4 i 5 de novembre: rebaixa al rebut de l’aigua, tempesta i trobada de gegants a Girona

Aquell dissabte 4 de novembre ens arriba el rebut de l’aigua: 45,72€ corresponent als dos últims mesos i ara podem comparar amb el mateix rebut de l’any passat, per comprovar quina és la rebaixa després del canvi de tarifes aprovat definitivament aquest mes de juliol.


Doncs bé, el rebut de l’any passat era de 53,05€, que vol dir que s’ha rebaixat en 7,33€ i que suposa una rebaixa del 14%. És una primera rebaixa d’aquesta legislatura i no serà l’última!

RobertAquest cap de setmana es compleix la predicció de l’home del temps: dissabte de tempesta i diumenge de baixada de temperatures i vent. El vent és fàcil que l’encertin a la Bisbal que som terra de vent, i diumenge ja ens ha arribat el vent de la Bisbal! Però dissabte tenim tempesta i això no sempre ho encerten. Comença a la tarda i es va animant amb llamps i trons. Mai plou a gust de tothom i aquesta vegada tampoc perquè els tractoristes carregats d’olives arriben xops a abocar al sindicat i a la comissió de festes de Can Gordei els hi destrossa tots els preparatius del túnel del terror. Feia setmanes que hi treballaven, l’any passat ja va ser un èxit i aquest any també prometia ser-ho encara més però amb la tempesta els hi queda tot desfet i destrossat. És el que té el temps! i sap molt de greu però amb l’animats que són segur que ben aviat tornem a organitzar-ne una altra de grossa!!
No me’n puc estar de posar al bloc una magnífica fotografia del Robert Vallés. El Robert Vallés és un futur geògraf amant de la natura i la fotografia. Bona herència del seu pare, el Josep, que ens feia fotografies espectaculars!
Aquesta fotografia reflexa molt bé el cel del dissabte a la Bisbal. Gràcies Robert per regalar-nos imatges com aquesta.
Gegants1
GegantsDiumenge al matí marxem ben aviat amb el Grup de Geganters i Grallers de la Societat, per participar a la trobada gegantera de Girona. Els gegants de la Bisbal, el Sebastià i la Margarida, també llueixen el llaç groc per demanar l’alliberament dels presos polítics. Arribem i primer esmorzem per agafar forces, després gaudim de la plantada de més d’una vintena de colles d’arreu del país i comença la cercavila.
Gegants2Els carrers plens de gent mirant la cercavila i participant d’una de les grans tradicions que tenim: els gegants i capgrossos acompanyats del so de la gralla i el timbal.
Acabada la cercavila ens convidem a un vermut i després tota la colla ens quedem a dinar al restaurant del parc del migdia, prop d’on tenim els cotxes.
I de Girona cap a la Bisbal!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari