Dimecres 25 d’octubre: Junta Govern, parada de U.S.E. al mercat, signatura conveni amb l’ADF, Ple extraordinari i Junta de Govern i Ple extraordinari al Consell Comarcal

Comencem el dimecres amb Junta de govern extraordinària amb quatre punts a l’ordre del dia.

L’aprovació del Pla de seguretat i salut laboral de l’empresa que farà el pàrquing de busos de l’institut que, amb aquesta aprovació ja quasi està tot a punt perquè puguin començar les obres. Els altres punts són règim de comunicacions d’obres menors.
USE2USE1
Després he anat a fer un tomb al mercat i m’he trobat la parada de la classe d’U.S.E. de l’institut que venien treballs que han fet els seus alumnes des de començaments de curs fins ara. La Jenny estava molt emocionada d’atendre la clientela i els altres ajudaven amb els preus, comptes, … amb les dues professores al costat.
Els he comprat un pot de vidre decorat, molt xulo! I ja el tinc al despatx.
M’han comentat que cada mes o cada mes i mig s’hi posaran.

ADFA primera hora de la tarda hem signat el conveni 2017 amb l’ADF. Aquest conveni ja es va aprovar per junta de govern fa unes setmanes i ara només faltava signar-lo per poder pagar l’import del conveni. Ha vingut el seu president, el Xavi Ortiz, i per part de l’Ajuntament la regidora de medi-ambient i jo.
Una vegada signat el conveni ens ha explicat les novetats de l’ADF i projectes. M’ha indignat saber que les subvencions que estaven a punt de rebre els ADF de Catalunya també estan bloquejades per l’estat. No s’entén!
Fa anys que l’ADF Clot de Bou es va crear i felicito a tots els voluntaris i voluntàries que la formen.

PleA les 6 de la tarda hem celebrat el Ple extraordinari urgent, amb la sala de plens plena de gent. Al ser convocat per la via d’urgència, ens atenem a l’article 95 del ROM (Reglament d’Organització Municipal): “El Ple celebrarà sessions extraordinàries de caràcter urgent quan siguin convocades amb aquest caràcter per l’alcaldia, en els supòsits  en què per raons d’urgència degudament motivades, no es pugui convocar la sessió amb l’antelació legalment requerida. En aquest cas el primer punt de l’ordre del dia de la sessió ha de ser la ratificació de la seva urgència, que de no ser apreciada el Ple impedirà que es continuï la seva celebració i s’aixecarà la sessió tot seguit”.
Per tant, el primer punt de l’ordre del dia és aprovar la declaració d’urgència del ple extraordinari i s’ha aprovat per unanimitat.
Han excusat la seva assistència al Ple dos regidors d’ERC.
El segon punt és l’aprovació de la Moció per aturar la suspensió de l’Autonomia de Catalunya. Moció de l’ACM (Associació Catalana de Municipis) i l’AMI (Associació de Municipis per la independència) que hem subscrit molts ajuntaments entre dilluns i avui.
És una moció política de país per la dignitat del poble i per la democràcia.
Amb aquesta moció condemnem els atacs i demanem al PP, PSOE i Ciutadans que aturin l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.
La moció s’aprova amb 8 vots a favor (Pdecat i ERC) i 1 en contra (PSC).
El tercer punt és l’aprovació de la moció “Encara som a temps: eleccions” presentada pel PSC de la Bisbal. En aquesta moció demana que la Generalitat convoqui noves eleccions.
La moció no s’ha aprovat, ja que hi ha hagut 8 vots en conra (Pdecat i ERC) i 1 vot a favor (PSC).

L’últim punt és donar compte del comunicat conjunt entre Ajuntament i Aqualia pels talls de l’últim cap de setmana.
Aqualia explica l’avaria produïda i exposem els acords arribats on Aqualia estudiarà opcions per modernitzar la xarxa i evitar que tornem a tenir talls d’aigua de tantes hores. També inclou un primer pas perquè la concessionària compensi econòmicament els abonats afectats.

ImatgeCCBPI el dimecres no l’acabo aquí, perquè a quarts de 9 del vespre tenim Junta de Govern al Consell Comarcal del Baix Penedès, amb varis punts a l’ordre del dia.
I a les 9 del vespre Ple extraordinari i urgent.
Primer hem votat la urgència i després hem votat la moció per demanar l’alliberament dels Jordis i perquè no s’apliqui l’article 155 de la Constitució Espanyola. Una moció consensuada amb l’equip de govern (Pdecat, PSC, ERC i ICV) on també la CUP ha votat a favor.
Han votat en contra PP, Ciutadans i Plataforma.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari