25 i 26 de novembre: cap de setmana ple d’activitats a la Bisbal

Aquest dissabte es commemora el dia contra la violència de gènere. Un dia que si és la calendari és perquè cada dia hi ha més mostres de violència de gènere de tot tipus, no només de la parella sinó també a la feina, al carrer, dins la família, … Tenim molta feina per fer entre tots!
Aniversari
El dissabte al migdia tenim dinar familiar a l’Ull de Llebre per celebrar l’aniversari del Magí.
Fem el menú cap de setmana i fantàstic com sempre! Bon servei, bon menjar, qualitat-preu immillorable i a la Bisbal, no es pot demanar més! Després el pastís i regals i, el més important, que estem tots junts.Contacontes1
Allarguem la sobretaula i al sortir ja són les 5 de la tarda passades i me’n vaig cap al CMC. És l’últim dissabte de novembre i, com cada últim dissabte de Contacontes2mes, hi ha contacontes a la Biblioteca municipal a càrrec de dues de les voluntàries del contacontes.
Avui són la Felissa i la Tresa les que ens fan volar la imaginació amb els contes que tenen preparats.
Tenim unes grans voluntàries!
SOMenergia
Just acabar el contacontes vaig a la xerrada de Som Energia que organitzem l’Ajuntament. Som Energia és una cooperativa d’energia que aporta per les energies renovables. Ve un dels socis de la cooperativa a explicar-nos en què consisteix aquesta cooperativa d’energies alternatives, com funciona, quins avantatges té, …
Una xerrada molt interessant en un tema tant important com és l’energia sostenible. Una mostra de la importància d’aquest tema és la gran assistència de públic.

I el dissabte encara no s’acaba! Anem a sopar amb els cosins a Valls, al Trispolet. Un restaurant petit, acollir, amb plats molt originals i molt bons. Totalment recomanable!
Paella1Paella2
Diumenge al migdia anem al dinar que han organitzat els Esventats juntament amb molts voluntaris i voluntàries. Una arrossada a la Plaça Pau Casals (també és la pista i l’hort del Jaumet!) per recollir fons per la caixa solidària pels presos polítics.
Una arrossada que té molt bona acollida ja que ens apleguem més de 300 persones per gaudir d’un bon arrós, preparat pel Paella3Pere i la Cristina, una bona companyia i una bona causa!
És emocionant la solidaritat de tantes persones, comerços i també els que fan la paella (el Pere i la Cristina).
Els arrossos són boníssims i les coques per postres que han fet els voluntaris també! A l’hora dels cafès es llegeix un manifest i acabem amb el cant dels segadors. Després recollim entre tots, ben satisfets del gran èxit!

Brava2I cap al CMC! que a les 6 de la tarda hi ha cine dins el Cicle Gaudí de cinema en català. Avui és un dia especial perquè aprofitant la projecció de la pel·lícula “Brava”, amb trama de violència de gènere, de com es viu i de com se supera, aprofitem per convidar a fer una xerrada als Mossos d’Esquadra del Vendrell i a l’Oriol productor de la pel·lícula.Brava1
L’inspector dels Mossos d’Esquadra del Vendrell de seguida confirmen que vindran a fer la xerrada, i ve el mateix inspector i una agent de la secció d’atenció a la víctima. Ens expliquem com n’és d’important la detecció de casos de violència de gènere i com els ciutadans hem de col·laborar-hi i trucar al 112 sempre que en coneguem algun cas proper.
El productor també ens explica la importància de pel·lícules com Brava per explicar com es pateix en casos de violència i la por a denunciar.
La pel·lícula interpretada per la magnífica Laia Marull està molt bé, molt real, molt bons actors i actrius i una d’aquestes pel·lícules que et fan pensar.

Gran cap de setmana!!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari