Divendres 27 d’octubre: primer a l’Ajuntament i després vivint un dia únic per Catalunya, la República Catalana!

Avui a les 9 del matí he anat a l’Ajuntament, com sempre. He signat el contracte amb l’empresa que farà les obres del pàrquing de l’institut, que començaran a mitjans de novembre. L’empresa adjudicatària ve a les 11 del matí a signar però jo ja hauré marxat cap a Barcelona, i per això els he deixat signats.

Després hem anat cap al Parlament de Catalunya la Judith, la Leo i el Jordi, alcalde de Llorenç. Més bisbalencs ja han marxat o estan a punt de marxar cap a Barcelona per viure en primera persona aquest dia.
No hem pogut aparcar al pàrquing de l’Arc de Triomf, ja que a aquesta alçada ja estava tallat i hem anat una miqueta més lluny. Llavors hem baixat  cap a l’Arc de Triomf on ja hi havia molta gent. La Judith i la Leo s’han quedat allà i el Jordi i jo hem anat cap a l’entrada al parc de la Ciutadella. Una vegada més ha estat molt i molt emocionant passar pel passadís fet per la gent que venia a veure el Ple en directe i que animaven i aplaudien a tots els alcaldes que passàvem. Llàgrimes d’emoció al veure l’escalf i il·lusió de persones de totes les edats.
república7Abans d’entrar a la Ciutadella (per l’entrada on es va al Zoo) els alcaldes i alcaldesses hem fet cua mentre anaven comprovant si estàvem apuntats, ensenyàvem el DNI i ja podíem passar.república4
Dins el Parlament hem passat per seguretat i ja hem pogut entrar a la sala.
Ens anàvem trobant i saludant alcaldes i alcaldesses i hem segut els que hem pogut perquè érem més alcaldes que cadires. El Jordi i jo estàvem amb en David Godall de Bonastre. Abans del Ple ens han adreçat unes paraules la Neus Lloveras, presidenta de l’AMI, i en Miquel Buch, president de l’ACM.  Quan han començat les intervencions i el diputat de Ciutadans s’ha queixat a la presidenta del Parlament de perquè havien entrat persones convidades al Parlament i a sobre estaven cridant, es referia a república3nosaltres! I no cridàvem sinó que hem aplaudit quan, per la pantalla i televisors, hem vist que entrada el President Puigdemont a l’hemicicle. Què hi farem, n’hi ha que tenen la pell molt fina!
Durant tot el Ple hem estat callats i escoltant totes les intervencions. En el moment en què uns quants grups han abandonat la sala i ha començat la votació, el nerviosisme anava augmentant fins que s’ha arribat a la votació final.
Amb aquesta votació, per molt que hi hagi gent que no ho vegi així, s’ha donat compliment a la voluntat del resultat del república8referèndum de l’1 d’octubre.república6
Tots ens hem aixecat aplaudint i cantant els segadors.
Després abraçades, alegria i fotografies per recordar aquest moment històric: la República Catalana.
Avui és el començament d’un llarg i dur camí per aconseguir acabar el que ha començat, com és la construcció d’un nou país. I per això hem de treballar tots i no defallir!
repúblicaD’aquesta sala hem anat a les escales on ens han adreçat unes paraules l’alcaldessa de Badalona, el vicepresident i el President de la Generalitat!república5

Amb tot això ja són quarts de 5 de la tarda i sortim del Parlament. Tornem a passar per l’emotiu passadís amb totes les persones emocionades per aconseguir la República i ens trobem amb la Judith, la Leo, el Feliu, la Meritxell, l’Esther, la Maria i l’Àngels per anar a dinar/berenar.
Entrem al born i en una cafeteria per menjar un entrepà. A l’entrar amb la vara tot el bar s’aixeca i es posa a aplaudir cridant “visca els nostres alcaldes i alcaldesses”!república1
Quan ja ens hem refet, anem cap a la Plaça Sant Jaume però ens quedem al començament del carrer que hi dóna accés perquè és impossible avançar per la gentada que hi ha!! Així que decidim anar a buscar el tren per tornar a casa.

Un ambient espectacular i únic per un dia únic!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari