica creada com a conseqüència de la solució donada a l’enllaç de la C-51, tram de Vendrell a Valls, amb la carretera T-240, que ve de la Bisbal pel paratge anomenat “Clot de l’Hora”.
Quan comencem la legislatura, el juny de 2015, seguim treballant en reclamar una solució, i el 25/05/16 ens reunim amb la Directora dels Serveis Territorials de territori i sostenibilitat de la Generalitat a Tarragona, la Sra. Trinitat Castro pel tema de l’enllaç de la C-51 amb la carretera que ve de la Bisbal.
El 26/05/16 vam visitar el lateral de la carretera de Valls per la millora que feien, ja que és un camí asfaltat molt transitat al no tenir la rotonda.
L’01/06/16, en el Ple celebrat aprovem la moció per reclamar solució a l’enllaç de la carretera C-51 amb la T-240 i la TV-2042.
El 02/06/16, ens reunim amb el Director de l’Àrea del SAT (Servei d’Atenció al Territori) de la Diputació de Tarragona pel tema de l’enllaç de la carretera C-51 amb la TV-240.
El 13/07/16, anem al Parlament de Catalunya per explicar al Conseller Josep Rull, el secretari d’infraestructures i mobilitat Ricard Font i el director general d’infraestructures de mobilitat terrestre Javier Flores, la problemàtica de la C-51 en aquell punt.
El 20/03/17, aprovem pel Ple ordinari de març del conveni de col·laboració entre l’administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el departament de territori i sostenibilitat, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, per al canvi de titularitat de diversos trams de les carreteres T-240, TP-2402 i de la carretera de l’Albornar.
El 30/05/17, la Generalitat aprova el conveni  de vàries cessions de trams de carretera entre la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament incloent la construcció de la rotonda a la C-51 al pas per la Bisbal, més avall d’on hi ha el creuament.
El 31/07/17, anem a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat per signar amb el Conseller Rull i el President de la Diputació de Tarragona Josep Poblet, l’acord pel canvi de titularitat de diversos trams de les carreteres T-240, TP-2402 i carretera de l’Albornar, que inclou l’execució de la reivindicada rotonda a la C-51.

S’està fent molt bona feina!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari