Dijous 9 de novembre: reunió de pressupostos i xerrada de la Marató 2017 per les malalties infeccioses

Del dijous al matí destaco la reunió pels pressupostos 2018.

Ja fa unes setmanes que hi estem treballant i avui ens hem reunit l’equip de govern per anar preparant els pressupostos per l’any que ve. Des de les últimes lleis, com la LRSAL, aprovades pel govern espanyol perquè complim els requisits econòmics exigits per europa (perquè els complim els ajuntaments), el govern espanyol ens imposa una sèrie de mesures que fan que hàgim passat d’un extrem a l’altre. Desdel 2014 resulta que encara que sapiguem que cobrarem més l’any que ve per creixement del polígon, … doncs no ho podem aplicar a inversió ni a més despesa ja que tenim fixat un màxim de pressupost que no podem traspassar, i si l’any que ve tenim més ingressos haurem de rebaixar deute amb l’ingrés de més. Trobo bé que hàgim de rebaixar deute amb ingressos no pressupostats, però és un altre exemple que anem d’un extrem a l’altre, ja que a la Bisbal hem passat d’un endeutament superior al màxim que és el 110% a un endeutament actual del 60%, inferior al màxim però que seguim limitats a l’hora d’invertir. Per això l’anterior equip de govern va estar dos anys sense inversions perquè no complia els requisits.
Tenim molt clar que hi ha una inversió molt important al municipi com és la remodelació del poliesportiu municipal i que és on invertirem la major part de l’import que puguem destinar. Esperem arribar a un acord ben aviat per tancar el pressupost 2018 i aprovar-lo per Ple.

MaratóA la tarda he anat a la xerrada per la Marató 2017 al CMC, que aquest any és sobre les malalties infeccioses. Les malalties infeccioses són la causa d’1 cada 3 morts al món i són un problema important de salut pública. Estan causades per microorganismes patògens (bacteris, virus, fongs i protozous) que entren al cos i es multipliquen, fins que produeixen la malaltia. La majoria de malalties infeccioses es transmeten d’un individu a un altre i poden afectar a qualsevol persona. Tots patim infeccions cada any com grip, gastroenteritis, … que són lleus però algunes són molt greus i poden portar a la mort de manera ràpida.
Ha estat una explicació molt entenedora i us  animo a tots a participar de les xerrades que es fan arreu del territori i a estar pendents i participar també de la Marató del diumenge 17 de desembre.
Acabo amb la prevenció, que és la millor manera d’evitar el contagi, que no és més que seguir uns quants hàbits:
– si estem malalts no anar a la feina ni a l’escola, per la nostra salut i per no encomanar a ningú altre
– conservar i manipular correctament els aliments, rentant bé les fruites i verdures
– beure aigua d’ampolla quan viatgem a països on l’aigua pot estar contaminada
– si ens fem una ferida, netejar-la de seguida amb aigua i sabó
– utilitzar correctament el preservatiu per evitar el risc d’infeccions per transmissió sexual
– si esternudem o tossim, posar el colze davant la boca, mai posar la mà perquè podem tocar a altres persones i traspassar la malaltia
– rentar-nos les mans molt sovint amb aigua i sabó

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

2 Comments

 1. Josep Pros 10 de novembre de 2017 9:29 am Respon

  Per que no rebaixeu els impostos municipals, IBI, IMPOST CIRCULACIO, ETC., i no gasteu els diners fent inversions inutils.
  Pensa que tots els diners invertitd al poliesportiu son diners llençats. Dins de pocs anys ens donarem compte que tot queda petit, per mostra el camp de futbol. Sento que la gent el coneixen con el “futboli”
  Salut i bona feina.

  http://Revisiocadastre

  • Agnès Ferré 10 de novembre de 2017 11:29 pm Respon

   La inversió al poliesportiu és fer un pavelló que compleixi la normativa per practicar diversos esports, vestuaris i tota la part del bar remodelada fent-lo accessible, amb sales, despatxos per entitats esportives, reunions i poder-hi també realitzar les activitats esportives que ara es fan al CMC.

   http://agnesferre.cat

Deixa un comentari