Dimarts 28 de novembre: convocatòria de Ple extraordinari aquest divendres per aprovar els pressupostos 2018

Avui hem convocat un Ple extraordinari per aquest divendres 1 de desembre a les 2 del migdia.

BisbalÉs un Ple amb dos punts relacionats: els pressupostos 2018 i l’informe de compliment d’estabilitat econòmica, rati d’endeutament i regla de la despesa pel 2018.
El convoquem a una hora molt poc habitual però és per motius d’agenda de l’equip de govern. Ens interessa aprovar el pressupost com més aviat millor i el motiu és molt senzill: una vegada aprovat el pressupost, s’envia a publicar al BOP de Tarragona (Butlletí Oficial de la Província) i ha d’estar 15 dies en  exposició al públic i després, si no hi ha al·legacions, s’envia a publicar al BOP l’aprovació definitiva i l’endemà d’aquesta publicació el pressupost ja és executiu.
És la tramitació de sempre de l’aprovació dels pressupostos però de fa quasi un any que els dissabte no compten com a dies hàbils, i això implica que els quinze dies hàbils de publicació són de dilluns a divendres menys els festius. Aquí hi sumem que aquest mes de desembre té molts festius, que fan que només hi hagi 18 dies hàbils!
Aprovant el pressupost aquest divendres, el pressupost estarà vigent a mitjans de gener.

Divendres ja explicaré com és el pressupost, partides, … només avanço que és un pressupost expansiu!

L’altre punt de l’informe, és donar compte que es compleixen els requisits exigits que han de complir els pressupostos. Molt interessant perquè varia en funció de quines partides posis al pressupost i que pot tenir conseqüències negatives si no es compleixen.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari