Dimarts 27 de febrer: neva a La Bisbal!

Avui ens llevem amb la notícia que pot nevar, però fins a mig matí no comencen a caure petits flocs de neu.
neu
Tinc el cor partit: vull que la Bisbal quedi ben blanca però alhora vull que no qualli la neu per evitar problemes. Són dues visions, una de ciutadana i l’altra d’alcaldessa!
Tot el dia va nevant sense que qualli però diu el temps que el dimecres ens llevarem amb neu. A veure…

Avui vull comentar el fet d’ahir sobre la cessió del càrrec de confiança de l’Ajuntament.
Això ve del pacte inicial de juny de 2015 on els grups del PSC i CiU vam formalitzar un pacte de govern de mutu acord, després de vàries negociacions, on un dels punts del pacte era un càrrec de confiança adscrit a les àrees de benestar social i ensenyament. En les eleccions del 2015 els resultat va ser 5 regidors ERC, 5 regidors CiU i 1 regidor PSC.
Nosaltres, des del PDeCAT, no som partidaris de tenir càrrecs de confiança a l’Ajuntament de la Bisbal però vam accedir a la petició del PSC per poder formar govern. Va ser un acord de consens entre els dos partits però qui vam signar el pacte vam ser els que seríem regidors, o sigui, que per part del PSC va ser l’única regidora.
Al gener de 2016 vam signar una modificació del pacte a petició del PSC per incrementar el sou del càrrec de confiança, entre alguna altra consideració.
Ahir al matí la regidora em va demanar, com hem fet públic a la nota de premsa de l’Ajuntament, la cessió del càrrec de confiança. Hi ha un fet que és molt important en tot això: l’única persona per part del PSC que pot proposar i signar una modificació del pacte de govern és la regidora, i que tingui el consens o no del grup local no és condició per aquesta modificació. I això és el que va passar ahir.
Perquè si el grup local del PSC hagués demanat una modificació del pacte però la regidora no vol signar, doncs no es signa. Amb això vull dir que jo vaig signar el decret de cessió del càrrec de confiança del PSC després d’haver signar, la regidora i jo, la modificació del pacte de govern. Si hi ha consens o no o si els militants del PSC de la Bisbal hi estan d’acord o no, no afecta a aquesta signatura. Afecta a nivell intern del PSC però no a nivell de decisió.
A partir d’aquí els motius per prendre aquesta decisió i les raons que ho motiven són internes del PSC i jo respecte totes les parts però no hi entro, tinc les explicacions de les dues parts però són ells qui les han d’exposar si ho creuen convenient.

Tenim un pacte de govern per treballar per la Bisbal i fins ara segueix vigent.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari