Divendres 5 de gener: la nit més màgica de l’any

Divendres de nervis per tenir-ho tot a punt per rebre com es mereixen SSMM els Reis d’Orient.

clauLa Judith, regidora de cultura i lleure, és la que fa setmanes que està en contacte amb els emissaris reials per tenir-ho tot a punt. Per part de l’Ajuntament no canvia res de l’any passat en quant a recorregut i organització: s’ha convidat a tothom qui vulgui col·laborar i s’ha convidat a les entitats que tenen local en propietat o en gaudeixen l’ús a participar rebent els Reis d’Orient.
Tot això fa que aquests dies la unitat d’informació i inspecció municipal i la brigada municipal dediquin hores a aquesta rebuda.
I tampoc seria possible sense els més de 100 voluntaris que fan que sigui una festa ben lluïda: junta de l’associació de veïns del Priorat, junta de l’associació de veïns de l’Esplai, junta de la comissió de festes de Can Gordei, junta de la Societat, junta de Club s.XX, Corals Antistiana i Santa Maria, banda de cornetes i tambors de la Societat, perruqueres reials, modistes reials, maquilladores reials i tots els voluntaris i voluntàries que participen a la cavalcada. Moltes gràcies per fer-ho possible!

Al migdia preparo el despatx pel vespre traient les cadires i posant la clau del municipi sobre la taula, a punt per lliurar-la als Reis. Tot a punt per iniciar un any més la rebuda de SSMM els Reis d’Orient sense prohibicions ni amenaces de multa.
2018-01-05 17.33.21 (Copiar)
A quarts de 5 de la tarda vaig cap al Priorat on la Junta de l’Associació de veïns ja té a punt la rebuda reial amb cadires, micròfon i caramels. És el primer any que ho organitzen i fa que hi hagi poca gent, però segur que cada any en vindrà més!
Arriben SSMM els Reis d’Orient amb patges reials i patges per lliurar regals als nens i després la junta ens obsequia amb galetes, refrescos i cava per celebrar la seva arribada.
2018-01-05 18.12.45 (Copiar)

Del Priorat cap a l’Esplai, on la Junta també té a punt per rebre com es mereixen els Reis d’Orient.
És el tercer any que organitzen la rebuda i els esperen molta més gent. Els Reis lliuren els regals als més menuts i tothom es fa fotografies.
És una nit especial on la cara de petits i grans irradien alegria i il·lusió!

2018-01-05 18.20.53 (2)2018-01-05 18.21.00 (2)2018-01-05 18.21.12-1 (2)

De l’Esplai van cap a Can Gordei i em sap greu no poder-los acompanyar però vull arribar abans de la cavalcada al poble per estar amb la família quan arribin. El Feliu és qui els acompanya a Can Gordei. Aquest any la Comissió de festes de Can Gordei ha organitzat una xocolatada i ha muntat una carpa davant el local, decorada per rebre els Reis. És un èxit de participació!

2018-01-05 19.09.13 (Copiar)Al poble l’avinguda Colom es va omplint de gent i diria que és dels anys que n’hi ha més. Tenim la sort que el temps ens acompanya i no fa el vent a què estàvem acostumats aquests últims dies. Els Reis, que són màgics segur que hi han tingut alguna cosa a veure!!
Comencem a sentir el so de la banda de cornetes i tambors de la Societat, senyal que s’acosta l’hora!
La banda, per qui no ho conegui, acompanyava fa molts anys a les majorettes de la Societat i es va dissoldre ja fa anys, però des d’aleshores que assaja per rebre els Reis. Durant els 8 anys de govern d’ERC només tocava a la Sala de la Societat per la prohibició a totes les entitats d’organitzar o col·laborar amb l’arribada dels Reis.
Sense prohibicions tornen a oferir-se per rebre els Reis i així ho fan.2018-01-05 19.40.22 (Copiar)
2018-01-05 19.39.15 (Copiar)Quan tornen a tocar és senyal que ja arriben i comencem a veure la carrossa al fons. Una carrossa plena de llum i, el més important, portant a Melcior, Gaspar i Baltasar. Acompanyada de patges per tiren caramels a petits i grans. Darrera la carrossa l’acompanya un camionet ple de regals i també de patges i acaba la cercavila un grup de fades lluminoses. Fem tot el recorregut per entrar a l’església, on els espera Mn. Vladimir per rebre’ls i perquè adorin en Nen Jesús. Dins l’església la Coral ens acompanyada amb dues nadales.

2018-01-05 19.40.56 (Copiar)DSC01473 (Copiar)2018-01-05 20.29.50 (Copiar)IMG_20180105_201921681-1 (Copiar)

DSC01545 (Copiar)Sortim de l’església per anar cap a l’Ajuntament i sortir al balcó. ÉS el segon any que ens acompanyen també2018-01-05 20.30.31 (Copiar) els nens i nenes que van guanyar el sorteig el dia del Patge i avui els hi poden entregar els seus dibuixos.
Primer sortim al balcó i després els lliurem les claus de la Vila perquè per la nit puguin entrar a totes les cases.
Quan entrem al despatx és quan els nens lliuren el seu dibuix als Reis, són el Martí, la Leyre, el Jordi, l’Ainhoa i la Naiara. I els Reis també els hi donen un detall.

Aquí acaba la feina municipal de la cavalcada i tothom va a la Societat a recollir regals, al poliesportiu municipal a recollir regals o cap a casa a sopar i esperar que passin els Reis.
2018-01-05 20.52.33 (Copiar)Jo vaig cap a la Societat, plena de gent, per veure l’entrada de SSMM els Reis d’Orient acompanats de la banda i esperar amb molts nervis a què cridin l’Aniol i el Magí!
Al cap d’una estona ja pugen amb el Rei negre amb un paquet per cadascú. Nervis de desembolicar regals: escalextric pel Magí i uns llibres de Harry Potter per l’Aniol!
Quan marxen de la Societat anem a casa dels meus pares a sopar. Després de sopar sentim soroll al pis de dalt i quan pugem, sorpresa al veure regals per tots!!
Ben carregats tornem cap a casa a dormir per esperar llevar-nos aviat i mirar si ens han portat més coses!

 Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari