Dilluns 9 d’octubre: ja podeu consultar l’agenda del consistori, complint amb el Codi ètic i de conducta

En el Ple ordinari de juny vam aprovar, tot i els vots en contra d’ERC, el codi ètic i de conducta dels càrrecs electes i el càrrec de confiança del consistori.

Bisbal1Des de començaments de setembre que ja està vigent i, per tant, ja l’hem d’acomplir els 11 regidors i regidores de l’Ajuntament i el càrrec de confiança. Aquest Codi ètic, com el ROM (Reglament d’Organització Municipal) i el protocol d’ús de les xarxes socials municipals, els podeu consultar al web municipal.
Ara també podeu consultar la nostra agenda, ja que a finals de setembre vam enviar una carta als regidors de l’equip de govern, de la oposició i al càrrec de confiança informant que en el Ple ordinari de juny 2017 s’aprovà el Codi de Conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès i que està en vigor des del 4 de setembre de 2017, data en què es publicà l’aprovació definitiva al Butlletí Oficinal de la Província de Tarragona (BOP). Per donar compliment a aquest Codi de Conducta, s’ha creat un correu electrònic perquè cada dilluns o dimarts enviem la informació corresponent a la setmana anterior per donar compliment al mandat previst en l’article 55.3 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que és aplicable als alts càrrecs dels ens locals.

En el Codi de conducta hi trobem els següents principis, entre d’altres:

– Acceptar només regals de cortesia que ens siguin lliurats per raó del càrrec, no acceptar donacions de particulars i d’entitats públiques o privades. En aquest supòsit es faran públics, a través del portal de la transparència, els béns acceptats com a regals i caldrà especificar el regal i l’entitat o particular que l’ha lliurat.

– Acceptar només invitacions per a àpats i esdeveniments que estiguin relacionats amb el seu paper institucional. Es publicaran al portal de la transparència les assistències realitzades en representació de l’Ajuntament, especificant dia, acte i entitat que lliura la invitació

– Acceptar només el pagament de viatges, desplaçaments i allotjaments per part d’altres administracions públiques o d’entitats públiques dependents d’aquestes, quan hàgim d’assistir oficialment per raó del càrrec a una activitat relacionada amb les nostres responsabilitats.
No hem d’acceptar el pagament de viatges, desplaçaments ni allotjaments per part d’una empresa privada ni d’un particular, a no ser que s’autoritzi l’acceptació del pagament en supòsits d’interès públic degudament justificat. Qualsevol invitació s’ha de fer pública esmentant l’entitat, persona física o jurídica, el lloc i el motiu de la invitació

Publicar en el portal de transparència les entrevistes, reunions o similars que mantinguem amb persones físiques o jurídiques que siguin considerades grups d’interés, d’acord amb el que preveu la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació i bon govern i la normativa de desplegament.

Us animo a entrar-hi a través d’aquest enllaç. En el meu cas no difereix massa d’aquest bloc! Es publica la informació a mesura que fan arribar la informació.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari