17 i 18 de febrer: cap de setmana d’òpera al Liceu i Carnaval a Sant Pere Molanta

Aquest cap de setmana, 17 i 18 de febrer, és un cap de setmana cultural i de festa!
liceu1
El dissabte anem, juntament amb 52 bisbalencs més, al Liceu. És una sortida organitzada per la regidoria de cultura, amb la imparable Judith Vidalliceu2 al capdavant, dins el programa del Liceu al territori. És un programa del Liceu per acostar l’òpera i el Liceu a tota la ciutadania, fent un preu inferior al preu habitual de visita i òpera.
Per venir avui el preu és de 90€ que inclou autocar, visita al Liceu i al cercle del Liceu i gaudir de l’òpera “Roméo et Juliette”, la història d’amor més cèlebre de la literatura convertida en la més fidel aproximació, segons els entesos, a la tragèdia original de Shakespeare. Una òpera de Charles Gounod, que és un dels grans representants del drama líric francès.
Tots ben mudats pugem a l’autocar a les 4 de la tarda i fem camí cap al Liceu. Quan arribem ens deixa a Plaça Catalunya perquè la Rambla està tallada al trànsit, i liceu5veiem que és perquè se celebra el Carnaval del Raval. Com que arribem amb temps, podem gaudir de les comparses.
Com que estem distrets, de seguida es fan les 6 de la tarda, que és quan entrem per grups per fer les dues visites: el gran teatre del Liceu i el Cercle del Liceu.
El gran teatre del Liceu és espectacular combinant l’elegància i tradició del Liceu amb les últimes tecnologies sobretot a l’escenari. Val la pena visitar-lo i que t’expliquin la història.
El Cercle del Liceu et transporta a l’època dels lords anglesos d’elegància, art i el toc del modernisme català per gran Ramon Casas. El que és molt espectacular i et transporta literalment a aquella època és entrar a l’ascensor!

A les 7 de la tarda anem cap al Foyeur del Liceu per prendre alguna cosa mentre escoltem l’explicació de l’òpera d’avui, i al cap de poca estona ja pugem per trobar la cadira mirant de trobar la porta correcta! Al Rafel i a mi ens toca en una llotja del final de la platea i al cap de pocs minuts comença la representació.
Són tres hores de música, cant, interpretació, una magnífica posada en escena i una gran escenografia que ens gaudir d’allò més de l’òpera. Quan sortim tots comentem que repetirem i tornem cap a l’autocar per tornar a la Bisbal. Ha estat un gran dia!
liceu3liceu4liceu6liceu7
El diumenge anem, com cada any, al carnaval de Sant Pere Molanta on veiem moltes carrosses i comparses, per acabar dinant al restaurant Les Piques. Què més es pot demanar per un cap de setmana?

Carnaval1carnaval2carnaval3PiquesPiques1

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari