Dimarts 17 d’octubre: reunions amb bisbalencs i bisbalenques, manifest i començo classes gimnàstica

Dimarts de reunions, manifest a les 12:00h en la concentració davant l’Ajuntament i al vespre començo les classes de gimnàstica.

Al matí tinc reunions amb cinc veïns i veïnes per temes diversos: servei d’aigua, servei de bus urbà, transport comarcal, llicència d’activitats i obres. Just acabar aquestes reunions, els regidors i regidores del Partit Demòcrata hem baixat davant l’Ajuntament per sumar-nos amb els bisbalencs i bisbalenques que denuncien l’empresonament dels presidents d’Òmnium i ANC, a les 12 del migdia. He llegit el següent manifest, enviat per l’ACM (Associació Catalana de Municipis) i AMI (Associació de Municipis per la Independència):
Dim1Les nostres idees sempre seran lliures
La llibertat no es compra ni es ven, ni es negocia, ni es demana, la llibertat s’exerceix com el més preuat tresor que hi ha sobre la terra.
Les idees no tenen un camí marcat, ni amo, ni senyor. Les idees són la llibertat més gran que tenen els homes i les dones del segle XXI després de lluites incansables de persones anònimes, de col•lectius socials, fins i tot de guerres… Avui, per sort, estan protegides en tots els tractats internacionals.
No hi ha estat democràtic al món que jutgi les idees i menys encara que les empresoni.
No hi ha estat democràtic al món que persegueixi les urnes, el vot, la decisió democràtica d’escollir.
No hi ha estat democràtic al món que persegueixi la llibertat d’expressió.
No hi ha estat democràtic al món que censuri els mitjans de comunicació, que dicti les notícies als periodistes i que coaccioni la llibertat d’informació.
No hi ha estat democràtic al món que privi de la llibertat de reunió i de manifestació.
No hi ha estat democràtic al món que vulneri la PAU.
No hi és.Dim2
Altra cosa, té un altre nom que no és DEMOCRÀCIA.
Ahir l’Estat espanyol va tornar a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l’Europa del segle XXI. Empresonar els presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana per manifestar-se pacíficament i donar veu al poble posa en greu risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978.
Quan la democràcia és vulnerada en un país, tot el món ho pateix.
Quan algú tolera que vulnerin els drets dels catalans, hi perden tots els ciutadans europeus.
Quan algú és còmplice d’aquesta vulneració és còmplice també d’una forma d’actuar pròpia d’una dictadura.
Jordi Sànchez no ha comès cap delicte.
Jordi Cuixart no ha comès cap delicte.
Si empresonen els dos Jordis, ens empresonen a tots.
Empresonar representants de la societat civil forma part de l’estratègia de l’Estat per tensar, crispar i radicalitzar un conflicte polític. L’objectiu final és desactivar tota la societat civil. Volen dividir-nos com a poble i trencar la nostra cohesió social. No ho permetrem i no ho aconseguiran.
Som un sol poble unit i conjurat per blindar la democràcia i la llibertat.
Encara no han entès que això no va de noms propis. Aquest procés neix del poble i així seguirà sent. El mandat democràtic de l’1 d’octubre és inapel·lable i més vigent que mai.
Per tot plegat, avui i aquí volem deixar clar que les mesures decretades per l’Audiència Nacional espanyola no només són injustes sinó que també són il·legals.
Per tant, demanem la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
No demanem clemència. Exigim justícia.
La nostra resposta serà, com sempre, serena, ferma, pacífica i democràtica.
Europa no pot continuar donant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura i la privació de llibertat a causa de les idees de tot un poble.
Des d’ahir, a la Unió Europea hi ha presos polítics!
Davant la vulneració flagrant dels principals fonaments d’un estat de dret, la manca de separació de poders i per tal de garantir les llibertats bàsiques dels catalans, fem una crida a tots els organismes internacionals:
Ho diem ben alt i ben clar. HELP CATALONIA!
I recordem, avui més que mai, el nostre estimat Salvador Espriu quan deia:
Els homes no poden ser si no són lliures. Que sàpiga Sepharad que no podrem mai ser si no som lliures.
Visca Catalunya Lliure!

Acabem amb silenci i un fort aplaudiment i tornem al despatx amb la feina!

Al setembre em vaig apuntar a gimnàstica, que ofereix la regidoria d’esports de l’Ajuntament, un gran ventall d’activitats! M’apunto a estiraments per començar a l’octubre però fins avui no hi he pogut anar. Molt bé!!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari