Dissabte 27 de gener: presentació conte de l’Institut d’Estudis Penedesencs, contacontes a la biblioteca, exposició de quadres de punt de creu de la Cristina Cañís i concert i ball amb la Maravella a la Societat

Cap de setmana cultural i festiu a la Bisbal!

conteDissabte 27 de gener engeguem a 2 quarts de 6 de la tarda a la biblioteca del Centre Municipal de Cultura, amb la presentacióconte2 del conte “La Kesse i el Kosse a la Font de la Canya per part de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP). Ens expliquen que aquest conte neix del jaciment excavat a Avinyonet del Penedès, on s’han trobat àmfores, grans de raïm, … i pa partir d’aquí s’ha anat construint tota l’explicació i també aquest conte per poder explicar la història als més menuts. Podem llegir com vivien, com menjaven i tot a través de dos nens, la Kesse i el Kosse.

llibresLa Pilar, de l’Institut d’Estudis Penedesencs, és qui es va posar en contacte amb la regidora de cultura la Judith, per poder acollir avui aquesta presentació. Li estem molt agraïdes també perquè ens ha regalat tres exemplars de tres llibres editats per l’IEP que deixem a la biblioteca municipal: “Jaume Rovirosa Castellet, l’hereu” de Núria Raspall i Rovirosa, “Els noms de lloc i persona de Santa Oliva” d’en Joan Latorre i Solé i “La cultura al Penedès: passat, present i futur” actes de les XXIII jornades d’Estudis Penedesencs de Ramon Arnabat. D’aquest últim vindran de l’IEP a finals de febrer a presentar-lo a la Bisbal.contacontes

Després seguim amb el contacontes a la biblioteca, com cada últim dissabte de mes. Avui amb la Felissa i la Teresa, dues veteranes dels contacontes, que han explicat varis contes com el “Flautista d’Hamelí” amb el Magí i la Teresa a la flauta per amenitzar el conte. Els nens i nenes queden bocabadats amb les seves històries. Moltíssimes gràcies voluntàries!

Expo1Mentre expliquen el contes a la biblioteca, pujo a la segona planta per inaugurar l’exposició de quadres de punt de creuExpo de la Cristina Cañís que també estarà oberta demà diumenge. Conec la Cristina de tota la vida i no sabia que feia punt de creu, és d’aquestes aficions no públiques que fan que quedin dins a casa. Gràcies a voler compartir aquest art amb nosaltres, avui podem gaudir dels més de 20 quadres de punt de creu que ha fet al llarg de 30 anys, que de seguida està dit! Són moltes hores de feina, paciència i precisió, amb l’habilitat de combinar colors i fer les puntades de punt que marca el patró perquè finalment quedi espectacular. Felicitats Cristina!

Ball1A les 11 de la nit cap a la Societat per gaudir del tradicional concert de ball de gala de la orquestra Maravella, dins la FestaBall2 Major d’Hivern que organitza la Societat. Un concert amb la sala ben plena, per escoltar cançó catalana, espanyola, musicals, … un gran concert, felicitats a la orquestra i a la Junta de la Societat per gaudir de la Maravella un any més! Quan acaba el concert anem a dormir, que ja són quarts d’una i demà hi ha matinades!

Ball3Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari