Divendres 28 de juliol: Junta de Govern (Instagram, projecte poliesportiu municipal, pou Esplai, local Miralba, conveni Bous,…) i tarda amb la Marta Pascal a St Martí Sarroca

Divendres al matí amb Junta de Govern extraordinària.

BisbalLes tramitacions dels ajuntaments, com totes les administracions públiques, són lentes però tot arriba! El que fa mesos que vam començar comença a sortir i en aquestes dues setmanes hem fet una junta de govern cadascuna per aprovar tot el que anem tenint a punt.
La Junta d’avui té 14 punts, d’on destaco:

Adjudicació redacció del projecte de rehabilitació del Poliesportiu Municipal
Aprovem l’adjudicació de la contractació del servei de redacció del projecte de rehabilitació del Poliesportiu Municipal, mitjançant procediment obert.Poliesportiu
El 2016 s’organitza un concurs d’idees per rehabilitar el poliesportiu municipal, on s’hi presenten dues propostes. Es fa una votació popular perquè la població decideixi quina idea volen per aquest projecte tan important pel municipi. En base a aquesta idea guanyadora, en la Junta de Govern del 20 d’abril de 2017, aprovem el Plec de Clàusules per la redacció del projecte.
Es presenten vuit propostes i la Mesa de contractació puntua les diferents propostes en base al que està fixat al Plec de clàusules.
La Mesa de contractació ens reunim el 8 i el 28 de juny i decidim, d’acord amb les puntuacions obtingudes, adjudicar la contractació del servei de redacció del projecte a l’equip redactor Anton Pàmies/Josep Anglès i Albert Pàmies (UTE) per un import total de 79.255€ (IVA inclòs).
Ara tenen 15 dies per presentar documentació i ja podran iniciar la redacció del projecte.

Aprovació inicial projecte local social de la Miralba
MiralbaPetanca2Aprovem inicialment el projecte d’obra bàsic i executiu del centre cívic de la Miralba, estudi geotècnic i estudi bàsic de Seguretat i Salut.
El cost de l’execució de l’obra que consta al projecte és de 197.831,53€ més el 21% d’Iva, essent el total de 239.376,15€.
Una vegada aprovat, s’envia a publicar al BOP i està en exposició pública durant 30 dies hàbils des que surt publicat. Després s’aprova definitivament.
Una vegada aprovat definitivament, hem d’esperar a què la Diputació de Tarragona aprovi la sol·licitud de subvenció del PAM (Pla d’Acció Municipal) 2017 per poder licitar les obres. La resolució de la subvenció serà a finals del 2017 i, per això comptem executar l’obra durant el 2018.

Aprovar bases del Concurs Instagram de la Festa Major #festamajorbisbal
Aprovem les bases que regiran el III Concurs Fotogràfic a la xarxa Instragram per la Festa Major de 2017. Instagram
Hi pot participar qualsevol persona que faci una fotografia de la Festa Major a través d’Instagram.
El tema del concurs és la Festa Major La Bisbal del Penedès 2017, en totes les activitats que figuren al programa de Festa Major (que es repartirà la setmana que ve).
Per participar-hi, primer t’has de fer seguidor del perfil d’instagram de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès creat pel concurs, que és @festamajorbisbal. La fotografia ha d’estar degudament etiquetada amb #festamajorbisbal, sense perjudici d’altres etiquetes que s’hi vulguin afegir. Qui fa la foto l’ha de publicar a la xarxa Instagram mitjançant un usuari propi.  No hi ha limitació a la quantitat de fotografies publicades per participant. Les imatges no podran contenir cap contingut ni material obscè, sexualment explícit, violent, ofensiu o difamatori i hauran obtingut prèviament les autoritzacions necessàries de les persones que hi figurin, sobretot si es tracta de menors.
Cada dia de la Festa Major, des del divendres 11 d’agost fins el dimecres 16 d’agost, una part del jurat escollirà les millors fotografies del dia anterior etiquetades amb el #festamajorbisbal, i les publicarà al perfil d’Instagram i al Facebook de l’Ajuntament on podran ser votades.
El dia 17 d’agost el jurat premiarà les dos millors fotografies d’entre les seleccionades de cada dia de la Festa Major. La tercera fotografia (premi del públic), serà la fotografia amb més vots aconseguits sumant els vots de la foto al Facebook de l’Ajuntament més els vots de la foto al perfil d’Instagram @festamajorbisbal.
Enguany el jurat estarà format per: Presidenta: l’Alcaldessa, Agnès Ferré; Vocals: regidor de Festes i els fotògrafs Sergi Flores i Vanesa Heredia i Secretari: Salvador Català
El dijous 17 d’agost a les 19:00h a l’auditori del CMC es farà públic el veredicte del jurat i es lliuraran els premis .
Es premiaran 3 fotografies: 2 premis del jurat i un premi del públic. Els premis són un sopar per a 2 persones en un establiment del municipi.
Els drets de les imatges seran propietat de l’autor o autora de la fotografia, compartides amb el règim de copropietat que ja marca la normativa d’Instagram. Tanmateix l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès podrà fer ús de les fotografies guanyadores al web municipal, Instagram, Facebook, revista municipal i al programa de Festa Major de l’any següent, mencionant sempre el nom de l’autor o autora.

Bous1
Conveni amb la Colla Castellera els Bous
Aprovem el conveni amb la Colla Castellera els Bous per un import de 3.000€, destinat a les activitats que organitza la colla així com a les despeses de funcionament, d’acord amb la normativa vigent de subvencions. El gener de 2018 han de justificar l’import d’aquest conveni. En el mateix conveni se’ls ofereix els espais dels que disposa l’Ajuntament perquè puguin assajar.

Construcció d’un pou a l’Esplai
Aprovem el contracte menor amb Perforacions Penedès SL per 37.831,86€ (IVA inclòs) per la construcció d’un pou a l’Esplai. És la part civil de l’obra, o sigui, la perforació del pou i la part d’instal·lacions.AiguatsStaCristina
Després faltarà la instal·lació del bombeig. Es valorarà reutilitzar l’existent a l’anterior pou abans de comprar-se una de nova.
Perforació de 280 diam, col·locació de tub PVC de 250 diam. I tub d’acer embroquetat.
Per Sant Joan del 2016 el pou de l’Esplai va parar de treure aigua. S’havia assecat i es van buscar solucions a curt termini per no deixar sense aigua l’Esplai i solucions a llarg termini per recuperar el pou o fer-ne un de nou.
La solució a curt termini va ser fer un pas del dipòsit de Can Gordei al de l’Esplai i complementar-ho amb cisternes d’aigua.
Paral·lelament es va començar a estudiar la possibilitat de recuperar el pou. Es va comprovar que el pou no es podia recuperar, el nivell freàtic de l’aigua havia baixat massa i hi havia molta terra dins per no haver fet manteniment per part de la companyia ni s’havia fet cap seguiment del pou per part de l’anterior equip de govern.
Al pressupost del 2017 es va posar una partida per la construcció del pou. Aquest any s’ha fet l’estudi de a quin lloc s’ha de construir el pou, mirant que sigui un terreny municipal com a prioritat i que tingui una bona veta d’aigua. A partir d’aquí s’ha fet el projecte i posteriorment s’han demanat els pressupostos. També tenim el permís de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua). A finals d’agost començaran les obres.

2n pagament subvenció llibres escolars curs 2016/17
Aprovem la concessió i pagament del 50% restant de la subvenció de llibres a l’Escola Ull de Vent. El primer 50% es vaEscola pagar al febrer i ara ens hem esperat al juny perquè la subvenció està condicionada a què es tornin els llibres a l’AMPA per reutilitzar-los el curs vinent. Qui no torna els llibres no té dret a subvenció segons les bases aprovades.
Tenim 110 famílies beneficiàries i aquest 50% restant suposa un total de 6.138,35€. Hi ha una família que s’exclou de la subvenció per no entregar els llibres.

PdecatJaumeA quarts de 9 del vespre, la Judith i jo anem cap a Sant Martí Sarroca, a l’acte de campanya pel Sí i presentació del PDeCAT amb la Marta Pascal, coordinadora general del Partit Demòcrata.PdecatMarta
Un acte de campanya pel Sí, per dos Sí: pel Sí al Referèndum i pel Sí a la independència.
Pel Sí al Referèndum perquè és impensable que un estat de dret i que es diu democràtic, no deixi votar. No deixar votar vol dir que els que volen votar que sí no podran votar però que els que volen votar que no tampoc hi podran anar. No sabem quin serà el resultat i el que es demana és consens per fer un referèndum vinculant, però sembla que tant l’estat espanyol com els partits majoritaris espanyols no ho veuen així.
I campanya pel Sí a la independència amb respecte, fermesa i convicció.
PdecatPresentat l’acte el regidor de Sant Martí, en Ramon Carbó. Després pren la paraula el Jaume Casañas, president de la federació de vegueria Penedès del Partit Demòcrata i regidor de Cunit i després la Marta Pascal ens parla de partit i dels motius pel Sí al referèndum i pel Sí a la independència, tant senzill com voler el millor país per les persones, per a les empreses, per a la cultura, per a la innovació i per a la natura.
Acabem amb una copa de cava!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari