Diumenge 1 d’octubre: la Fira de la Bisbal i el Referèndum!

Aquest diumenge és un dia especial: la Fira de cada diumenge d’octubre amb parades, banc d’aliments, activitats, trobada de puntaires i tòmbola i dia històric per la celebració del Referèndum a Catalunya.

Començo per la Fira:FiraBancAliments
FiraCartellLa Judith, regidora de cultura, ja hi és a primera hora mentre les parades es van col·locant i arriben les puntaires. Enguany hi ha alguna parada menys i algunes puntaires que no vénen per voler ser al seu municipi pel Referèndum.
Les puntaires de la Bisbal ho tenen tot a punt, amb els cartells de cada poble, l’esmorzar i els records, que han d’acabar donant de pressa i corrents per la pluja. És el segon any que plou i que han de plegar lesFiraADF puntaires. No hi podem fer res amb el temps, però espero que l’any que ve no plogui durant la trobada de puntaires!
FiraAnnaTenim moltes parades bisbalenques entre entitats i particulars: el Banc d’aliments, les Gitanes, l’ADF, la Coral, els Senderistes, la Societat i la Gent Gran i de particulars tenim la Ma Àngela que és qui ens va animar a portar parades per la Fira fa 11 o 12 anys, la Sílvia, l’Àngels, la Lorena, el Frankfurt, l’Eva, l’Anna i la Cooperativa. També comptem amb parades de fora la BisbalFiraCoop d’embotits, formatges i d’artesania.
FiraCoralUna plaça plena tenint en compte que és un dia especial!
Just després del primer ram de pluja comencen les actuacions del Ball de Gitanes i dels gegantons de la Societat acompanyats del grup de gralles, que ballen a la plaça. I durant el matí tenim dues actuacions bisbalenques: la pallassa Tona que fa globus als nens i a qui porti menjar al Banc d’aliments i el Mag Marc. El Mag Marc és veí de Can Gordei, molt jove i que fa màgia de prop, fent que tothom esFiraGegantsFiraFrankfurt quedi amb la boca oberta amb els trucs de les cartes. És molt bo!!
La tómbola, que ja és una tradició, és a la planta baixa de la rectoria i està plena d’objectes que han aportat la gent de la Bisbal. Els tiquets són de 2€ i el que es recull va per arreglar l’entrada de l’església. Les voluntàries de la parròquia fa setmanes que treballen FiraGentGranrecullin el que porta la gent, col·locant-ho, fent els tiquets, … Som un municipi molt voluntariós, ambFiraGitanes ganes de treballar i de festa i això es nota avui!
A la tarda hem de suspendre els jocs de fusta perquè la plaça està ben mullada i amb perill que torni a ploure. Un altre any serà!

FiraGrallesFiraMagFiraPallassa

FiraParadesGitanesFiraPochFiraSenderistes

FiraTombolaFiraXivi

I ara el Referèndum:
Un dia històric, emocionant i amb molta incertesa de com anirà el dia, un dia que serà llarg!ReferendumTendes
ReferendumNitTota la nit que hi ha hagut molta gent davant l’escola i cada vegada n’hi havia més. Orgull de Bisbal! Tothom amb alegria, amb esperança i amb voluntat de garantir que tothom pugui votar la opció que vulgui.
A les 8 del matí comença la constitució de la mesa amb els representants de l’administració, a qui felicito per tota la feina feta i aconseguir que sigui un gran dia! Una vegada constituïdes les meses, a les 9 del matí comencen les votacions però els atacs informàtics de l’Estat espanyol (atacs per impedir una votació en un país que es diu democràtic!!) fa endarrerir la votació, ja que és cens universal i va per web. Sort del Rafel i de tots els voluntaris que aconsegueixen que a mig matí funcioni i segueixi funcionant fins les 8 del vespre. Mentrestant es van formant cues fora el gimnàs de l’escola de més de 100 persones que esperen per votar. Imatges molt emocionants!
ReferendumCuaAbans d’anar al col·legi, esmorzo mirant la televisió i veig unes imatges esgarrifoses que sembla les que a vegades hem vist de països amb dictadura on es fan eleccions i entra l’exèrcit sense miraments i això passant aquí!!! Veig com la Guardia Civil trenca els vidres d’un poliesportiu i després passen per la porta del costat, que era oberta, i obren portes i armaris a cops per buscar urnes, tots armats fins les dents i ho fan en aquell poliesportiu perquè és el que han dit que hi aniria a votar el President Puigdemont. Però mentre passava això, el President canviava de cotxe i votava en un altre col·legi sense que tots aquests de l’Estat espanyol que organitzen la operació contra Catalunya i contra la votació, se’n donessin compte. De la mateixa manera que no van trobar urnes i no masses paperetes!!
ReferendumVotRafelReferendumVot
Al migdia aconseguim votar el Rafel i jo, moment molt emocionant!
Durant tot el dia hi ha molta gent fora l’escola i al pati, gent de diferents edats i diferents ideologies però que els uneix la democràcia i la dignitat. Això mai es podrà esborrar encara que hi hagi qui, mentint, intenti canviar-ho.
Dia festiu però també d’impotència quan veus que les forces de l’estat espanyol ataquen la gent que fan cua i volen votar, tant els que volen votar que sí com els que volen votar que no!
A les 8 es tanca el col·legi electoral i comença el recompte: 1.117 vots dels quals 1.020 sí, 74 no, 19 nuls i 4 en blanc. Felicitats a les més de mil persones que heu vingut a votar, felicitats a tots els voluntaris que des de divendres heu estat preservant el dret a vot, felicitats a les persones de les meses, felicitats a tothom qui ho ha fet possible. És la victòria de la democràcia i això no hi ha qui ho pari. Només falta que l’Estat espanyol (PP, PSOE) sigui demòcrata i faci el que ha de fer.
Orgull de Bisbal i orgull de país i rebuig total a la violència de l’estat espanyol i de totes les persones que hi donen suport.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari