Dilluns 2 d’octubre: signatura acta inici enginyer, manifest de rebuig a la violència pel Referèndum i convocatòria de la Junta de Govern

Dilluns agre: contenta perquè a la Bisbal es va poder votar sense incidents i per totes les persones voluntàries i enrabiada per l’atac violent enviat per l’Estat espanyol per impedir votar.

A primera hora a l’Ajuntament signo, juntament amb el nou enginyer, l’acta de presa de possessió de la plaça d’interinatge de l’enginyer municipal. Vindrà 25 hores setmanals i ens anirà molt bé per avançar i no endarrerir tots els temes municipals que requereixen informes de l’enginyer municipal.

A les 12 del migdia els regidors del Partit Demòcrata sortim davant l’Ajuntament per sumar-nos amb les més de 100 persones que s’hi han aplegat, per escoltar el manifest de l’ANC i l’AMI d rebuig de la violència de l’1 d’octubre de l’estat espanyol:
DillunsEl diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos. Però sobretot restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.
Avui sortim al carrer per condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia. Els més de 800 ferits registrats, dos d’ells en estat molt greu, i les imatges d’agressions, repressió sense contemplacions i violència, no cauran mai en l’oblit. Una actuació dictada per un govern de l’Estat, que n’és el responsable últim, i que n’haurà d’assumir les conseqüències.Dilluns1
Al mateix temps, reconeixem i agraïm profundament l’actitud i el comportament dels més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, i una especial menció als qui se’ls va usurpar el vot. La seva valentia, compromís i fortalesa exercint el dret a vot, oposant resistència pacífica, fent costat a la gent que volia votar i no caient en la provocació de les forces de seguretat espanyoles, sota un estat de setge i por, són el Dilluns2reflex d’una societat madura, pacífica i plenament democràtica. Un reconeixement a tots els votants, a tots els voluntaris, i alcaldes i alcaldesses, electes locals i treballadors públics que van fer possible que aquest diumenge es pogués votar.
Avui i aquí exigim i demanem el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional que no pot continuar mirant cap a un altre costat i fent veure que a Catalunya no ha passat res. Les imatges del que ahir vam viure estan a tots els mitjans internacionals i sobre la taula de totes les cancelleries.   Ha quedat clar que els catalans tenim dret a decidir el nostre futur i que l’Estat espanyol ha intentat reprimir, sense èxit, la voluntat del poble català.”
Acabem cantant els Segadors i un fort aplaudiment molt emocionant recordant les víctimes d’ahir que l’únic que volien fer era votar.

A la tarda signo la convocatòria de la Junta de Govern local per aquest dimecres al matí i seguim amb la feina!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari