Dimarts 24 d’octubre: campanya d’olives, reunions amb veïns, reunió d’ocupació i de grup de treball

Des d’ahir que de casa se sent la olor de la premsa d’oli i això vol dir que estem a la tardor! Olor inconfusible amb el moviment de tractors a la tarda que van a abocar les olives. No fa ni una setmana que ha començat la campanya de l’oli però entre que va ploure i aquest cap de setmana amb els talls d’aigua, que encara no m’havia aturat a gaudir-ne!

OlivesAquest matí m’he reunit amb un bisbalenc que ara mateix no viu a la Bisbal. M’ha presentat un projecte en el que serà treballant sobre la petjada dels jueus a Catalunya, on al Baix Penedès va ser important a La Bisbal i l’Arboç!
Molt interessant i ja hem quedat que quan estigui vindrà presentar-lo també a la Bisbal.

Després reunió amb propietaris d’una parcel·la del polígon per comentar varis temes de les obres i activitat. Comptem amb dos polígons molt actius i això és molt bo per la Bisbal.

A mig matí hem fet reunió el grup de treball de l’equip de govern, on el tema principal ha estat el pressupost pel 2018 i sobretot les inversions. Des de la LRSAL aprovada pel govern central, que  els municipis estem molt limitats ja que no podem créixer el total de pressupost encara que realment pugui ser així, tampoc podem fer més inversions de les que marca el pressupost i si no es compleixen els requisits que fixen no es pot fer inversió, que és el que va passar a la Bisbal el 2015 (una de les herències). A més a més, si durant l’any tens més ingressos dels pressupostats, no es poden dedicar al que decideixi l’equip de govern sinó que obligatòriament s’han de destinar a rebaixar deute encara que compleixis la ràtio d’endeutament. Tot això dificulta que puguis tirar endavant tots els projectes que voldries i per tant, cal molta negociació i molta cura en la tria de les inversions.
Tot i així, aquest 2018 tenim una quantitat d’inversió superior a l’any passat per haver millorat els ratis que ens marca el govern central.
Al migdia he quedat amb el tècnica d’ocupació per repassar varis temes del servei i de nous projectes a engegar.

Tot això sense deixar el contacte amb l’empresa Aquàlia!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

2 Comments

 1. Ara si 25 d'octubre de 2017 11:00 am Respon

  Treball. Un mes de Setembre molt bo dons ha baixat la xifra del atur un 5,07 %, s’han recuperat 15 llocs de treball i en aquest final de Setembre la xifra era de 281 aturats.
  Aquesta xifra es la mes baixa amb molt, des de l’any 2010 en el mateix mes, amb 400 aturats
  La mes baixa la teníem el 2016 amb 329 aturats.
  I la mes alta va ser la del 2012 amb 440 aturats.
  El setembre passat localitats veïnes com L’Arboç, Santa Oliva, Llorens, San Jaume, Bellvei, El Vendrell , totes elles, malauradament, han perdut llocs de treball amb xifres d’augment del atur d’una mitjana del 5,77 %; la que menys llocs en perd un 1,84 % i la que mes un 8,26 %.
  Val a dir dons que a La Bisbal s’està fent una molt bona feina.

Deixa un comentari