Diumenge 31 de desembre: últim dia del 2017 amb l’arribada del Patge i festa de cap d’any a la Societat

Avui és l’últim dia de l’any!
I la millor manera d’acabar-lo és amb l’arribada del Patge per recollir les cartes de petits i grans per fer-les arribar a SSMM els Reis d’Orient.

Però el dia comença amb tristor per l’enterrament de la bisbalenca Maria Banach, la Maria de “Cal Catxet”, que feia anys que estava a la residència El Colomer. D’on la recordo més és de l’església, quan ella i l’àvia Carmeta es cuidaven cada setmana de les flors de l’església, d’anar-les a collir, preparar els rams, posar-los a cada altar, …i és un record de fa molt de temps, de quan encara hi havia l’antiga rectoria i hi havia un quartet-passadís que era on hi havia els gerros, flors, verd, aixeta, … i encara em ve al cap l’olor característica d’aquell racó.

Patge1La vida continua i amb l’arribada del Patge! A les 11 del matí a la pista ja hi ha a punt els jocs de Festa i Fusta, jocs molt entretinguts per petits i grans. Avui el temps ens ha fet una treva i no fa vent i així encara gaudim més del dia!Patge2
Comencen a arribar famílies, tots esperant l’arribada del Patge que ve a quarts d’1 del migdia, acompanyat del seu ajudant. Arriben amb dos magnífics cavalls!
Davant l’escenari que ens ha preparat la brigada municipal, s’instal·len el Patge i el seu ajudant i Patge3comencen a pujar els nens i nenes per entregar-los la carta i deixar un dibuix pel sorteig.
Quan tots hem entregat la carta, fem el sorteig i el Patge agafa cinc dibuixos, que seran els 5 infants que pujaran al balcó de l’Ajuntament acompanyant els Reis en la nit del 5 de gener.
Els afortunats són la Ainhoa, la Leyre, el Martí, el Jordi i la Naiara. Pugen a l’escenari emocionats!
Quan el Patge i ajudant marxen, seguim jugant amb els jocs de fusta per fer l’hora de dinar. Agraeixo a la Judith, regidora de cultura, que és el contacte directe amb els Reis d’Orient per la organització d’aquest matí, i també un agraïment a la Ruth, Anna Ma, Ma Montserrat, Cristina, Glòria i Maria per fer-ho possible!Taula

CapD'anyAnem a dinar a casa i també hi passem la tarda fins que arriba l’hora d’anar al sopar de Cap d’Any! Com fa uns quants anys, anem a la festa que organitza la Junta de la Societat on ens hi reunim 150 persones per acomiadar el 2017 i donar l’entrada al 2018. La sala perfectament decorada i a les taules els ja tradicionals centres de taula fets per Cal Rajoler!
La Junta ens rep amb un còctel de benvinguda i ens anem col·locant a les taules. Gaudim d’un sopar excel·lent preparat per l’Ull de Llebre:
de primer plat, còctel de pinya, gambes i maionesa de llima
de segon trio melós de vedella amb permantier de cansalada ibèrica i botifarra. Boníssim!!
el Rafel de segon tria turbot al cava amb cloïsses i escamarlans
i de postres tronquet de Nadal
Acompanyat dels vins i cava de la cooperativa
A tot això hi sumem la millor companyia i ja podem acomiadar l’any!

PrimerPlatCarnPeixPostres

Després un bon ball per rebre el nou any i acabar la festa. Moltes gràcies a la Junta de la Societat per la organització i el servei!

Taula1Taula2Taula3

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari