Dissabte 12 d’agost: JovScape, cercavila, pregó de Festa Major, versots del Ball de diables, correfoc i nit jove a l’envelat

Dissabte al matí al JovScape mentre esperem tots els actes de tarda i nit de la Festa Major!
JovScape1Aquest any des de la regidoria de joventut han apostat per organitzat un scape Room per nens i joves d’entre 7 i 14 anys. Tant l’Arantzazu, com el Jordi i sobretot el Kta han creat un JovScape espectacular a la planta baixa del CMC. Una ambientació on no hi falta cap detall. I un dels primers grups del dissabte al matí és on hi participa l’Aniol, que s’ho passen molt i molt bé!
Al migdia arriba el Sergi Masip i Masip, alcalde de La Bisbal de Falset i pregoner de la Festa Major, amb la seva família. Anem a dinar a l’Ull de Llebre i passegem pel poble, ja que és la primera vegada que ve.
La Bisbal de Falset és un municipi petit del Priorat, 225 habitants, que viu bàsicament de l’oli. Molta gent es deu pensar, i jo la primera, que al ser del Priorat es fa vi, doncs no!

CercavilaBousAbans de la cercavila ens anem a mudar i ens esperem a l’Ajuntament a què baixi la cercavila iCercavilaBastoners també per rebre els convidats: alcaldes i alcaldesses de la comarca i presidents i presidentes d’entitats bisbalenques. Passats uns minuts de quarts de 7 ja sentim el so dels petards dels diables, senyal que baixen de la Riba!
Els donem aigua a totes les colles participants, que agraeixen de tot cor.
CercavilaDiablesPrimer el Ball de Diables i els diablons, amb un gran nombre de timbalers i timbaleres que els acompanyen. Després el Ball de bastons de Sant Jaume i seguidament la CollaCercavilaGegants Castellera els Bous. Seguidament el Ball de Gitanes, que avui s’estrena oficialment!! i tanca la cercavila el Grup de Geganters i Grallers de la Societat.
La cercavila fa Festa Major i fa goig de veure que cada vegada som els bisbalencs i bisbalenques els que la protagonitzem ja que amb el Ball de gitanes d’enguany tenim una entitat més. Destacar també que és un gran èxit de públic tant durant el recorregut com a les ballades finals.
Quan acaben el recorregut fan el ball final davant l’Ajuntament, felicito a totes les entitats participants i en especial al Ball de Gitanes que s’estrenen. I en honor a elles, a l’estaquirot i als músics que les acompanyen:
“Jo ara us porto l’avantguardaCercavilaGitanes
no es salva de les gitanes
,L’Agnès aquesta tarda
De ballar en tindràs ganes?
Gitanes fem postureo
que l’Agnès ens penjarà.
A facebook de ligoteo
I al seu bloc en fardarà”
Millor tard que mai gitanes!! Ja sou al bloc i sí que en “fardo” de vosaltres!! I fins i tot en aquest enllaç hi podeu trobar tots els versos.
Pregó
Pregó5Acabada la cercavila anem pel pregó. Dalt el balcó ens acompanyen el Quim NinPregó1 alcalde d’Albinyana i Secretari de la Presidència de la Generalitat, el David Godall alcalde de Bonastre, l’Imma Costa alcaldessa del Montmell, el Magí Pallarés alcalde de Sant Jaume, l’amadeu Benach alcalde de Banyeres, l’inspector Agustí Migó dels Mossos d’Esquadra i l’Eva Ma Serramià presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès.
Pregó2El pregoner, en Sergi Masip, és bisbalenc i pagès de vocació i professió, és una persona dinàmica, alegre, responsable, familiar, molt bon amic dels seus amics i molt compromès amb el seu poble. Fa 4 anys que és alcalde, des del 2013, a mitja legislatura a causa d’una malaltia de l’anterior alcalde.
Amb el seu pregó demostra que s’estima el país i la Bisbal, és un pregó dels que s’han de felicitar!
Ara el Sergi deixa el llistó molt alt perquè al setembre vaig jo a fer el pregó de Festa Major de la Bisbal de Falset!
Pregó3PregóRegalPregó4

Acabat el pregó fem un brindis al despatx i li entrego un lot de la Cooperativa com agraïment. De seguida sortim per anar a laVersots plaça de l’església a escoltar els versots del Ball de Diables de la Bisbal. Expectació i rialles a Versots1cada versot amb una plaça plena de gom a gom.
Agrair a tots els diables i diablesses que any rere any ens obsequieu amb versots fruits de la vostra feina, imaginació i trapelleria. No em negareu diables que en les dues legislatures anteriors era més fàcil fer-los!

SoparDe la Plaça de l’església anem a Cal Climent a la Riba, on l’Eva i el Ricard són unsCorrefoc1 grans amfitrions que any rere any ens esperen per sopar i veiem començar el correfoc. Avui també ens acompanya el Sergi i la seva família. Sopem al pati de Cal Climent i de seguida ja baixen el Ball de Diables de la Bisbal, el Griu de Tarragona, el Ball d’Enveja i el Drac de Banyeres. Agrair al Ball de Diables l’organització i també a l’ADF per ser-hi sempre.
Seguim el correfoc per acabar a la Plaça Dr Robert amb la carretillada final, molt espectacular!!
Correfoc3CorrefocGriu
Anem cap a casa a buscar jaquetes i baixem a l’envelat, on comença la Nit jove amb Hora de Joglar. No els coneixia i m’han Catrockagradat molt!
Quan acaben comencen CatRock amb totes les cançons del rock català que ens sabem i que fan que comencem a estar afònics la primera nit!
També comença el segon any del VideoBox on els joves graven propostes. Hi tenim l’Arantzazu i el Jordi que ho organitzen.

Un bon dissabte i cap a dormir que el diumenge seguim amb la Festa!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari