Dissabte 16 de setembre: clam unitari d’alcaldes i alcaldesses per l’atac constant a la democràcia. Moments inoblidables!

Dissabte al matí la Judith i jo marxem cap a Barcelona amb l’Eva Ma Serramià, presidenta del Consell Comarcal.

ReferendumSortidaAssistim a l’acte de rebuig i de suport als alcaldes i alcaldesses, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, organitzat per l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) i l’ACM (assemblea Catalana de Municipis). Els motius són mostrar el rebuig al Govern espanyol per la notícia que la fiscalia citarà a tots els alcaldes i alcaldesses que hem signat el Decret d’alcaldia de suport polític a la celebració del referèndum, una citació per un manifest polític! ReferendumJudith
Arribem a la Plaça Sant Jaume i els alcaldes i alcaldesses ens acreditem i entrem a l’Ajuntament de Barcelona, la Judith i l’Eva van cap a la plaça on comencen a arribar moltes i moltes persones per donar suport a l’acte.
Quan ja quasi és l’hora comencen els Parlaments, a l’entrada de l’Ajuntament, de l’alcaldessa Ada Colau i varis alcaldes i alcaldesses.
ReferendumSergiVVaig amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca que ens hem trobat i també amb els del Partit Demòcrata de la  vegueria Penedès.ReferendumEntrada
Quan acaben els parlaments, sortim per travessar la plaça i entrar al Palau de la Generalitat. És un dels moments emocionants quan sortim tots (menys l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau que es queda dins l’Ajuntament…) i les persones que omplen la plaça comencen a aplaudir, onejar banderes i cridar “no esteu sols” i “votarem”. ReferendumBalcóMoment de pell de gallina!
Entrem al Palau de la Generalitat i ens anem col·locant entre baix, dalt i les escales. No és fàcil perquè som més de 700 persones. Nosaltres ens posem dalt, darrera la barana. Pel lloc on estem no podem escoltar bé els parlaments però hi som i això és l’important.ReferendumSergiBisbal
Abans d’acabar em trobo a l’alcalde de La Bisbal de Falset, en Sergi Masip, i als del Priorat. Quan acaba, sortim al pati dels tarongers i comencem una tanda de fotografies: els del Baix Penedès, els del PDeCAT de la Vegueria Penedès, tots els del PDeCAT, … i també a fer de fotògraf d’altres grups que t’ho demanen.
ReferendumPdes

Referendum
L’acte ja està acabat i sortim a la plaça Sant Jaume per marxar. Busco la Judith i l’Eva i sortim per on ens diuen, al final de la plaça tocant a l’Ajuntament. Ara ve el moment més emocionant: com que hi ha molta gent, han organitzat un passadís per on anem passant tots els alcaldes i alcaldesses que va des de la Plaça Sant Jaume i el Carrer Jaume I fins la Plaça de l’Àngel. Al passar-hi les persones joves, grans, … de totes les edats aplaudeixen, criden “estem amb tu alcaldessa”, “gràcies” i et donen la mà, i se’m neguen els ulls de llàgrimes per l’emoció de sentir l’escalf de totes aquestes persones que no em coneixen ni saben si sóc alcaldessa d’un municipi gran o petit i que, pel fet de ser-hi per haver signar el Decret de suport al Referèndum, et donen tot el seu suport. Això no es paga amb diners ni es pot explicar. És l’escalf d’un poble que l’únic que vol és poder celebrar un referèndum i donar la oportunitat a poder votar sí o no.
A l’acabar el passadís ens tornem a trobar amb els alcaldes del Priorat, que comenten el mateix.
Molt orgullosa de viure aquest moment i poder-lo compartir, i si em citen a fiscalia doncs aniré a declarar perquè no tenim res a amagar.
ReferendumPdecatPenedesQuimReferendumBaixPdes

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari